Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Az erő velük volt: országos szkanderbajnokságot rendeztek Csáfordjánosfán - fotók

Az ország minden részéből érkeztek a versenyzők.
Közel száz szkanderező – férfi, nő, ifjúsági és parasportoló – utazott el az ország minden részéből Csáfordjánosfára a hétvégén: a bajnokság záró fordulóját rendezték a falu közösségi házában. Az eseményt online is közvetítették.

– Öttagú önkormányzati képviselő-testületünkből ketten is versenyszerűen űzzük ezt a sportot. Szkanderasztal ugyan nincs a hivatalban, de szkanderos relikviáink, emlékérmeink már igen – fogalmazott Németh Albert, Csáfordjánosfa polgármestere, aki a Magyar Szkander Szövetség elnökségi tagja. Nyert már országos bronz- és ezüstérmet – ezúttal pedig aranyat kategóriájában –, a Budapesten rendezett idei Világkupán pedig a negyedik legjobbnak bizonyult. Most nagyon örült annak, hogy mint két évvel ezelőtt, idén is településük adhatott otthont az országos bajnokság záró fordulójának. – Köszönettel tartozunk a helyi és a környékbeli sportbarátoknak, vállalkozóknak, egyesületeknek, szervezeteknek. Az ő felajánlásaik révén vállalhattuk el az országos verseny megrendezését – emelte ki.

– A polgármestertől kaptam kedvet a szkanderhez. Odahaza tartunk erőnléti edzéseket, de ez a sport nemcsak az erőről, hanem a koncentrációról és a jó reflexekről is szól– teszi hozzá Sándor András, a falu egyik önkormányzati képviselője.

Az eseményen kiosztották a több mint húsz kategória legjobbjainak járó „Az év szkanderosa 2017" díjakat is. Köztük volt a mezőny legidősebb versenyzője, a 71 éves budapesti Kovács Péter „Pepe" is, aki Grand Master kategóriában érdemelte ki az elismerést. – Biztonsági őrként dolgoztam, a szkanderrel két éve foglalkozom. Részt vettem már Európa- és világbajnokságon, Világkupán is. Bal és jobb kézzel Európa-bajnoki harmadik helyezett a legjobb eredményem. Remélem, lesz még jobb is... – mondta mosolyogva, bizakodva.

– Huszonhét éves múltra tekint vissza hazánkban ez a sportág – közölte érdeklődésünkre Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke.

– A szkandersport népszerűsége nemcsak a fizikai erőnlétet követelő munkát végzők körében nő, hanem vannak közöttünk közgazdászok, jogászok, tanárok, rendőrök is. Idén első alkalommal világbajnokságot is rendeztünk Budapesten, nagy sikerrel: ötvenöt ország ezerkétszáz versenyzője szerepelt. Hazánk a 10. helyen végzett, tizenhat éremmel.
 
Országos szkanderbajnokságot rendeztek Csáfordjánosfán
"Hajrá Magyarország, hajrá Csáfordjánosfa, az erő legyen veletek!" zárta szavait Németh Albert. A Magyar Szkander Szövetség elnöke, Csabai Attila kiosztotta "Az év szkanderosa 2017"-díjakat is.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron jó hely, de ennyire? Egy 41 nm-es apartman 125 millióért...

Sopron jó hely, de ennyire? Egy 41 nm-es apartman 125 millióért...
Kíváncsi egy kicsi, de igen értékes ingatlanra? Perszehogy. Mi is! Tovább olvasom