Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Az első film Rakonczay Gábor útjáról

A filmet Dr. Százados Miklós, Rakonczayék ismerőse készítette hobbiból, aki a transzatlanti kenuzás elején lépett kapcsolatba a házaspárral.

A 198 másodperces klip az út első szakaszát, a Kanári-szigetekig tartót mutatja be, a készítő úgy állapodott meg Rakonczayékkal, hogy a célba éréskor publikussá teszi a filmet - írja az index.hu.

A videót ide kattintva érhetik el >>

Olvasóink írták

 • 14. Sopron-Berlin 2012. március 30. 08:10
  „Josh30,

  ne haragudj, de én hétköznapi hösök alatt mást értek.
  én ismertem egyet.
  nem evezett át az óceánon, nem mászott fel valami hegyre, ne gyalogolta be a világot.
  de életeket mentett, anélkül hogy a saját életét kimélte volna, egy irreális-nekünk érthetetlen idöben, a 2. világháborúban.
  csendben tette, nem kapott semmi jutalmat érte,nem irt költeményeket tetteiröl, GPS nélkül vitte az embereket a biztos halál elöl.
  még honlapja sem volt, és már alig emlékszik valaki rá.

  a nagyapám volt.”
 • 13. Nanu 2012. március 28. 10:53
  „na ez már sok :) vicc :) bizonyítsa be a csaló ... magának csinálta, de még film is lesz belőle :) nézze ő egyedül akkor :))))”
 • 12. Josh30 2012. március 27. 21:23
  „Nem hiszem el, hogy ennyire bele vagytok szűkülve a mindennapokba. Az embereknek szükségük van a hétköznapok hőseire, és szükség van hősökre, akik a határokat feszegetik, hogy ha a hétköznapi héroszok belefáradnak a küzdelembe, lássák, hogy a határaink sokkal távolabb vannak, mintsem hisszük.
  Nincs szükség költőkre, olimpikonokra, féllábú hegy-hódítókra, világok vándoraira, mert mernek mások lenni, mint a szürke massza? Ne legyetek már ennyire szánalmasak...”
 • 11. hümm 2012. március 27. 16:32
  „4 ha a GPS látja a műholdat akkor SAS szeme van?? :)”
 • 10. meksz 2012. március 27. 16:11
  „7.nagyonfááj
  Jót nevettem az írásodon.A másik cikkhez én is ugyanezt írtam.Hol teheti meg valaki, hogy ha elő is teremti rá az anyagiakat akkor is több hónapig ne dolgozzon.Miből él a család?Szerinted?”
 • 9. acsali 2012. március 27. 16:06
  „Nézze meg a filmet az anyukája, apukája, felesége. Igyanak meg egy pezsgőt az egészségükre. esetleg hívják meg a soproni kecskefejes embert is.”
 • 8. Tapmancs 2012. március 27. 15:51
  „2. bali00004

  Mielőtt ekkora hülyeségeket írsz, javasolnám egy kicsit utánanézni a témának, most például ennek:

  http://hu.wikipedia.org/wiki/GPS”
 • 7. nagyonfááj 2012. március 27. 14:55
  „Minden tiszteletem...de....! Annyira értelmetlen dolognak tartom az egészet! Semmi közöm hozzá......de.....mindig elgondolkodom, hogy miből él, mit dolgozik és melyik az a munkahely amelyik elviseli a hatvan-hetven-kilencven napos távolléteket? Én az egyik munkahelyemről rohanok a másikra....közben gyereket nevelek...és nincs pénzem GPS-re....pláne nem vízhatlanra! A történelem folyamán általában az ilyen "akciók" arra irányúltak, hogy előre mozdítsák az emberiség tudományos és társadalmi fejlődését....de kérdezem én ez az egyszemélyes "hero-képző" kinek a javát szolgálja....én a minap átjutottam a túlpartra.....egy kétszer két sávos út túlpartjára....nem ütöttek el...nem fulladtam az aszfaltba, mégsem frissülnek a hírek folyamatosan a honlapon rólam! Emberek! Biztos, hogy ez most annyira fontos, hogy ki és hová evezett, hogyan és mivel.....és legfőképpen MINEK? Tegye meg, legyen ügyes, de hagyjanak minket békén vele! Az autószerelőnek olajos lesz a keze, a villanyszerelőt megvágja az áram, az egészségügyi dolgozó véres és fekás lesz mégsem tudósítunk róla nap, mint nap! Kenuvitézünk kenuzik...tehát vizes lehet, esetleg vízbe fullad....benne van a pakliban....de a kutya nem kérte és kényszerítette, hogy egy lélekvesztővel útrakeljen a végtelenbe! Legyünk már objektívak és foglalkozzunk azzal ami fontos......a kenussal meg foglalkozzon valami rétegmédia az extrémsportról!!”
 • 6. Tündenéne 2012. március 27. 14:51
  „Háááááát...”
 • 5. prdr 2012. március 27. 14:50
  „Kishazánk hungarikum-tára bővült : magyar kisdoktori,magyar átkenuzás.”
 • 4. panhard 2012. március 27. 13:45
  „Az, hogy egy GPS látja a műholdat, nem azt jelenti, hogy a műhold is látja. A kommunikáció egyirányú ezeknél az eszközöknél. Az viszont érdekes, hogy elázott a technika. Vannak vízhatlan eszközök, és van zacskó is. Nem hiszem, hogy nem gondolt arra, hogy elázhat a cucc. Egyébként gratuláció neki, szép teljesítmény.”
 • 3. pappe 2012. március 27. 13:42
  „2-höz: Egyetértek!”
 • 2. bali00004 2012. március 27. 13:22
  „azt mondja, hogy volt mégis csak egy vízhatlan GPS nála. ami a helyzet meghatározásra volt csak jó. jelet nem tudott küldeni. kérdem én, ha a GPS csatlakozik a műholdhoz, hogy bemérje a pozicíóját, akkor azért kommunikál a kettő szerkezet! nem? hol tünt el akkor? a GPS forgalmazója azért csak látta hol volt a kapcsolat?? vagy ez nemzetbiztonsági titok volt?:-)) átverés az egész. napi 100km evezni naponta?? és ez az átlag.:-) életszagú de nagyon.”
 • 1. pappe 2012. március 27. 12:50
  „A "világon elsőként" ? Az eltűnéskori tudósítások még angol evezősökről is szóltak, akik Gábor előtt eveztek. Másik kérdésem, mi számít kenunak? Én az indiános filmekből és az olimpiákból indulok ki és nem láttam még olyat, hogy egy kenunak kabinja lett volna...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fekete kökörcsín nyílik Sopronban - Fotók

Végérvényesen itt a tavasz. Olvasó-tudósítónk a nyíló fekete kökörcsínt fotózta le. Tovább olvasom