Kisalföld logö

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Az első borbírálat Fertődön - Cabernet Sauvignon lett Eszterháza bora

Az első borbírálat Fertődön - Cabernet Sauvignon lett Eszterháza bora
A fertődi Esterházy-kastély Tiszttartói házában szerdán az Eszterháza borát kiválasztó rendezvényen a Sopron-Fertőmenti Hegyközség tizenegy borászata mérettette meg borait.
Az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsának együttműködésével rendezte meg első borbírálatát, melynek eredményeként kiválasztásra került a 2018-as esztendő „Eszterháza bora".

Az öt fős szakmai zsűrit Kósa István, Taschner István, Mikó Gábor, Dr. Sztancs György és Horváth Imre borász alkotta. A szakmai zsűri tizenegy Fertőd és Fertőd környéki borász huszonhét különböző vörös, siller és rozé borából választotta ki a társadalmi zsűri elé ajánlott borokat. A bírálat alatt a szakmai zsűri munkáját jegyző felügyelte.

A szakmai kiválasztást a társadalmi zsűri borbírálata követte. A szintén öt fős társadalmi zsűri képviselői dr. Császár Dániel helyettes államtitkár, Esterházy Antal herceg, Egresitsné Firtl Katalin ügyvezető, Bognár Zoltán Fertőd polgármestere, és Dr. Jármi Miklós. A szakmai és társadalmi zsűri kóstolta és pontozta a borokat, és egymástól függetlenül, egyöntetűen kiválasztotta az idei év Eszterháza borát, amely Dulicz Tamás Cabernet Sauvignon 2015-ös évjáratú bora lett.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz hónap, felfüggesztve - Rosszul dőlt a fa, amputálással végződött a tragikus munkanap Sopronban

Tíz hónap, felfüggesztve - Rosszul dőlt a fa, amputálással végződött a tragikus munkanap Sopronban
Jogerősen egy évre felfüggesztett tíz hónap fogházbüntetésre ítélte a Soproni Járásbíróság azt a… Tovább olvasom