Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Az ÁSZ szerint helytállóak a megállapítások

Az ÁSZ szerint következtetéseik és javaslataik helytállóak, az ellenőrzés szakmaiságát és pártatlanságát kétségbe vonó fertődi polgármesteri nyilatkozat megalapozatlan.

˝Az Állami Számvevőszék 2009-ben ellenőrizte a fertődi önkormányzat gazdálkodási rendszerét. Az ellenőrzést végzők a vizsgálat során betartották a számvevőszéki ellenőrzésre vonatkozó jogszabályokat és a belső szakmai szabályokat. A számvevői jelentés megállapításai, következtetései és javaslatai helytállóak, az ellenőrzés szakmaiságát és pártatlanságát kétségbe vonó polgármesteri nyilatkozat megalapozatlan˝ – áll abban a közleményben, amelyet az ÁSZ küldött szerkesztőségünkbe tegnap.

A hivatal portálunk múlt heti cikkére reagált, amelyben az önkormányzatokról szóló ÁSZ-jelentést vettük górcső alá. Megírtuk többek között, hogy Fertődről több negatív megállapítás is olvasható a dokumentumban. Az ÁSZ kezdeményezte a jegyző, illetve a polgármester személyes felelősségének megállapítását. Fülöp Géza polgármester erről úgy nyilatkozott portálunknak, hogy ilyen felületes, szakszerűtlen ÁSZ-vizsgálatot még nem tapasztalt az elmúlt húsz évben.

Az ÁSZ hétfői közleményében megjegyzi: az elektronikus információszabadságról szóló törvény előírásai alapján az önkormányzatnál végzett alaptevékenységgel kapcsolatos vizsgálatok, ellenőrzések nyilvános megállapításait az önkormányzatnak haladéktalanul közzé kell tennie, de Fertőd még nem tett eleget ezen kötelezettségének. Amíg erre nem kerül sor, az ÁSZ az ellenőrzés során megállapított tényekről egyoldalúan nem tájékoztathatja a közvéleményt.

Olvasóink írták

 • 8. Solaris 2010. október 02. 17:38
  „manusfertő
  Az ilyen alpári egyéneket kiveti magából a társadalom!
  Ugy látom nincs állathatározód, igy stilust váltottál....tóled többre ugy sem tellik, a seggnyalásban meg élen jársz !!!”
 • 7. manus-Fertő 2010. október 02. 16:14
  „ne találgass solaris..menj apádhoz a bozsvárihoz,cumizd le,aztán irinkovhoz neki nyald ki a seggét,holnap úgyis eljön az igazság pillanata !”
 • 6. Solaris 2010. október 01. 18:07
  „manusfert ! nélküled üres lenne az életem, szinfoltja lehetsz Kapuvárnak... különben neked nincs akkora nyelved...”
 • 5. manus-Fertő 2010. október 01. 17:12
  „seggnyaló vagy te,solaris.....”
 • 4. Solaris 2010. szeptember 30. 20:49
  „Hello aranyszájú manosfert
  Nem ezekkel a szavakkal, de valami hasonló stilusban már hallottuk távozó polgármesterünk véleményét is az Ász vezetőjéről...
  Fertődi lakosok már hallottak hasonló kijelentést a F Norbi -allias jegyző-től ,amikor beadvánnyal fordultak hozzá!!
  Csak felhivnám rá a figyelmedet, hogy Fertőd polgárai az ilyen alakokat megvetik..
  Inkább vagyok béka, ami mellesleg Fertő partján kedvelt állat, mint csúszómászó..”
 • 3. Solaris 2010. szeptember 28. 20:53
  „Manusfert, én a helyedben meggondolnám , milye jelzővel illetem az Ász elnökét! Nálatok az a bevált, ha rájönnek mocskos dolgaitokra , akkor próbáljátok bemocskolni...
  Remélem a biróság elött is ilyen nagy lesz a pofátok, vagy ott majd reszkettek...”
 • 2. aggodo*süttöri*lakos 2010. szeptember 28. 19:32
  „Nem csak az ÁSZ-nak,hanem az APEH-nak is alapos ellenőrzést kellene tartani.Már most meg kellene nevezni a felelőst,akinek fontos volt a sétány sürgős elkészülte,talán a nagyvezérnek az utolsó szalagvágása.? Ezzel is segíteni kívánja támogatott utódját, ja és a sütigyár, hát ott is körül lehetne nézni ,a telekeladás körül .”
 • 1. Sasszem1 2010. szeptember 27. 23:07
  „Gratulálok az ÁSZnak!! Hogy jön ahhoz egy polgármester , hogy kétségbe vonja a szakszerüséget ?? Már bitte : ez sértő a dolgukat végző ellenőrökre .. Vajon igy tenne akkor is , ha pl. az APEH ellenörizné vállalkozását ??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aulát álmodtak, majd avattak a soproni Handlerban

Aulát avattak hétfőn a Handler-iskolában, eddig ugyanis hiányzott egy igazi közösségi tér az iskolából. Tovább olvasom