Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Az angyalok közé költözött az életvidám fertőszentmiklósi édesanya

A pillanat törtrésze alatt omlott össze szerdán a fertőszentmiklósi Horváth család élete.

Azon az estén ugyanis halálos közúti balesetet szenvedett idősebbik lányuk, Hajnalka. A harmincegy éves asszony két apró kislányt hagyott hátra.

Még ma is csak találgatják, mi okozhatta a tragédiát. Hajnalka tizennyolc éves kora óta vezetett, naponta tette meg a Süttör–Fertőszentmiklós közötti néhány kilométeres utat.

Férjével és kislányaival Süttörön teremtettek otthont maguknak, a szülők Fertőszentmiklóson éltek.

– Szemtanúk hívták a férjemet aznap este háromnegyed hét körül, hogy valami történt Hajnalkával, a kocsiját összetörve látták a Fertőd–Petőháza közötti úton. Amikor odamentünk, már nem élt. Semmi nem látszott rajta, csak az orrából folyt ki egy picike vér. Gyönyörű volt, mint mindig – nyelte könnyeit az édesanya, Horváthné Lia.

– Senki nem tudja, mi történhetett. Tornázni jött Fertőszentmiklósra, de nem volt késésben. A rendőrség megnézte a telefonját, ezt sem használta a baleset idején. A téli gumik jó állapotúak voltak és be is volt kötve a lányom. Nem korrigált, féknyomot sem találtak. Elképzelhető, hogy egy állat futott át előtte, s ő emiatt hibázott, mert még egy egérnek sem tudott volna ártani. Lehet, hogy műszaki hiba történt vagy elvakította valami, az is előfordulhat, hogy rosszul lett. Boncolás deríti majd ki, mi okozhatta a tragédiát – mondta megtörten az édesapa.

– A nővéremet mindenki ismerte a környéken. Görkorcsolyás lánynak hívták, mert a gyermekeit és a kutyát is babakocsiban tolta, a lábára pedig görkorcsolyát húzott. Edzett volt, és mindig vidám, imádta a kicsiket – adta meg a választ a szándékosságot firtató kérdésre is az elhunyt Hajnalka húga, Réka.

Tóth Róbert: Nagyon szép és életvidám volt a feleségem, nem tudom, hogyan lesz tovább. A kicsik úgy tudják, anyukájuk az angyalok közé költözött. Fotó: Magasi Dávid
Tóth Róbert: Nagyon szép és életvidám volt a feleségem, nem tudom, hogyan lesz tovább. A kicsik úgy tudják, anyukájuk az angyalok közé költözött. Fotó: Magasi Dávid

A család nem tudja feldolgozni a történteket. Egymásba kapaszkodva próbálják túlélni a mindennapokat, aki sír, az elbújik a többiek – főként a félárván maradt két kislány – elől.

– Elképzelni sem tudjuk, hogyan kell elmondani két ilyen apróságnak, hogy az anyukájuk nincs többé – kapcsolódott a beszélgetésbe az özvegyen maradt férj, Tóth Róbert. – Nagyon szép, életvidám és kreatív volt a feleségem. Minden álma az volt, hogy rajzolni tanuljon, szemet gyönyörködtetően kidíszítette az otthonunkat. Nem tudom, hogyan lesz tovább, most már csak a rengeteg fénykép emlékeztet rá. 1998-ban láttam meg először, 2000 körül kezdtünk el járni, majd összekötöttük az életünket. Abigél négyéves, Szaffi 16 hónapos.

– A gyerekek egyelőre nálunk maradnak, Abi itt jár óvodába, sokat volt eddig is nálunk, talán könnyebb így mindenkinek. De nem tudjuk, hogyan tovább. Ha ezt mérte ránk a sors, felneveljük őket, de az apukájuktól sem szakadhatnak el. Frissek még a sebek, nem döntöttünk a jövőről. Ahogy telnek a napok, a kicsik egyre gyakrabban keresik az anyukájukat, most csak annyit tudnak, hogy anya az angyalok között vigyáz a korábban meghalt kiskutyájukra – mondta Horváth Géza.

– Hajni gyűlölte a temetőket. Soha nem értette, hogyan lehet a testet hideg földbe helyezni. Így ő urnás temetést kap, biztosan ezt szeretné.... – sírta el magát újra Réka.

Olvasóink írták

 • 12. Csabazs 2012. január 31. 19:46
  „Őszinte részvétem!Pokoli tragédia elviseléséhez kívánok sok-sok erőt!”
 • 11. Panda78 2012. január 29. 19:58
  „Részvétem a családnak!Én 18 hónapos voltam a nővérem nem volt még 4 éves amikor a mi anyukánk meghalt.Sajnos nem emlékszem rá és nincs aki meséljen róla.Majd ha már megértik meséljenek róla nekik.”
 • 10. 1inamillion 2012. január 29. 18:20
  „annyira értelmetlen :( nincs isten”
 • 9. barbib 2012. január 29. 15:55
  „Részvétem!”
 • 8. rozinéni 2012. január 29. 10:24
  „Részvétem és jó erőt egészséget kívánok mind az Édesapának mind a nagyszülőknek”
 • 7. SZILAJ 2012. január 28. 21:39
  „"Mindíg a jók mennek el először." Részvétem a családnak.”
 • 6. aizel 2012. január 28. 20:55
  „őszinte részvétem! ha bármiben segítségre szorulna a család, megpróbálok segíteni: aizel@freemail.hu”
 • 5. bogote 2012. január 28. 19:40
  „Nagyon megrázó! Részvétem!”
 • 4. justitiácska 2012. január 28. 18:39
  „Részvétem,nagyon sajnálom öket.”
 • 3. Tonxy 2012. január 28. 18:35
  „Kitartást és részvétem.”
 • 2. DK 2012. január 28. 18:25
  „Szomorú, nagyon szomorú!
  Nagyon sok erőt kívánok!
  :(((”
 • 1. Lincsi 2012. január 28. 17:04
  „Őszinte részvétem a családnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villanyoszlopnak hajtott az autó a 84-esen, Újkérnél - Fotók

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó a 84-es főúton pénteken késő délután. Tovább olvasom