Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Autóbalesetben meghalt az orvos

Autóbalesetben elhunyt dr. Léva Csaba, a tavaly Sopronért-díjjal kitüntetett, ismert szakfőorvos.

Olaszországban tragikus körülmények között, autóbalesetben elhunyt dr. Léva Csaba (63), a tavaly Sopronért-díjjal kitüntetett, köztiszteletben álló szakfőorvos. A család már intézkedett a holttest hazahozataláról.
Feleségével és baráti társaságával indult olaszországi nyaralásra a múlt szombaton dr. Léva Csaba, a Sopronért-díjjal kitüntetett fogorvos szakfőorvos. Az egyhetesre tervezett vakációt azonban szörnyű tragédia árnyékolta be.
– Délután fél öt tájban értesültünk a rendőségtől, hogy dr. Léva Csaba autóbaleset következtében reggel elhunyt Olaszországban – tudtuk meg a családtól.

A tragikus körülmények között elhunyt fogorvosra emlékezik a család.
Dr. Léva Csaba feleségével, Arankával és baráti társaságával a múlt hétvégén indult nyaralni Itáliába. A főorvos augusztus 31-én lett volna 63 éves. A sajnálatos tragédia részleteiről a milánói konzulátus számolt be telefonon. Eszerint dr. Léva Csaba Velence irányába tartott, amikor egy egyenes szakaszon valószínűleg rosszul lett, elvesztette uralmát a gépkocsi fölött, s autójával egy fának csapódott. A kocsi kettéhasadt, és lángra lobbant, a főorvos azonnal meghalt.

A család már intézkedett a holttest hazahozataláról. Dr. Léva Csaba  temetésére valószínűleg a jövő héten kerül sor, Sopronban.
Dr. Léva Csaba Sopron egyik legelismertebb és legkedveltebb fogász főorvosa volt. A nevéhez számos olyan helyi kezdeményezés fűződik, amely meghatározó jelentőséggel bír. Közel négy évtizeden át első és utolsó munkahelyét a soproni szakorvosi rendelőintézet és annak utódintézményei jelentették. A városi szakfőorvosi teendők ellátásával is megbízták. Kiemelkedő szakmai felkészültségének, tudásának elismeréséül két alkalommal a Soproni Orvosi Kamara alelnökévé, egyúttal a fogorvosi tagozat elnökévé választották.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszú távú tervet készítenek

Sopron sajátos városszerkezetéből adódóan számos problémát kell feloldaniuk a közlekedéstervezőknek. Ilyen például az utak szűk áteresztőképessége, a városon átvezető vasútvonal, az egykori városkörnyéki határkilépők esetleges megnyitása, de ide sorolható például az elavult és ma már rossz helyen lévő autóbusz-pályaudvar a Lackner Kristóf utcában. Tovább olvasom