Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Ausztria közelségét előnyre lehetne váltani

Az Ausztriában történő vállalkozáshoz azonban elengedhetetlenül szükségesek a vállalkozási lehetőségekkel kapcsolatos hiteles, megalapozott információk.

A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara, mint a hazánkban elsőként megalakult kamara kiemelt feladatának tartja, hogy hozzájáruljon Sopron és környéke vállalkozásai eredményes működéséhez, piaci versenyképességének erősítéséhez - írja a sopron.hu.

Ezért sopron kereskedelmi és iparkamarája a nemzetközi gazdasági tevékenységét is jelentősen fejleszteni szeretné. A kis- és középvállalkozások számára komoly lehetőségeket rejt magában az ausztriai piacra való belépés, mivel a határ túloldalán lényegesen nagyobb a fizetőképes kereslet. Ez hozzájárulhat a vállalkozások stabilitásához, jövedelemtermelő képességük fokozásához, ezáltal munkahelyek megtartásához és adott esetben újak teremtéséhez.

„Az a célunk, hogy a kiváló magyar szakemberek elsősorban ne csupán osztrák cégek alkalmazottaiként, munkavállalóként legyenek jelen az osztrák piacon, hanem hazai vállalkozásaink a gazdasági élet szereplőjeként közvetlenül élvezhessék az Ausztriában történő vállalkozás, vagy az osztrák cégekkel való együttműködés előnyeit " – mondta el a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Horváth Vilmos.

Február 16 -án 17 órától a Soproni Kereskedelmi és Iparkamarában fórumot tartanak neves ausztriai szakemberek részvételével, akik tájékoztatást adnak a cégalapítás, illetve a vállalkozás feltételeiről, magyar vállalkozások ausztriai telephely létesítési lehetőségeiről, a legfontosabb adózási és jogi szabályokról.Bővebb információ itt érhető el >>

Olvasóink írták

  • 2. prakker 2012. február 10. 11:04
    „Ilyesmire én is gondoltam amikor előző kommentjeimben kritizáltam a kamarát. Javaslom a kamrának, hogy minél többször, és több helyen kommunikálja az ilyen eseményeket. Több szakmában indíthatnának, ismeret felújító tanfolyamokat, mert a régebben szakterületüket elhagyók is vissza térhetnének eredeti tanult szakmájukhoz. Talán akkor a negatív vélemények száma is csökkenne, a kamarával szemben.”
  • 1. CivitasFidelissima 2012. február 10. 07:39
    „Ausztria közelségét előnyre lehetne váltani

    Megtettem, mert idehaza sz@rba sem vesznek!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népfőiskola alakult Agyagosszergényben

Február 11-én, szombaton 16.00 órakor szentmisét mutat be Dr. Pápai Lajos győri megyéspüspök az… Tovább olvasom