Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Áthelyezték a dohányzóhelyiséget

Sopron - Olvasónk panaszára áthelyezték a kórházban található gyermekorvosi ügyeleten a dohányzóhelyiséget. A füst ugyanis zavarta az előtérben várakozókat.
– Több alkalommal tapasztaltam, hogy a gyermekorvosi ügyeleten száll a füst az ügyeleti szobákból – panaszolta olvasónk. – Egy egészségügyi intézményben egyáltalán nem szabadna megengedni a dohányzást, itt ráadásul gyermekek is tartózkodnak.

A Kisalföld megtudta: a gyermekorvosi ügyeleti rendelő folyosójára azért szállhatott a füst, mert a dohányzóhelyiség ajtaját a nővérek nem csukták be, hogy hallják, ha valaki érkezik. Kuslics Balázs sajtóreferens lapunk érdeklődésére elmondta, a panaszt megvizsgálták és a kijelölt dohányzót egy távolabbi helyiségbe, a folyosó végére helyezték át.

Olvasóink írták

 • 7. carrie bradshow 2008. július 21. 09:30
  „Kedves egyanya!

  Akkor dohányoznak,amikor éppen nincs beteg.Ha nem tűnt volna fel,nem cigiznek amikor beteget látnak el.Olyan sokszor jártál már ott (persze minden alkalommal biztos nagyon súlyos,életveszélyes állapotban),ez miért nem tűnt fel??
  Szálljatok már magatokba és tűnjön fel végre,hogy az egészségügyi dolgozó is EMBER,aki segíteni próbál.Vegyétek már észre ostobák,hogy egy utat kellene járni,és cseszegetni a másikat!Ja,és vegyétek végre tudomásul,hogy nem kell minden szarért az ügyeletre mászkálni!!!(lázcsillapítás,gyógyszerfelírás,igazolás kiállítása,kullancs kiszedés ...)SOROLJAM MÉG!!???Sajnálom és tisztelem azokat az egészségügyi dolgozókat,akik az ügyeleten dolgoznak.”
 • 6. erdész 2008. július 20. 17:43
  „Beszéljünk a kedves anyukákról,akik már 4 -kor ott ülnek az ügyeleten,mert délelött rühelték a gyerekorvosnál kivárni a sorukat.Vagy azokról a "betegekről" akik gyógyszert feliratni járnak az ügyeletre,mert délelött ausztriában dolgoztak,és nem érnek rá a háziorvoshoz menni.Az ügyeletre járók nagy része JOGTALANUL veszi igénybe eztaz ellátást,mert betegségük nem hirtelen akkor lép fel,csak nem akarnak sorakozni saját orvosuknál,de reklamálni azt tudnak.Én az ügyeleti ellátásért továbbra is fizettetnék 1000-2000ft díjat.A fent leírtakat nem kitaláltam,közeli rokonom dolgozik ott.”
 • 5. egyanya 2008. július 19. 09:22
  „Ne a betegnek vagy hozzátartozójának kelljen toleránsnak lennie, mert a nővérnek vagy az orvosnak esetleg épp dohányozni támad kedve, ahelyett, hogy dolgozna. Az ember nem szórakozásból jár az orvosi ügyeletre, valószínűleg elég rossz állapotban lehet, ha nem bírja megvárni a másnap reggelt, vagy a hétfőt, hogy rendelésre menjen. Az is elég rossz, ha többen is várnak az orvosra, így várakoznia kell a sorrakerülésre, de hogy mindezt azért kelljen, mert épp cigarettáznak a szolgálatbanlévők ... nonszensz.... és mindezt füstben!”
 • 4. carrie bradshaw 2008. július 18. 15:37
  „Kedves egyanya!

  Idézet a cikkből:"...több alkalommal tapasztaltam,hogy a gyerekorvosi ügyeleten száll a füst az ügyeleti szobákból..."
  Ha a dohányzó helyiség ajtaját becsukja a nővér,akkor a kedves beteg azért kiabál,mert 2 percet várnia kell.Tolerancia??”
 • 3. egyanya 2008. július 18. 12:31
  „Kedves Mrs. Big!
  Ha figyelmesen elolvastad volna a cikket, akkor láthattad volna, hogy szó sem esett arról, hogy az ügyeleti szobából száll a füst, hanem arról szól, idézem: ,, a gyermekorvosi ügyeleti rendelő folyosójára azért szállhatott a füst, mert a dohányzóhelyiség ajtaját a nővérek nem csukták be..." A kijelölt dohányzóhelyek épp azt a célt szolgálják, hogy megkíméljék a nem dohányzókat a passzív dohányzástól, de, ha az ajtaja nincsen becsukva, akkor ennyi erőből a rendelőben is pöfékelhetnének. Teljesen jogosnak érzem a panasszal élő felháborodottságát, mikor füstfelhőbe kell vinnie az amúgy is beteg, valószínűleg nyűgös gyerekét. Hihetetlen, hogy egy egészségügyi intézményben ilyen előfordulhat!”
 • 2. mrs.big 2008. július 17. 12:47
  „Minden intézményben lehet dohányozni,az arra kijelölt helyen-kedves bejelentő olvasó!
  Nem az ügyeleti szobákból szállt a füst,hanem a dohányzó helyiségből-nem mindegy!Ha bejelentünk,legalább pontosan tegyük azt....
  Mellesleg az ellátást hátráltatta a dohányfüst!?Mert azzal kéne foglalkozni,hogy miért viszik a gyereket orvosi ügyeletre"számos alkalommal"”
 • 1. tandyka 2008. július 17. 12:42
  „Ez aztán a hír!!!Levegőt venni még maradt jogunk???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díjazott Feldinger család: a folyamatos fejlődés a titok

Sopron - Idén ünnepli fennállásának hetvenötödik születésnapját Feldingerék szervize. A családi… Tovább olvasom