Kisalföld logö

2019. 03. 18. hétfő - Sándor, Ede 4°C | 17°C Még több cikk.

Átadták a Széchenyi-gimnázium kulcsait

Sopron - Bejárás után átadták a Széchenyi István Gimnázium kulcsait csütörtökön. Pénteken kezdődik a költözés, a tanítás november 5-től már a Templom utcában folyik.
Költözés előtti bejárást tartott csütörtökön a Széchenyi-gimnáziumban az iskolaigazgató, Szabó Miklós, a kivitelező FÉSZ Zrt. vezérigazgatója, Kelemen Ferenc, valamint Fodor Tamás polgármester és Kerekes Attila főmérnök, a beruházási csoport vezetője. A bejáráson – bár az épületben az utolsó simítások még tartottak – Szabó Miklós a kulcsokat is átvehette.
– Pénteken kezdődik a költözés és várhatóan valamikor az őszi szünet vége előtt be is fejeződik – mondta el a Kisalföld érdeklődésére az igazgató. – Azokat a bútorokat, melyeket a Győri úti épületben használtunk, igény szerint szétosztjuk a többi soproni intézmény között. A brennbergbányai iskolát például teljes egészében bebútorozzuk. Gimnáziumunk november 5-én közös osztályfőnöki óra keretében folytatja a tanévet, az ünnepélyes átadást pedig a későbbiekben tartjuk meg. 583 tanulónk és a 43 pedagógus már nagyon várta a költözést, hiszen a Győri úti épület elvileg csak háromszáz fő befogadására alkalmas és ez meg is érződött az ottani oktatási körülményeken.

Fodor Tamás polgármester hozzátette, immár semmi akadályát nem tapasztalta a költözésnek, továbbá öröm és büszkeség számára, hogy megújulhatott a gimnázium.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A civil szervezetek még nem meghatározók

Sopron - A soproniak fontosnak tartják a város fejlődését, és ezért – véleményük szerint… Tovább olvasom