Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Aszfaltozzák a Lövér körutat

Sopron - A Csik Ferenc Uszoda közelében aszfaltozzák a Lövér körutat. A munkálatok során mintegy 13.500 négyzetméteren kap új borítást a körút.
Új aszfaltborítást kap a Lövér körút egy része. Jelenleg a Csik Ferenc Uszoda közelében zajlanak a munkálatok. Mint kiderült, a város megrendelésében a Sopron Holding kivitelezi az útburkolat bitumenes iszapbevonattal történő javítását, mintegy 13.500 négyzetméteren.

– A kivitelezés költsége 22 millió forint – tudtuk meg Kuslics Balázs sajtóreferenstől. – Ennek a szakasznak a burkolásával a hónap végéig végeznek. Addig félpályás forgalomkorlátozásra kell számítani a Lövér körút ezen szakaszán.

A szakemberek szerint az útburkolat karbantartása évekkel meghosszabbítja az aszfaltborítás élettartamát.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. hatoska 2008. augusztus 04. 13:08
  „Pár éve ha jól emlékszem már maszatolta ez a cég ezt az útszakaszt.Jobb mint a semmi,de az a szerencsétlen Ady Endre út mikor kap új bevonatot?Ja Simon úr meg az a másik nem erre lakik. Tómalomnál már van aszfalt hiszen ennek a képviselője nem.”
 • 29. maszatomi 2008. július 31. 23:53
  „Nna erre a maszatolásra semmi szükség sem volt. És most burkolati jelek sincsenek. Vagy egy hónap múlva lesznek és az is benne van a 22M-ban? OK. Most fekete. Meddig? Kb. tavaszig. Megint sok a pénze az önkormányzatnak? Vagy valakinek kevés és így jutott neki is egy kicsi?”
 • 28. Ödenburg 2008. július 25. 15:56
  „Azért CZ-sek mert ha jól tudom akkor mindez az iszapmicsoda Cseh találmány...”
 • 27. Feribaa 2008. július 24. 11:47
  „Bocsi ezek Nem Szlovákok hanem CZ Csehek. De a lényeg az hogy az önkormányzat a pénzünket rosszúl költi el.Amit tavaly csináltak a Cseresznye sori buszmegállótól az Erzyébet kertig az IGEn az Jó Ha figyeled látod és hallod a különbséget”
 • 26. Feribaa 2008. július 24. 11:31
  „Ma reggelre a szakadó eső a kritikus helyeken kimosta az aszfalt iszapot . Ez tartott két napig . Mi lesz később. A szlovákok is rajtunk erösödnek ???? Ez a technika egy kalap xar::::::”
 • 25. soppolgár 2008. július 24. 09:59
  „A rossz alappal készült útnak ez csak csók, mint halottnak.
  Azokra az utakra kell alkalmazni, ahol csak a felülettel van a baj.
  A kisebb terheltségű kis utcákban, ahol 1 vagy 2 év és a mostani repedéseket kikezdi a téli fagy, aztán már ez az olcsóbb megoldás már itt sem lesz alkalmazható. De ma még igen.
  Átgondoltabb tervezést az illetékeseknek!”
 • 24. NoBo 2008. július 24. 09:44
  „Na, előkerült a magyar színvonal...
  (remélem a moderátor is hamarosan...)

  Szóval... Hiába írják be páran -gondolom érintettek- hogy "nekünk semmi sem jó, meg folyton csak panaszkodunk....", ettől még az igazság az, hogy a Lővér körút csak maszatolás. Nap mint nap járok arra és tulajdonképpen ugyanolyan, mint előtte, csak "szebb a színe"... Mennyi pénz lett erre elherdálva Sopron költségvetéséből.... És miért nem reagál arra egy érintett sem, hogy hol van a beígért és tényleg katasztrófális állapotban lévő Ady Endre út felújítása?! Évről évre tologatják, erre egy olyan útra szórják el a pénzt, ami nem volt annyira rossz állapotban. Legalábbis vannak fontosabb szakaszok... Cáfoljon meg egy illetékes....”
 • 23. mindigatutit 2008. július 24. 09:11
  „jocofan
  a jó <moderálva>”
 • 22. /joco1 2008. július 24. 05:39
  „A kétkedökben kétkedöknek:CSENGERY utca példája!nem az a baj, hogy csinálják, hanem a "végeredmény.pld a Höerömü elötti utszakasz.Megcsinálták?Hányszor? és nézd meg most az "utolso" javitás után pár honappal.A "kétkedök"a Te ill. a mi pénzünkböl nem ilyeneket akarnak.Ja és ha valaki "kétkedni" mer azért nem szükséges"idiota és fasz" jelzökkel minösitgetni.”
 • 21. jocofan 2008. július 23. 21:50
  „Igaza van a sok idiótának..... nektek semmi sem jó..... ha nem csinálják meg az a baj, ha feleslegesen sok pénzért csinálják meg az is baj..... veletek van a gond....... :D:D:D

  A sok baromnak üzenem, hogy velük van a baj, de nagyon és nem azokkal akik felesleges pénzkidobásnak vélik a dolgot......
  Ti vagytok azok a f***ok akiket mindenhol átvernek és megköszönitek, otthon meg végiggondoljátok, hogy mit kellett volna mondanotok..... szégyen...!!”
 • 20. titáti 2008. július 23. 20:00
  „Bitumenes iszapbevonat? Ez az, amivel két éve a Jerevánon is "felújítottak" néhány utcát?
  Mert azon nincs mit szépíteni. Felesleges pénzkidobás volt az egész. Meg lehet nézni pl. a Révai Miklós utca burkolatát vagy a Soproni H. J. utcáét. Már rég elkopott róla az egész réteg!”
 • 19. tokosbalint 2008. július 23. 19:47
  „Ha a műszaki ellenőrzést végzők nevét is nyilvánosságra hoznák, talán lendítene valamit a minőségen.
  Nagyon fontos kérdés, hogy mennyiért, mit kapunk a befizetett
  pénzünkért.
  Fantasztikus pazarlás folyik az egész városban, többszörösen feltúrt utcák, majd hetekig otthagyott csatatér, nyolc-tíz támaszkodó munkás, akkor is , ha már a markoló gép elérte a veszélyes területet az ásásban, majd kábel átvágás, betemetés, újra burkolat törés stb. . Ha ez a kivitelezőnél jelentkezne költségként, akkor a kivitelező belebukna. De sajnos, a kivitelező továbbra is a legújabb luxus terepjáróval érkezik mindig a következő helyszínre. Az önkormányzat pedig "szegényebb" lett, mint mindig.
  A végeredmény: mindenki- a vállalkozó, a Holding vezetői, az önkormányzat illetékesei gazdagabbak, csak az útak nem készülnek el tisztességes minőségben, és a köz lesz szegényebb.
  Az útburkolat silány minőségű alapanyagból vanjavítva (u.n. aszfalt iszap, vagy kátyúzó keverék- már a neve is jellemző)
  a anyagszállítók megint csak gazdagszanak.
  De, hogy ez így bekövetkezzék, kell a műszaki ellenőrzés teljes hiánya, vagy a KORRUPCIÓ.”
 • 18. Attila. 2008. július 23. 19:38
  „A múlt hónapban jártam Sárvár és Celldömölk között.Ott is javítottak,mintha üveglapon autóztam volna!Javaslom keressék meg a kivitelezőt!Komolyan!”
 • 17. tiborka 2008. július 23. 17:46
  „Vannak jó sokan, akik mindent baromira tudnak kritizálni, kommentálni, főleg egy internetes fórumon, ahol ettől fontosnak és okosnak érezhetik magukat.
  Ettől az út még meglesz, és akkor majd az lesz a baj. Borítékolom, hogy sokan lesznek, akiknek nem lesz sem szép, sem jó, sem sima, sem széles, csak xar. Ha meg nem csinálnák meg, akkor is ugyanezeket mondaná az, aki mást nem tud, csak kritizálni, és ebben kiélni magát. Nézzetek inkább művészfilmeket”
 • 16. mindigatutit 2008. július 23. 16:10
  „ez olyan,hogy fogjuk be a pofánkat ,mert megcsinálták.egy nagy xart csinálták meg ,ez egy nagy nulla.majd lehet ezzel is kampányolni,hogy ennyi meg ennyi utat csináltunk.”
 • 15. gémkapocs 2008. július 23. 15:57
  „senkinek semmi nem jó. ha felújítják az a baj, hanem újítják az a baj, ha szép lesz nem baj, de majd tuti megrongálják, az a baj.
  Elő lehet venni a kormányt, mert "lopja a pénzt", de ebben a világban melyik politikus nem? egy kettő "remekműnek,felújytáseredménynek" én sem vagyok megelgedve 100%-osan, de legalább megcsinálták, megcsinálhatják úgy ahogy.”
 • 14. tiborka 2008. július 23. 14:48
  „A kormány évek óta zsebre teszi a pénzünket, ahelyett, hogy az adóinakt visszadná a városoknak, hogy például mindenhol aszfaltozzanak, itt meg mindenki egymásnak ugrik, tulajdonképp a pénzetelnség miatt. Ébresztő”
 • 13. /joco1 2008. július 23. 14:40
  „csengery effektus? ezt ist csinálhatják ujból? Kár pedig az ember azt hitte, hogy valami megindult az utcák "rendbetétele" területén.Vagy csak a látszatt ?”
 • 12. laccc 2008. július 23. 14:22
  „Igen, aszfaltozzuk csak a Lővér körutat!!! GRT hozzá! Az Ady Endre utcára pedig rakjanak 5km/h-s korátozó táblát, mert 30km/h-nál már lerepül az autó az aszfalt "terepviszonyai" miatt!”
 • 11. látó 2008. július 23. 13:45
  „SH Zrt. = szánalmas.hu politika (mindegy ki) = undorító.hu
  Ma itt tartunk! A Holnap, na ezaz ami csak sejthető..mindenesetre az előjelek ilyesztőek!”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Favágó-vébére készül a soproni csapat

Sopron - Sopronban készül a fakitermelő-világbajnokságra a háromfős magyar válogatott. A versenyt… Tovább olvasom