Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Aranygyűrű a polgárok védelméért

Sopron - A köztársaság címerével ékesített aranygyűrűt vehetett át augusztus 20-a alkalmából Tamás János őrnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság soproni polgári védelmi kirendeltségvezetője.
A mindennapi élet során sokszor észre sem vesszük, hogy vannak olyanok, akik a háttérben dolgoznak. Ilyen szakma egyebek mellett a polgári védelem is. Veszélyelhárítási terveket készítenek, szakmai tanácsot, információt adnak a polgármestereknek, szükség esetén koordinálják a kármentést.

Tamás János pv. őrnagy ötvennyolc település vezetőjének polgári védelmi munkáját segíti. Fotó: P. H. L.
Tamás János pv. őrnagy ötvennyolc település vezetőjének polgári védelmi munkáját segíti. Fotó: P. H. L.

– A soproni polgári védelmi kirendeltséghez ötvennyolc település tartozik – mondta el Tamás János őrnagy, a kirendeltség vezetője, aki augusztus 20-a alkalmából aranygyűrűt vehetett át Gyenesi István önkormányzati és területfejlesztési minisztertől.

– A mi feladatunk egyebek mellett veszélyhelyzet esetén a polgármesterek munkájának segítése. Miként többek között ellenőrizzük a szirénák működését, de naprakész adataink vannak az óvóhelyektől kezdve az itallerakatokig. Összességében elmondható, hogy például fegyveres összeütközés vagy más veszélyhelyzet esetén mi hangoljuk össze a katasztrófavédelemben részt vevő szervek, valamint a civil szervezetek munkáját is. Miként a lakosságot folyamatosan tájékoztatjuk a különböző veszélyhelyzetekről.

Olvasóink írták

  • 1. marionett 2008. augusztus 31. 14:17
    „Konkrétabban??? Érdekelne, mi lehet az a "naprakész feladat", ami az óvóhelytől az itallerakatokig tart? ...továbbá: milyen "fegyveres összeütközés, más veszélyhelyzet" volt konkrétan !!! (Sopronban) - kb. 2 év leforgása alatt( amióta őrnagy úr a pv.parancsnok) - "amelyben össze kellett hangolni a "SZERVEK" - civilek munkáját??... biztos "rengeteg munka" áll mögötte (a kitüntetése legalábbis ezt mutatja)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folyt a sör, állt a sor

Kópháza - Tragédia történt – mondhatták volna a sörbarátok a csütörtöki baleset után.… Tovább olvasom