Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -5°C | 2°C Még több cikk.

Aranyérem Bordeaux-ból

A bordeaux-i borversenyen aranyérmet kapott Iváncsics Zoltán 2004-es Irsai Olivérje.
Iváncsics Zoltán
Az idei, április végén megrendezett  bordeaux-i nemzetközi borversenyen aranyérmet kapott Iváncsics Zoltán 2004-es Irsai Olivérje. A soproni borvidékről tíz bort neveztek, közülük hatot éremmel díjaztak.
A világ egyik legismertebb és legnagyobb tekintélyű versenyén (Challenge International du Vin) ismét kiválóan szerepeltek a soproni borok. 

Bordeaux-ban aranyéremmel ismerték el Iváncsics Zoltán 2004-es szüretelésű Irsai Olivérjét. A soproni történelmi borvidék elsősorban vörösborairól ismert, ezért keltett némi meglepetést, hogy ezúttal egy fehérbor kapott aranyérmet.

Az Iváncsics Pincészet már számos sikert ért el a hazai és nemzetközi versenyeken. A család valamivel több mint öt hektáron gazdálkodik.
– Az elmúlt évben egy kicsit későn – szeptember 23-án –, de a teljes érés állapotában szüreteltük az Irsai Olivért – mondotta Iváncsics Zoltán. – Talán ezért teljesedhetett ki gyümölcsös illata, zamata. A színe is egy kicsit sárgásabb a megszokottnál. Tulajdonképpen egy más stílusú bor született, mint amilyet eddig ismerhettek a fehérborok kedvelői. Az ültetvény a Fertő partján, az úgynevezett Weidengrund-dűlőben található. Ez az egyik legjobb termőhely a vidéken.

A sikerhez hozzájárulhatott az a technológiai fejlesztés is, amit az elmúlt évben hajtottunk végre. Külön öröm számomra, hogy egy hungaricumot ismertek el, hiszen a fajta a csabagyöngye és a pozsonyi fehér nemesítéséből jött létre.

A borversenyre a világ 35 országából 4860 bort neveztek. A mintegy 800 kóstolóból álló zsűri 1352 bort tüntetett ki éremmel. 269 arany-, 348 ezüst- és 736 bronzérem született. Az Iváncsics Pincészet aranyérme mellett ezüstérmet kapott a Lövér Pince 2003-as Soproni Cuvée-je (Shiraz/Merlot), két bronzérmet kapott a Pfneiszl Pincészet (2002-es Soproni Cabernet Sauvignon és az ugyancsak 2002-es szüretelésű Soproni Merlot), egy-egy bronz jutott a Fényes Pincének (2003-as Soproni Cabernet Sauvignon) és a Hauer Pincének (2003-as Soproni Cabernet Sauvignon).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beköltözés csak nyár elején

Lejárt a pályázatok beadási határideje a soproni Hátulsó utcai negyven szociális bérlakásra. Az első lakók várhatóan nyár elején foglalhatják el új otthonukat. A negyven szociális bérlakásra 176 pályázó összesen 611 igénylést nyújtott be az önkormányzat szociális irodájához. Jelenleg az adatlapok feldolgozásánál tart a munka és csak utána küldik elbírálásra a pályázatokat.  Tovább olvasom