Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Áradás után - Kelemen János visszaköltözhetett

A répcevisi Kelemen János a napokban költözhetett vissza a házába. A Pákác patak, még idén tavasszal öntött ki, s két ház akkor lakhatatlanná vált.

- Augusztus 20-a után költözhettem vissza a lakásomba. Édesanyámmal nagyon vártuk már ezt, mindkettőnket megviseltek a közelmúlt eseményei - osztotta meg érzéseit portálunkkal Kelemen János.

Mint ismeretes, a Pákác patak idén május 26-án lépett ki medréből, arra azonban senki sem számított, hogy a kis ér, szinte a fél falut elönti majd - számoltunk be elsőként a kis faluban történtekről.

A kis ér a fél falut elöntötte idén tavasszal. A felvétel az áradás elleni védekezéskor készült.
A kis ér a fél falut elöntötte idén tavasszal. A felvétel az áradás elleni védekezéskor készült.


A bajt tetézte, hogy néhány nappal később újabb jelentős mennyiségű csapadék esett a térségben. A víz a megyehatáron, a völgyben lévő településen gyűlik össze. Akkor két ház vált lakhatatlanná.

Bozsoki Andrea és családja júniusban visszaköltözhetett.

Kelemen János és édesanyja azonban nem volt ennyire szerencsés, az ő háza sokkal jobban megrongálódott. A felújítással nemrégiben végeztek, így ők a napokban vissza is költözhetett. Az átmenetileg a régi iskola épületében laktak. A vályogházuk alkalmatlan volt arra, hogy ott éljenek.

- Az elmúlt hetekben kicseréltük az ablakokat, valamint új falakat is felhúztunk - szólt a munkálatokról Kelemen János. - A munkahelyen a vezetőség, valamint a munkatársaim is sokat segítettek nekem.
Kérdezték, mire van szükségem, és ők azonnal anyagi támogatást adtak.

Portálunk információi szerint a helyi önkormányzat is támogatási kérelmet adott be a vis major alapba. Döntés ez ügyben nem született. Így - pénz hiányában - a Pákác patakon csak a legszükségesebb munkákat tudták elvégeztetni.


Kelemen János, bár szeretné, nagyon nehezen felejti el az árvíz utáni történteket. A házában nem lakhatott, ráadásul egyszer ki akarták fosztani. Az elkövetőket megzavarta, akik súlyosan bántalmazták őt.

Mondani sem kell, az elkövetők azóta sincsenek meg.

Olvasóink írták

  • 1. Cosy 2010. augusztus 25. 14:58
    „Örülök a hírnek, két ember élete könnyebb lett! A segítök elött is le a kalappal!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az árvákat segítik a jótékony ifjak

Szombatig tart a Leo klubok nemzetközi találkozója Sopronban. A XXXV. Leo Európa Fórum fiataljai… Tovább olvasom