Kisalföld logö

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Anya és fia halt meg Fertőszéplakon

Szivárgó gázpalack állt a nappali közepén, amikor a rendőrség és Fertőszéplak polgármestere a szomszédok jelzését követően belépett a Hegy utcai házba, ahol anya és fia az előzetes vizsgálat szerint együtt vetettek véget életüknek.


Nagy volt a csend a Hegy utcában, a hőségben úgy remegett a levegő, mintha ismerőst siratna. Előző este annál nagyobb volt a forgalom a félreeső, kis utcában. Egymás után érkeztek a rendőrség szakemberei. Az egyik házban ugyanis holtan találták az itt élő anyát és fiát. Az ötvenhat esztendős Sz. K.-né és 35 éves fia napok óta nem mutatkozott a faluban, ezért a szomszédok értesítették a polgármestert.

– Szomorú történet ez, s nehéz feladatok, megrázó órák elé állított engem is – mondja elöljáróban Kóbor Attila, Fertőszéplak polgármestere. – A szomszédok jelzését követően a fertődi rendőrökkel együtt mentünk a Hegy utcába – mondja Kóbor Attila, Fertőszéplak polgármestere.

Fekete zászló hirdeti a falubeliek halálát a széplaki hivatal homlokzatán.
Fekete zászló hirdeti a falubeliek halálát a széplaki hivatal homlokzatán.


– Semmi sem volt kulcsra zárva. A fiatalember a folyosón, édesanyja a szobában a kanapén feküdt holtan. A nappali közepén ott állt a még mindig szivárgó gázpalack.

A tegnap elvégzett hatósági boncolás a kettős haláleset ügyében kizárta az idegenkezűséget. Információink szerint anya és fia gyógyszereket szedett be és a gázpalackot is megnyitotta. Már legalább három napja feküdt testük a lakásban...

– Zárkózott emberek voltak, nem is nagyon tartottak kapcsolatot senkivel a faluban. Kicsit furcsák is voltak néha – mondják a szomszédok, akiket ennek ellenére meglepett és megrázott a család tragédiája.

Ha máshol nem is, a polgármesteri hivatalban gyakori vendég volt ifjabb Sz. K. az utóbbi időben. Néhány hete halt meg a családfő, temetésé-
ről az önkormányzat gondoskodott. Emiatt, és tanácsért is gyakran kopogtatott mostanában Kóbor Attilánál a férfi.

– Régóta az önkormányzat látókörében voltak, többször segítettünk a családnak segéllyel, ügyintézéssel vagy éppen tanáccsal – árulta el a polgármester. – Az apa halála után a velük élő testvér kórházba került, anya és fia is állandó kezelés alatt állt. Családi házukon ráadásul hatalmas hitel volt, mindez nyilván olyan nyomasztó terhet jelentett számukra, amiből nem láttak más kiutat – mondta szomorúan Kóbor Attila. Anya és fia temetéséről az önkormányzat gondoskodik.

Előzmények:

A fertőszéplaki kettős halálesetben elvégezték a hatósági boncolást.

Az orvosszakértői megállapítás szerint az idegenkezűség kizárható.
Az eset körülményeinek tisztázását a Soproni Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

Korábban írtuk

Úgy tudjuk, hogy rátalálásuk előtt már három napja halott lehetett az anya és a fia.

Információink szerint a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lángoltak a tuják Fertőszentmiklóson

Tűzhöz riasztották csütörtökön a fertőszentmiklósi Hársfa utcából a kapuvári–csornai egységet. Tovább olvasom