Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 18°C Még több cikk.

Andrea és Gábor már új hajót épít

Az Atlanti-óceánt átevező két soproni egyetemista máris követőre talált. Pálos Andrea és Rakonczai Gábor megrendelésre a sajátjuknál valamivel kisebb, egyszemélyes evezős hajót építenek.
Április óta folyamatosan előadásokra, élménybeszámolókra jár Pálos Andrea és Rakonczai Gábor. Mindenki az Atlanti-óceánon átélt élményeikre, kalandjaikra kíváncsi. Sőt, még a nyárra is van lekötött időpontjuk. (Andrea és Gábor nem mindennapi vállalkozásáról, ami szerint saját építésű hajójukkal evezik át az Atlanti-óceánt, a Kisalföld az elsők között számolt be. Útjukat folyamatosan nyomon követtük, ott voltunk a soproni indulásnál, telefonon gratulálhattunk a kikötésüknél, továbbá személyesen köszönthettük őket a budapesti megérkezésükkor.)

– Az Alkalmazott Művészeti Intézetben mindketten sikeresen lezártuk a negyedik évet – mondta el Andrea. – Sok időnk nem volt a tanulásra, mégis sikerült behoznunk a lemaradásunkat. A nyarunk legalább olyan mozgalmas lesz, mint az elmúlt fél év. Megkeresett bennünket egy szentesi fiatalember, hogy ő egyedül evezné át az óceánt. Most neki készítjük a Tűzhangyánál kisebb, egyszemélyes evezőst.
A fiatal páros egyelőre nem tervez az atlanti-óceánihoz hasonló expedíciót.

A hajóépítésekből szeretnének összeszedni annyi pénzt, hogy egy vitorlással majd nekivághassanak egy másik óceánnak.
Ehhez pedig még legalább három év kell, ugyanis ennyi idő alatt lehet elegendő tapasztalatot szerezni.

– Várhatóan még a héten nekiállunk a saját vitorlásunk kivitelezésének – folytatta Andrea. – Ezzel szeretnénk majd a barátainkkal egy közös túrát tartani az Adriai-tengeren. S ne felejtsük el azt sem, hogy hamarosan befejezzük a könyvünk írását. Már csak a kikötés körülményeit leíró fejezet hiányzik. Amint végzünk, a szöveget összedolgozzuk szüleink feljegyzéseivel, élményeivel. Bízunk benne, még a nyáron megjelenhet a sok képpel illusztrált kötet.

P. Horváth László
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitiltanák a vendéglátóhelyekről

Jogszabállyal tiltanák ki a vendéglőkből a dohányosokat, arra hivatkozva, hogy Európa számos országában már tilos rágyújtani a közösségi helyeken. Kérdés: nálunk betartható-e egy hasonló rendelet? A tulajdonosok szerint nem. Tovább olvasom