Kisalföld logö

2019. 03. 18. hétfő - Sándor, Ede 6°C | 17°C Még több cikk.

Amennyi szeretetet adunk, annyit vissza is kapunk

A város szociális ellátása területén végzett kiemelkedő tevékenységéért Horváth Gézáné Jusztina, a Lila Akác Idősek Klubja vezetője Humanitás-díjban részesült. Emberségét, példamutató szakmai munkáját ismerték el.
– Meglepetésként ért a díj, de nagyon jólesett. Sok gratulációt kaptam azóta a családtól, az ismerősöktől és a gondozottaktól is. Ez jelenti számomra az igazi elismerést, most már kezdem elhinni, hogy megérdemelhettem – mondja a hűség napján kapott Humanitás-díj kapcsán Horváth Gézáné, akit gondozottjai leginkább csak Jusztinaként ismernek.

– Jóleső érzés, hogy akikkel foglalkozom, biztonságban érzik a klubban magukat, elfogadnak és szeretnek – mutat a körülöttünk lévő idősekre a klubvezető, hiszen hová máshová beszélhettük volna meg a találkozót, mint a Lila Akác Idősek Klubjába. 

– Jelenleg harminchat gondozottunk van, nappali ellátást nyújtunk. Van, aki a magány elől menekül, másokat, főként a demenciával küzdőket a családjuk bízza ránk, hogy kicsit ők is intézhessék a dolgaikat – mesél Jusztina, aki 1993 óta dolgozik a szociális szférában, előbb segítőként, majd központvezetőként, jelenleg pedig klubvezetőként. Korábban kulturális területen tevékenykedett, a színházban és a Liszt-központban dolgozott, valamint a Testvériség táncegyüttes ügyeit intézte, velük azóta is munkakapcsolatban van. Amikor úgy hozta a sors, nem volt rest közel 40 évesen újra iskolapadba ülni, hogy szociálpedagógusi diplomát szerezzen. Mindeközben a város kulturális életében is aktívan részt vesz. 
 
Horváth Gézáné Jusztina sok szeretetet kap az idősekkel való törődésért cserébe.
Horváth Gézáné Jusztina sok szeretetet kap az idősekkel való törődésért cserébe.

– Vallom, hogy az éneknek gyógyító ereje van. Ezért is szerveztük meg a dalkört az idősek klubja tagjaiból. Jó érzés látni, hogy mennyire örülnek egy-egy fellépés sikerének. Voltunk Ki mit tud?-on, nemrégiben pedig a kórházban énekeltünk. Persze ezek a szereplések nem sikerülnének ennyire jól, ha nem lennének olyan segítőink, mint például a Csendtörők együttes – teszi hozzá Jusztina, akinek derűs személyisége az egyik oka, hogy az általa vezetett Lila Akác Idősek Klubja a legnépszerűbb a nappali ellátások közül. 

– Szerencsés vagyok, mert kiváló kollégákkal dolgozhatok együtt, szoktuk mondani, hogy olyanok vagyunk, mint a három nővér. Talán ezért is érzik olyan jól magukat nálunk a gondozottak. Feltöltődnek, kikapcsolódnak, ha pedig valamin összezördülnek, azt humorral megoldjuk. Amennyi szeretetet mi adunk nekik, azt vissza is kapjuk – vallja a klubvezető, aki dr. Sütő Terézzel közösen sok-sok éve szervezi, összefogja az Idősek Nemzetközi Találkozóját is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új utógondozói modellt dolgozott ki az Árvácska Alapítvány kuratóriumi elnöke

Új utógondozói modellt dolgozott ki az Árvácska Alapítvány kuratóriumi elnöke
Lánczi Zsuzsanna elgondolása egyedülálló az országban. Az utógondozói ellátást simítja bele a valós… Tovább olvasom