Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Állatkínzás: Ön hogyan büntetné?

Újabb megdöbbentő esetről adtak hírt az olvasóink. Sopronból jelezték, hogy az egyik udvarba ismeretlen eredetű szert szórtak. Ön mivel büntetné az állatkínzást?

Sopronból jelezték, hogy az egyik udvarba ismeretlen eredetű szert szórtak. Az ott élők méregre gyanakszanak, és azt is sejtik, a kutyájuknak szánta az illető. A mérgező személyéről ugyancsak vannak elképzeléseik, ezzel együtt fogalmuk sincs, kihez forduljanak.

Magyarországon, bár ünnepeljük az Állatok Világnapját (október 4.), ennek ellenére a gyakorlati értelemben vett állatvédelemről nem beszélhetünk. Pedig már fél évtizede, 2004 márciusától bűncselekménynek minősül az állatkínzás, amiért két év börtön adható. Az is vétséget követ el, aki háziállatot elűz, elhagy, vagy kitesz.

A probléma abból adódik, hogy mint a bűneseteknél általában, az állatkínzás tényét is bizonyítani kell. Így a soproni esetben be kell bizonyítani, hogy a szer méreg, s azt is, hogy a feltételezett elkövető szórta azt be az udvarra. Ha mindez sikerül és lefolytatják az eljárást, akkor a kegyetlenkedőt le is ültethetik.

Az állatvédők között általános nézet, hogy sok minden nincs rendben a témában. Egyre magasabbra csapnak az indulatok, a tehetetlenség egyre többször vezet önbíráskodáshoz. Nemzetközi mintára megalakult egy magukat radikális állatvédőknek nevező szervezet. Állítják, korábban ők is szép szóval próbálták meggyőzni az embereket, de ez nem mindig volt sikeres. Azt tűzték ki célul, hogy keményen megbüntetnek minden állatkínzót, akiről tudomást szereznek. Tudják, törvénybe ütközik a véres bosszú, ennek ellenére tovább folytatják a tevékenységüket az állatok védelmében.


Olvasóink írták

77 hozzászólás
 • 77. georgbob 2009. szeptember 08. 16:37
  „Kedves szerkesztő...Ha nem tudnád az idézőjel attól az, mert nem az én szavaim...Úgyhogy leírom mégegyszer: "Hányjál. Tudod mit? Szólj anyádnak is, hányjatok együtt." Csapd le csacsi c. filmből az idézet....”
 • 76. rebetli 2009. szeptember 05. 17:27
  „Azért én nem mondanám azt,hogy az állatgyűlölő aki megjegyzi ,hogy egy trehány k.tartó nem szedi fel a hát-
  rahagyott ürüléket!Tele van a környék k.ürülék gyűjtő helyekkel! Megjegyzem!Nekem is van kutyám!
  Az Önkormányzatok lassan külön azért is fizetnek munkásokat,hogy nem csak takarítsanak ezek után,hanem
  még talán ki is törlik a kutya seggét!
  Egy régi KUTYA TARTÓ VAGYOK,DE A RENDET IS SZERETEM!!!”
 • 75. viperetta335 2009. szeptember 05. 17:03
  „Kedves dühöske <moderálva...>.Nem igazán értem,mi fáj neked ennyire,az,hogy van,aki sokat költhet a kutyájára,rád meg nem költ senki,vagy az,hogy vannak,akik szeretik az állatokat,te meg nem tartozol ebbe a körbe...Nyiss egy állatutáló topicot,és ott beszélgethetsz Liammal meg a hasonszőrű .... haverjaiddal arról,hogy igen,a kutya szarik meg ugat.......”
 • 74. Muaddib 2009. szeptember 05. 15:49
  „61. duhos 2009.09.05. 00:59 56. Muaddib

  130 000,- Ft-ért (vagy akármennyiért) kutyát venni, számomra olyan, mintha a wc-n lehúznád a lóvét. Nyílván neked nem, de egy ekkora összeg egy kutyáért???? Akkor inkább már a jótékonyság, vagy bármi más, minthogy egy (ingyen sem kellene) állatra (bármilyenre) költsek ennyi pénzt.

  Keress rá googlee hogy mennyibe, kerülnek az egészséges, szűrt, díjnyertes szülőktől való törzskönyves faj kutyák a 130 000,- nem a csúcs!
  Egyébként nekem ez a kutya fajta, amit én választottam és újra választok nagyon sok örömet okozott.
  Tehát nekem megéri.”
 • 73. Muaddib 2009. szeptember 05. 15:41
  „Persze saját portám előtt is összetakarítom!”
 • 72. Muaddib 2009. szeptember 05. 15:39
  „A kutya ellenesek mindig azzal jönnek, hogy kutya szarba lépnek.
  Én elhiszem, hogy vannak ilyen kutya tartók, de általánosítani sem, ebben sem másban butaság.
  Egyébként egy tipp. Ha kutyával nagy sétára indulok, és nem akarom, hogy valahol tojjon akkor először a saját udvarban ház előtt egy 5-10 percet, játszunk, futatom ami kihozza belöle az ingert majd szépen saját portánkon, tudja elvégezni a dolgát, ezután a séták alatt szinte sohasem kell.”
 • 71. Roben 2009. szeptember 05. 14:39
  „Dühös szerintem azért vagy dühös,mert egyszer rossz élményed volt a kutyákkal.De azért remélem belátod,hogy az emberböl is van hasonlo állat.”
 • 70. Roben 2009. szeptember 05. 14:31
  „És különben Freddy,meddig marad potszer a felsöbbendűség bebeszélése egyes önmagában gyenge és kicsi emberek számára.Soroljam: magyar vs. cigány__magyar vagyok,ergo felsöbbrendű.
  állat vs ember_-ember vagyok,tehát felsöbbrendű.
  férfi vs nő-- férfi vagyok tehát felsöbbrendű.
  Még meddig nyugszunk meg ezektöl a kliséktöl??Személyiségünk nem számit?Vagy az már rég nincs mert muszáj azonosulnunk rögtön valami "felsöbbrendűvel".A tetteink határoznak meg,nem a szavaink.”
 • 69. Roben 2009. szeptember 05. 14:25
  „Freddy!Igen,ezen a mindent elpusztitani akaro,fejetlen,gyülölködö embereken bukott meg Magyarország!És ha olyan lennék mint te akkor talán felvenném a sértegetéseidet!De nem teszem.Ahol élek nem kutya,nem állat hanem egy állat modjára viselkedő roma család teszi tönkre a nyugodt estéimet.Akkor én mit szoljak?”
 • 68. duhos 2009. szeptember 05. 14:07
  „65. Mirigy

  "soha nem "harci dögöket" kínoznak. Hanem..."

  Néha azért akad kivétel. Saját tapasztalat :)”
 • 67. duhos 2009. szeptember 05. 14:04
  „moderálva durva”
 • 66. duhos 2009. szeptember 05. 14:02
  „63. Hidegen hagy :)”
 • 65. Mirigy 2009. szeptember 05. 11:22
  „52, duhos!
  42. "Mert kissebbet, kiszolgáltatottabbat" WTF?

  "Pitbull, rottweiler, egyéb harci dögök + egyéb medvenagyságú kutyák? Kisebbek, kiszolgáltatotabbak lassan, mi leszünk. ....."
  Okos hozzászólás volt, gratulálok. Ha akár egyetlen állatkínzásról szóló hírt is elolvastál volna feltűnne, h soha nem "harci dögöket" kínoznak. Hanem kistestű, barátságos, az emberben sajnos megbízó, általában keverék kutyákat. Felakasztják, halálra rugdalják, megszúrkálják, és ettől ők kurva nagy hősök, bátor emberek és büszkék is rá. Az ilyen gyáva férgek soha nem mernének ehy általad harci dögnek titulált kutya közelébe menni, csak a gyengéket merik bántani. Mellesleg én dolgoztam menhelyen, sok medvenagyságú kutya között, és soha egyetlen nem bántott.”
 • 64. viperetta335 2009. szeptember 05. 10:28
  „<moderálva....>
  Ez spéci magyar sajátosság,hogy akinek több van,azt a monitor előtt ülő zseni,akinek nincs annyi,elkezdi utálni,ahelyett,hogy felállna és tenne róla,hogy neki is több legyen...Mert ez ugye sokkal könnyebb és egyszerűbb is.Mindenki annyiért vesz kutyát,macskát,bármit,amennyiért akar.Az még nem szavatolja az állat jólétét és a helyes kutyatartást sem,hogy mennyibe került a kutyája valakinek.
  De az biztos,hogy akik ilyen lelketlenül gondolkodnak,hogy "130 ezer egy büdös kutyáért..." stb,.......”
 • 63. georgbob 2009. szeptember 05. 09:47
  „duhos...akkor a következő info sem fog tetszeni neked: én minden évben az adóm 1%-át a győri állatmenhelynek utalom...”
 • 62. zotya975 2009. szeptember 05. 06:05
  „130 ezer sok egy "büdös kutyára"? He-he ez jó poén. De cigire-piára gond nélkül kiadnak sokan talán még Te is sokkal többet. Na az a WC-n lehúzott pénz. És egy bagozó embernak is van olyan szaga, mint annak a "büdös kutyának". A piásról meg ne is beszéljünk.”
 • 61. duhos 2009. szeptember 05. 00:59
  „56. Muaddib

  130 000,- Ft-ért (vagy akármennyiért) kutyát venni, számomra olyan, mintha a wc-n lehúznád a lóvét. Nyílván neked nem, de egy ekkora összeg egy kutyáért???? Akkor inkább már a jótékonyság, vagy bármi más, minthogy egy (ingyen sem kellene) állatra (bármilyenre) költsek ennyi pénzt.

  "Én becsületesen kerestem vazze!" Én is. <moderálva>”
 • 60. duhos 2009. szeptember 05. 00:42
  „57. Persze, ha kell segítek is. <moderálva durva>”
 • 59. duhos 2009. szeptember 05. 00:39
  „moderálva off”
 • 58. Muaddib 2009. szeptember 05. 00:24
  „Ahogy a 39-es hozzászólásommal sugalltam még egyszer, ahogy van sok rossz szülő, úgy van sok rossz kutya tartó is.
  Szabályok mindegyikre vonatkozik a nemtörődöm emberek, nevelnek, nem törődöm gyerekeket és ugyan így kutyákat is.
  Egyetértek egy kutyatartás felelősség, mint a kutyára nézve mind a környezetre vagy a környezetben lakó emberekre.
  Nekem is volt afférom hasonló miatt ,pld szomszéd kutyája kint volt rottweller és nem tudtam kinyitni a kaput mert összeveszett volna a mi udvarunkban lévő kutyával aki nem ugatott szire szóra de a területét megvédte többször is.
  De eszembe nem jutott volna, hogy a kutyát bántsam, pedig a rottweller nem épp a kedven kutyafajtám.
  Aki ilyenre vetemedik, annak azért van egy kis szadista hajlam a fejében, ha beismeri, ha nem.
  Én kétszer is láttam, hogy győri parkban tojatja a szülő a gyereket és itt megjegyezném nem cigány volt.”
77 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös tiltakozás az M9-es érdekében

A parlamenti többség a tiltakozások és érvek ellenére törölte az M9-es Sopron és Szombathely közötti szakaszát a gyorsforgalmi utak közül. Tovább olvasom