Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Alapkőletétel májusban

Sopron–Balf - Május 23-án, pénteken kerül sor a balfi nemzeti emlékhely alapkőletételére a templomdombon. Az eseményhez nemzetközi konferencia, kiállítás és más rendezvények is kapcsolódnak.
A balfi templomdombon, ahol eredetileg a Szerb Antal-emlékmű állt, május 23-án délelőtt fél tízkor helyezik el az új nemzeti emlékhely alapkövét. A Kutas László szobrászművész által készített szoborcsoport felavatására július elején kerül sor.

Az alapkő letételét követően tisztelgés lesz a település központjában, a balfi embermentők emlékkövénél. Másnap délelőtt különböző előadások idézik fel a szörnyű időket, várhatóan számos ismert hazai és külföldi személyiség közreműködésével, majd felavatják a kényszermunkásokat segítő Wosinsky és Gyulassy család emléktábláját. Délután a túlélők, a koronatanú emlékeznek, a beszélgetésről televíziós felvétel készül. Vasárnap délelőtt Sopronnak és környékének európai jövőképéről cserélnek gondolatokat a meghívottak.

A Kisalföld információi szerint soproni önkormányzati támogatás mellett hamarosan a szervezők rendelkezésére áll a kormányzat által ígért összeg is, így minden akadály elhárult, hogy egy új nemzeti emlékhellyel gyarapodjék az ország.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elszabadultak a lóerők

Fertőszentmiklós - Mind felkészültebb autósok és motorosok, egyre jobb időeredmények. Kezdetét vette… Tovább olvasom