Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Akik a parlamentből kimaradtak...

Az Országgyűlésbe bejutott Firtl Mátyás (Fidesz–KDNP) mellett a többi induló, Kránitz László (MSZP), Gőbl Gábor (Jobbik), Bebesi József (LMP) és Nagy Tamás (MDF) sem távolodik el tervei szerint a politikától a jövőben.


– A szocialista pártban most zajlik a tisztújítás a helyi szervezetektől a legfelsőbb szintekig. A közeljövőben eldől, ki milyen szerepet kap a továbbiakban. A jövőmet a politikai életben képzelem el, a helyi szervezet elnökeként már az őszi választásokra koncentrálok, azon dolgozunk, hogy megőrizzük a párt súlyát, befolyását a városban. Július 10-e után pontosabban látom majd a feladataimat, de az biztos, hogy Sopronban sem képviselő-, sem polgármesterjelöltként nem indulok – mesélt terveiről Kránitz László.

Kránitz László
Kránitz László

– A soproni Jobbik célja az áprilisi választások előtt az volt, hogy érjük el a 2004-es EU-s szavazáskor a belépés ellen állást foglaló 3300 fős szavazói létszámot. Ezt több mint félezer vokssal túlteljesítettük, de szeretnénk Sopronban is megelőzni a szocialista pártot. Ha a helyi jobbikosok támogatását magam mögött tudom, akkor indulok az önkormányzati választásokon. Több mint két évtizedes zenei pályafutásom tovább folytatódik, de elsősorban sportvezetőnek tartom magam, így ezen a területen is keresem a kihívásokat. A napokban üzleti ajánlatot tettem egy másodosztályú indulási joggal bíró futballvállalkozás tulajdonosának többségi üzletrészének megvásárlására. Ha a megállapodás létrejönne, akkor ismét nívós mérkőzéseket láthatna a soproni publikum – fogalmazott Gőbl Gábor.

Gőbl Gábor
Gőbl Gábor

– A parlamenti választáson elért helyi eredménnyel rendkívül elégedett vagyok, hiszen jelentősen magasabb, mint az LMP országos átlaga – mondta Bebesi József. – Az eredmény kötelez is minket. Már készülünk az önkormányzati választásra, minden körzetben szeretnénk jelöltet állítani. A helyi politikában ugyanis alternatív javaslatokra, az ökopolitika képviseletére, az önkormányzati munka kontrolljára is szükség van. Az egyetemi kollégiumok irányításában végzett munkámat eddig sem zavarta a jelöltség, annyi feladatot vállalok, amennyit tisztességgel el tudok végezni – tette hozzá.

Bebesi József
Bebesi József

– Akik ismernek, tudják, hogy a léket kapott hajót sem hagyom el, így dolgozom tovább az MDF-ben, ami mostanra gazdasági, ideológiai és szervezettségi válságba került. A vezetők a vereség után lemondtak, így napokon belül új elnököt választunk. Többen javasolták, szálljak harcba a pozícióért. Elvállalom a jelöltséget, de inkább városi politikusnak tartom magam, így megmérettetem magam az önkormányzati választáson is. Megkeresett egy újonnan alakult soproni szervezet, és felkértek, legyek a polgármesterjelöltjük. Áttanulmányozom a programjukat, s amennyiben egyezik az elveimmel, elfogadom a felkérést – mondta Nagy Tamás, aki a civil pályafutását is folytatja gyermekvédelmi szakemberként.

Nagy Tamás
Nagy Tamás

Olvasóink írták

 • 18. accelerator 2010. június 16. 01:00
  „Ezek ezek után is magukat tartják el...”
 • 17. máris 2010. június 15. 09:51
  „SÓGOR FERENC! HIÁBA AKAROK ÉN TENNI VÁROSOMÉRT, HA NICS PÉNZEM , HA NINCSENEK KAPCSOLATAIM, NEM VÁLASZTANOK MEG, HIÁBA LÁTOM REÁLISAN A MAI HELYZETÜNKET! ÖN MÁR BIZONYÍTOTTAN ELISMERT TÖBB HELYEN. ELÉGEDJEN MEG EZZEL. AZ MDF-et, SOKAN CSAK AZ ÁGFALVI SZÜRKEMARHA- PÖRKÖLT OSZTÁSÁÉRT MÁLTÁNYOLTÁK!!MARHA JÓ VOLT!!!”
 • 16. naplopo 2010. június 15. 08:42
  „#15
  ez baromság.
  Szó sincs itt irigységről.
  Na meg ne prédikáljon itt a szülőkről, ne okítson embereket, egyáltalán milyen alapon meri ezt???
  nagyon el van ÖN tévedve...”
 • 15. sogorferenc 2010. június 14. 22:07
  „Köszönöm a hozzászólásokat, eddig is tudtam, hogy a névtelenség bátorrá teszi az embereket! Továbbra is működik az SI rendszer (a sárga irigység!) és az " én sokat dolgozom, te kevest, te sokat keresel én keveset" elv. A megmondogató emberek figyelmét felhívom arra, hogy a demokrácia egyik ismérve a választás és a választhatóság! Tessék jelöltetni, megmérettetni magukat, mert azt tapasztalom, hogy kritizálni könnyebb, de lehet, hogy ez a munkamegosztás: vannak akik tesznek a közösségért és vannak aki kritizálnak.
  Egy kicsit csak azért vagyok szomorú, mert ha a felnőttek magatartása ilyen, akkor mitől várják, hogy a fel- növekvő generáció viselkedése, kultúrája, közösségért való tenniakarása (társadalmilag elfogadottan!)normális legyen?! Minden jót kívánok szülővárosomnak,Sopronnak!”
 • 14. SC 2010. június 14. 12:40
  „Tisztelt Sógor Úr!Igaz már hétfő van,de a véleményem leírom egy mondatban.
  A politika mindenkit megront,Maga sem járna másképp!”
 • 13. thurvj97 2010. június 13. 22:56
  „Sajnálom,hogy csak most olvastam a kérésedet. Azt hiszem a legfontosabb az,hogy van-e,lesz-e vállalható program az MSZP-ben. Abban nem kételkedem, hogy képes,alkalmas vagy a feladatra. A sok bugrissal pedig ne törődj. Bármit teszel beléd kötnek. Jobbról másra nem számíthatsz. Tudod,ők meggyónhatják és másnap folytatják. Jó egészséget és okos döntést!”
 • 12. Orfeusz 2010. június 13. 19:52
  „Kedves 11. Tibi! Nem veteránok kellenek ma a politikába, hanem fiatalok. S. F. csak pántlikának kellene, hogy a Parlamenthez hasonlóan a régi káderek ismét be tudjanak jutni. Októberben egy vagy két szoci juthat be a közgyűlésbe. Értelmes és feddhetetlen képviselők kellen(én)ek... Ha vannak .........”
 • 11. Je.Ta. 2010. június 13. 18:29
  „7.hz
  Feri!
  A partnak uj emberekre van szüksege,hogy talpra alljon.
  Az egyik Te lehetsz!De erröl masik balos honlapon is beszelgethetünk!
  Üdv:Je.Ta/ tibi/”
 • 10. Orfeusz 2010. június 13. 08:28
  „Nagy Tamás neve a bukást, a süket dumát, a Dávid/Herényi féle hazug, balos, áruló MDF-et jelenti Sopronban. Egyrészt MDF elnökségre aspirál, másrészt egy új szervezet által jelöltetné magát polgármesterjelöltnek. Nem lehet egyszerre mindenütt ott lenni. Nagy Tamás tűnjön el a politikai süllyesztőben. Oda, ahová "pártja" és szelemiségük került. Vegyük már tudomásul, hogy 2010-ben a FIDESZ jelöltje, Fodor Tamás lehet a polgármester.”
 • 9. passátos 2010. június 12. 20:06
  „Egyetértek Orfeusszal!
  Sógor Ferenc az maradjon politika mentes ne rontsa el a jó hírét egy párt miatt!”
 • 8. Orfeusz 2010. június 12. 19:13
  „Kedves Sógor Ferenc! Eddig nem sok hozzászólás érkezett. A hiány okai a következők lehetnek: a levelezőket nem érdekli, hogy ki a szocik jelöltje. Bukott pártról van szó. Önt nem támadják, mert egyfajta rangot vívott ki magának itt, városunkban. Egyéni jelöltnek kérték fel? 20 %. Listára? Elsőnek vagy másodiknak? Különben esélye sincsen a nyerésre. Csak a neve kell, bojtnak a sipkára.
  Gyűlölködés? Utálat? Ugyan már! Sima undor van a szocikkal szemben. CCa 80 %-os. Fenyegetettség? Nem szabad ilyeneket állítani! A fenyegetettséget csak a tolvajoknak, csalóknak, okirathamisítóknak, gazdasági-politikai bűnözőknek kell érezniük.
  Kedves Sógor Ferenc! Ne legyen senki bábja, maradjon, aki: SÓGOR FERENC!”
 • 7. sogorferenc 2010. június 11. 23:51
  „Kedves Névtelen hozzászólók!
  Nevem vagy tetteim alapján, aki ismer tudja, hogy ki vagyok! Cselekvéseimhez, véleményemhez mindig adtam nevemet,most is így cselekszem,kitéve magamat annak, hogy magamra zúdítom a névtelenek gyűlölködését! Nem baj, mert hátha lesz olyan akinek a véleményét továbbgondolhatom! Felkérést kaptam az
  helyi szocialista párttól, hogy vállaljak önkormányzati képviselőjelöltséget! Nem áll tőlem távol a közélet, a
  korábbi munkám, világnézetem, (gerintörés nélkül leélt!) életem talán az új feladatokra is alkalmat ad,de
  megriadok akkor mikor olvasom a húsz éves, átalakult demokrácia közéleti magatartásának melléktermékét,
  az útálatot, gyűlölködést,a fenyegetettséget.
  Vasárnap délig várom a hozzászólásokat, véleményeket arra a kérdésemre:hogy szocialistaként valóban nem
  tudnék szűlővárosomnak, az itt élő embereknek, az ide látogató vendégeknek használni tudásommal, tapasz-
  talataimmal, a kapcsolataimmal, a közösségért való cselekvésemmel?”
 • 6. máris 2010. június 11. 09:03
  „Meddig kell még foglalkozni ezekkel a pártokkal???”
 • 5. Orfeusz 2010. június 11. 08:00
  „A választók úgy döntöttek, hogy a szocik húzzanak el, az MDF/SZDSZ története lejárt, mindent és mindenkit elárultak, mindent összehazudtak. Az LMP nem vidéki párt, elsősorban az SZDSZ reinkarnációja. A Jobbik itt Sopronban nem volt meggyőző, G. G. pedig nem tudta magát befutó helyre felküzdeni. Az pedig kacagásra késztető hír a helyi TV-ből, hogy Nagy T. szóbakerült az MDF elnökének. Hát itt tartanak...”
 • 4. c77 2010. június 10. 17:42
  „2
  Igazad van!!!!!!”
 • 3. ggg 2010. június 10. 14:56
  „<sértő - moderálva>”
 • 2. téboy83 2010. június 10. 13:05
  „AZT miért nem sorolták fel hogy mitől fosztották meg a várost!még jó hogy ki maradtak az ilyenek küldjétek őket homokzsákot pakolni aval talán nem csinálnak kárt.”
 • 1. Je.Ta. 2010. június 10. 11:49
  „Kranitz Laci a part soproni balszem. honlapjara is ratekinthet!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi Lovasnap Fertődön

Negyedik alkalommal rendezik meg a családi lovasnapot vasárnap Fertődön. Tovább olvasom