Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Ágfalvi tinédzser néptáncos várja a továbbjutást a tehetségkutatón

A Fölszállott a páva országos népzenei tehetségkutató területi válogatóján maximális pontszámot érdemelt szólótánc kategóriában az ágfalvi Bognár Adrián, a soproni Líceum 13 éves diákja.
– A Fölszállott a páva kapuvári területi válogatóján tizenhárom szólótáncos mutatkozhatott be. Szatmári pásztorbotoló táncot adtam elő. Az adható legmagasabb pontszámot kaptam a zsűritől – mesélte Bognár Adrián. – Szeretném, ha továbbjutnék, mert a következő forduló már televíziós szerepléssel jár...

A tehetséges tinédzser hétéves kora óta táncol, az ágfalvi Patakugrók és a soproni Pendelyes tagja. Mindennap gyakorol egy órát a heti négyszeri próbákon túl. Szülei a Testvériségben táncolnak. Családjukban régi hagyomány a néptánc szeretete: dédnagymamája testvére, Pintér István a budapesti Magyar Nemzeti Táncegyüttes jog- elődjének is tagja volt.
Bognár Adrián fellépőruhájában néptáncoktatójával Sipos Ferenccel.
Bognár Adrián fellépőruhájában néptáncoktatójával Sipos Ferenccel.

– Kapuváron ketten értek el hetvenpontos eredményt. Az országos tehetségkutató hét területi válogatóból áll. Ha netán mindenütt ketten kapnak maximális pontszámot, akkor tizennégy igen tehetséges szólótáncos lesz, miközben a Fölszállott a páva őszi fordulójába csak tizenketten kerülhetnek be.

Adrián teljesítményét látva reménykedünk a továbbjutásban – mondta el Sipos Ferenc, Adrián néptáncoktatója, a Pendelyes vezetője, aki 1988 óta foglalkozik néptánctanítással. – Ha beválasztják Adriánt, akkor nyáron speciális tábor vár rá, ahol mentorokat kapnak a versenyzők. Emellett a Pendelyes tehetségfejlesztő képzése is segíti majd a felkészülésben.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gaz az átjáróban

Gaz az átjáróban
Lassan nyakunkon a nyár, s megújulva várjuk városunkba a látogatókat. Tovább olvasom