Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Adományokkal még szebb az ünnep

Ünnepeltek csütörtökön a soproni Flandorffer-intézetben, a Virágfüzér Napközi Otthon gondozottjait és a szülőket várták közös karácsonyra. A hajléktalanokat segítő szolgálat a tegnapi ebédhez bejglit is oszthatott.

A napközisek rövid műsorral köszönték meg támogatóiknak a jóságukat, akik az év minden szakában gondolnak a rászorulókra. Kissné Mayer Mária napközivezetőtől megtudtuk: a Flandorffer Ignác Szociális Szolgáltató Intézet részeként működő csoportjukat huszonnyolc értelmi sérült látogatja rendszeresen, a napi foglalkozások mellett étkezést is kapnak, s csak ez utóbbiért kell fizetniük. Sopron közigazgatási területéről fogadnak ellátottakat, akiknek szinten tartásában, illetve fejlesztésében komoly szerepet játszik az intézmény, illetve az ott dolgozó munkatársak.

A Virágfüzér Napközi Otthon gondozottjai műsorral mondtak köszönetet az adományozóknak. Fotó: Magasi Dávid
A Virágfüzér Napközi Otthon gondozottjai műsorral mondtak köszönetet az adományozóknak. Fotó: Magasi Dávid


A sérültek ellátása mellett a legtöbben a hajléktalanellátással kapcsolják össze a szociális intézmény nevét. Haász Sándor igazgató elmondta, az adventi időszakban megkönnyítette a mindennapjaikat a számtalan önzetlen segítő, akik az otthon nélkül maradtak ünnepét is szebbé varázsolták.

Szerencsére sokan érzik úgy, hogy ünnepek tájékán nemcsak a családtagoknak, hanem ismeretlen, rászoruló embereknek is öröm adni.
– A hajléktalanokat segítő szolgálat sok-sok adományt kapott. Minden évben érkeznek csomagok, bennük többnyire élelmiszer lapul. Idén mindenkinek jutott bejgli is, ezt az ebéd mellé kapták tegnap a Magyar utcai népkonyhán. Egy támogatótól tisztálkodószerek is érkeztek. A segítők között a szervezetek mellett egyre több a magánember, s szívesen adnak akár a nyugdíjasok, kispénzűek is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így járnak majd a vonatok és a buszok az ünnepek alatt

A karácsonyi ünnepek GYSEV vonalain, valamint a helyközi járatokon is módosított menetrend szerint… Tovább olvasom