Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

A város ˝csodája˝ - elhanyagolt Jereván központ

Kevés ilyen hely van a városban, ami ennyire lepukkant, miközben rengetegen járnak nap mint nap a területre - írja az ikvahir.tk.

A Jereván Lakótelep úgymond ˝központja˝, ahol van posta, bank, étterem, bolt, borzasztó képet mutat.

A ˝főfolyosón˝ egyetlen ép lámpatest sincs, a padokkal körberakott rész szemetes, tele ban szotyival, egyszóval: lepukkant - írja az ikvahir.tk.


Érdemes lenne ezeket mind helyreállítani, és térfigyelő kamerákat kihelyezni, amellyel a rongálást is meg lehetne előzni - olvasható a portálon, ahol további képeket is láthatnak.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. @méhecske@ 2011. július 22. 18:58
  „Ezel kampányoljon a simon
  mikor zaklatot papolta hogy a jerevánon menyi mindent tet s tetek rendbe
  kérdem én igy”
 • 22. kertész 2011. július 14. 17:25
  „A közterület felügyelet sajnos csak a parkolókra koncentrál ,mert ott lehet vita nélkül büntetést fizettetni.Tudtommmal az is büntetendő ha valaki póráz nélkül sétáltatja a kutyáját.Igaz a kutya tartóval kellene vitázni ,ami nem menő így marad a parkoló. Kíváncsi lennék arra hogy egy nap hány percet tölt el egy felügyelő a Jerevánon.Gyanítom naponta egy-két percnél nem többet,amig elmegy a munkahelyére és hazamegy.Érdekes a Várkeületen és parkolókban mindig van felügyelő,a többi útcában,más feladattal miért nincsenek?Ha rendszeres lenne a jelenlétük, biztosan visszaszorúlnának az alant felsorolt rongálások,festések”
 • 21. Bella.Ernő.János 2011. július 14. 15:33
  „Nem a Közterület felügyelők létszámán kellene spórolni T. Önkormányzat leányvállalata "HOLDING".! A közterület felügyelők "megkeresik" saját bérük többszörösét az általuk észrevett szabálysértésekből befolyó birságból. A költségeket az improduktiv munkaerők átcsoporosításával, bérük és összes "egyéb"juttatásaik csökkentéséből lehetne mérsékelni. Érvényt kéne végre hozni a saját rendeleteiknek! Mikor szállnak le elefánt-csonttornyaikból ?Még mindig a felső-vezetői statuszok magas száma és magas fizetése a fő költségtényező T. Önkormányzat, de a spórolást mint általában m i n d i g a kiskeresetüeknél kezdik és folytatják !!!! Vajon mikor kezdenek saját maguk bőrén spórolni ????”
 • 20. Filtec 2011. július 14. 10:58
  „Nem csak a posta környéke néz így ki.


  Szombat este egy ismerős családnál voltunk a Jerevánon.
  A Fáy előtt sétáltunk el.
  A lépcsőn piáltak, cigiztek zenéltek a fiatalok. Egy lány pont akkor hányta le a lépcsőt, mikor elmentünk mellettük.
  (Tipp: 1,5 literes bort ittak.)

  Úgy tudtam, hogy az iskoláktól 200 méterre TILOS piálni, 10 méterre cigizni.

  Már sokszor írtam. Miért nem tud ez a tesze-tosza önkormányzat létrehozni egy olyan "kommandót", aki a kutyasz@rt, a csikket, a szemetelést, a közterületen piálást büntetni képes?”
 • 19. levi-levi 2011. július 13. 16:40
  „Amíg az itt élőknek nincs igényük környezetünk rendben és tisztántartására addig kár ide pénzt költeni..
  Milliókat kellene költeni a falak tisztítására, minek pár nap múlva ugyanolyan lesz!
  Egy lépcsőházban 15 család él, 4 lépcsőház 60 család, ha csak havonta 1x összetakarítanának a házuk előtti területet ,füvet nyírnának,lemosnák a gyermekeik által összefirkált falat, összeszednék a cigaretta csikkeket ,.ők az itt élő szemetelők akkor talán legközelebb már kevesebb lenne a földön a piszok és az összefirkált fal is.
  Nem mindent a városnak kell megoldani.!
  Családiház tulajdonosok is maguk parkosítják a házuk előtti közterületet és gondozzák, nem a városra. várnak.!!
  Legyünk már végre igényesebbek a környezetünkre és tegyünk érte mi a Jerevánon élők.is.
  Tisztelt albérlők (mert tudjuk, hogy ezen a városrészen nagyon sok bevándorolt él), azért mert önök albérletben laknak attól még lehet takarítani , önök úgy döntöttek, hogy Sopronban kívánnak élni akkor, vigyázzanak Sopron tisztaságára is
  Kutyát pedig minden lakó hozzájárulásával engednék tartani és csak szájkosárral engedném az utcára!
  Büntessék már meg végre azokat a kutya tulajdonosokat, akik nem szedik össze az ürüléket és a csikket eldobókat, másképpen nem lesz rend Sopronba!”
 • 18. intar 2011. július 13. 10:39
  „Bizony először a falfirkáló "patkányokat" és az "erősködő" garázdákat kéne megritkítani ,-de az egész városban!
  Azután a kedves lakótársak is jobban odafigyelhetnének a környezetükre, óvhatnák azt. Kényelmes dolog elegánsan félrefordulni és nem észrevenni a dolgokat. A károkat nem a rendőrök meg a közterület felügyelők okozzák!
  Aztán ha az erre illetékesek meg véletlenül intézkednek akkor nem kéne a károkozókat személyiségi és emberi jogokra hivatkozva mentegetni.”
 • 17. soproni 2011. július 13. 10:24
  „16.kertész.Csak,hogy tudd....csak akkor büntethet a közterületes,ha épp tetten éri a kutyát "pottyantás"közben.A másik :ne hidd,hogy csak a parkolókban tevékenykednek ,mert sokkal szélesebb a tevékenységi körük,mint gondolnád.Nem hiszem,hogy túl nagy létszámmal dolgoznak(most is volt elbocsátás),ezért nem lehetnek jelen Sopron minden pontján,a nap 24 órájában. Mint már említettettem,nem háborogni kell,hanem az ott lakók néha összefoghatnának és tehetnének valamit . Mi is a saját pénzünkön szépitgetjük környezetünket ,nem pedig az ablakainkból fejcsóválva szidalmazzuk a felelősöket csodát remélve.”
 • 16. kertész 2011. július 13. 09:07
  „Pedig van önkormányzata a a városrésznek.... <moderálva> A közterület felügyelők nappal a Várkerületen és a parkolókban fényképezgetnek.Ott nem szól nekik vissza senki,nyugodtan csattogtatják gépeiket ,megírják a cetlit és meg van a napi kvóta.Ha a kutyások ellen kéne tenni valamit, azok visszaszólnak,netán vitatkoznak is, ez nekik nem jó.A Jereváni tó melett reggel 7-9 között ,délben ,este felé annyi büntetést kiszabhatnának ,ami a városrész rendbetételéhez elég lenne.De hát őket nem ezért fizetik,csak legyen büntetés és ez lényeg,az pedig a prkolókban megvan,a többi részükre érdektelen.”
 • 15. hopega 2011. július 13. 08:49
  „bogabo, ha tudnád a kutyákba van és azt olvassák le, ha merik.”
 • 14. himbi 2011. július 12. 20:18
  „Valamilyen szinten talán az ott levő üzletek, és egyéb helyek is felelősek lehetnének ezért a területért. Otp, Fogorvos, Posta, Italbolt, Étterem, Fodrászok, Orvosok, Gógyszertár, stb... Közösen összedobva egy kis pénzt újra rendbe lehetne tenni azt a részt. Igaz a fiatal suttyók hamar tönkreteszik. Falat firkálnak, a mennyezeti lámpatesteket tönkreteszik miután talán esetenként az alkohol és a füvescigaretta dolgozik bennük és erős legénynek érzik magukat. Amúgy meg itt van a Lakótelepi rendőri iroda is! Ott rendőr nincs! A nyitvatartási idő alatt az idős polgárőr bácsi sincs a helyén mindig meg előbb bezárja a kapukat mint az az ajtóra ki van írva. Hol van az anno beígért állandó gyalogos és kutyás rendőri jelenlét? Az OTP előtti "vízlépcső" mellett volt egy lámpasor. Azt is megrongálták és le is szerelték... vagy ellopták? A mai fiataloknak több és ingyenes közösségi programok kellenének ahol talán kis illemet és rendet is tanulnak ezzel is elősegitve városunk és környezetünk fejlődését és széppé tételét.”
 • 13. máris 2011. július 12. 19:30
  „Csak hogy észre vette valaki, dicséret érte ! Jó lenne, ha történne valami intézkedés, és olyan tenné aki érdemben javítana a helyzeten !A város szégyene ez a Jereváni mostoha rész ! Pedig valóban sokan járnak arra, mert a boltok, fodrász, gyógyszertár, stb....stb .A középen lévő füves rész jobban is ki lehetne használni , különböző rendezvényekre : Nem mindig az MSZP gyűlésekre gondolok !!! A kutyás gazdiktól több empátiát várnánk el ! Valószínűleg ők is jobban vigyáznának a környezetre, ha rendbe lenne téve !”
 • 12. máris 2011. július 12. 18:56
  „Csak hogy észre vették ! Dicséretes ! Most már jó lenne, ha történne is valami intézkedés ! Rengetegen járnak arra, a boltokba, a fodrászhoz, a gyógyszertárba...stb..stb . Ott középen a füves rész kilehetne használni gazdaságosabban ! Játszótér-- pénzbe kerül, de rendezvényeket is lehetne tartani többet ! Ne csak mindig az MSZP gyűlések legyenek ott !!! A kutyapiszkok a képen nem látszanak, de ettől függetlenül a gazdikba lehetne annyi empátia, hogy ne ott végezze a dolgát az ebük ! Szebb környezetben ők is jobban vigyáznának a rendre ! A város szégyene a Jerevánnak ez a mostoha része!!!!!!!!!”
 • 11. csingilingi 2011. július 12. 15:46
  „Tanácstalan vagyok. Nincs kutyám, akkor nekem mi a teendőm? Csak amíg beszerzek egyet? Beszerzés már folyamatban. Addig járhatok üres kutyagumis zacskóval?”
 • 10. Lincsi 2011. július 12. 15:28
  „<moderálva>”
 • 9. Nanu 2011. július 12. 15:11
  „Jereván se koszosabb és szemetesebb mint akármelyik más utca vagy tér! A posta előtti teret 2 óra alatt rendbe lehetne rakni, de max 1 nap ha a festést is beleszámítom!”
 • 8. soproni 2011. július 12. 14:19
  „Attól,hogy mindig,mindenki csak másokat hibáztat,még nem lesz rend sem a Jerevánon,sem máshol.”
 • 7. péaz 2011. július 12. 13:19
  „Ja igen, egyetértek. Én mondjuk összeszedem a kutyapiszkot a sajátom után. Arról mondjuk senki nem beszél, hogy az erre kihelyezett zacskóknak nyoma sincs...”
 • 6. loner 2011. július 12. 12:15
  „Hol van ilyenkor Balog Judit és társa Éva képviselő? Nem látják ?
  Erre kéne összehozni a lakókösösséget és renedet csinálni szemetet szedni!!!! Simon alpolgármester is beállhat nem csak a választókerületében mutasson példát!!! Nem pedig sajtótájékoztatót tartani arról, hogy ki mit rontott el az előző években.Megjegyzem az elózó ciklusban is ugyanez a társaság vezette a várost, már van gyakorlatuk!!!!
  A kutyásokat meg folyamatosan meg kell büntetni ha nem pucolja el a kutyája után a kutyagumit!!!!! Kozterületfelügyelőknekj is van főnőke nem? Járjon ki és ellenörizze !!!! Igaz ez nem csak a Jereván problémája. A belvárosban reggel végigmenni nem kis mutatvány hogy kikerüljük a kutyapiszkot. Ez annál is inkább szebb látvány amikor a turisták kerülgetik. Gondolom meg van a véleményük.
  Városházán van erre a munkára ember akinek ezeket kéne ellőrizni. A közterületfelügyelőknek is van főnökük nem?
  De hiába irom ezt már évek óta nem történik semmi........”
 • 5. csingilingi 2011. július 12. 11:57
  „Nagyon elégedett vagyok a kutyákkal, polgárőrökkel meg fűvel-fával.”
 • 4. bogabo 2011. július 12. 11:11
  „És a kutyasz*rba is csip van, hogy leolvassa kinek a kutyája volt? Kétlem.”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ők indulnak az Atlanti-óceánra? Túl fiatalok meghalni!

A Rakonczay házaspár első magyar párosként átevezte az Atlanti-óceánt. Kezdetben volt olyan… Tovább olvasom