Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

A Töltl-pince bora lett Sopron Kékfrankosa

Sopron - A Liszt-központban szerdán rendezett borversenyen a Töltl-pince 2007-es bora lett a győztes, s viselheti a Sopron Kékfrankosa kitüntető címet.


– A Soproni borvidék tizennégy borászata huszonkét mintával képviseltette magát Sopron kékfrankosborversenyén – mondta Rigler Zsolt, a Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Az önkormányzat, a Pro Kultúra és a Bormarketing Műhely szervezésében szakmai és társadalmi zsűri minősítette a borokat. A tíztagú testület igen szigorú kritériumok alapján választotta ki azt a bort, amely a következő időszakban a város reprezentatív céljait szolgálja. A Sopron Kékfrankosa címet a Tölt-pince 2007-es bora viselheti. Az ilyen bort tartalmazó flaskákon a szép siker külön feltüntethető a címkén. A vinotékákban és az éttermekben is öregbíti majd a borvidék hírnevét.

A zsűritagoknak tizennégy pincészet huszonkét bora közül kellett kiválasztani a legjobb kékfrankost. A képen Horváth Vilmos kamarai elnök.
A zsűritagoknak tizennégy pincészet huszonkét bora közül kellett kiválasztani a legjobb kékfrankost. A képen Horváth Vilmos kamarai elnök.

A borverseny ünnepélyes eredményhirdetését a Soproni Szüreti Napok kezdőnapján, pénteken este 6 órakor tartják a Fő téren.

Olvasóink írták

 • 4. TancsKaszabell 2009. szeptember 05. 09:39
  „"Fityelem,fityelem,közhírré tétetik annak akit illetget ..." !

  A nap kisütött és délutánra, estére jó idő ígérkezik.Tegyünk a kora őszi verőfényben egy sétát.Látogassunk hát el minél többen a Fő térre és kóstolgassuk helyi termelőink kiváló borait,mértékkel ahogy illik ! Keltsük jó hírüket itthon és a világban is,mert így gazdagodunk mi mindnyájan és városunk is !
  Kóstoljuk meg Töltl úr 2007-es kékfrankosát.Szívesen vennék egy ezzel a címkével ellátott palackot.”
 • 3. bobo 2009. szeptember 04. 21:23
  „Nem kötelező elolvasni..”
 • 2. Cingár 2009. szeptember 04. 20:01
  „Ezt most viccesnek szántad? Inkább kínos volt, én feszengtem míg olvastam.
  Ráadásul egy ember nevén élcelődni nem túl elegáns, pláne ha az illető letett valamit az asztalra!
  Nem? dj bobo..”
 • 1. bobo 2009. szeptember 03. 20:45
  „Alternatív képaláírás:
  A fene, már megint ki mosogatott? Megint benne maradt valami a poharam aljában. Valahova ki kéne öntenem. Csak hátul a mosogató srác meg ne lássa, hogy nem vagyok elégedett a munkájával. Amúgy is van elég bajuk. Az unió betiltotta a 100-as égőt, nekem is már csak ez a gyertya jutott. Ráadásul az abrosz is piszkos. Fel kellett hajtanom az ingem ujját, hogy ne legyen olyan feltűnő a különbség. Most látom, megállt az órám is. Remélem, csak az elem fogyott ki, különben dobhatom ki az egészet. Pont most, mikor válság van. Hoppá, be kell adni a lapokat, de még nem írtam semmit. Túl gyorsan dolgoztak a többiek: kinyit-tölt, kinyit-tölt... Tölt! Ez az!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szüret és bor ünnepe a Fő téren

A Soproni borvidék háromnapos programsorozattal ünnepli a szüretet, a bort. A szabadtéri színpadon… Tovább olvasom