Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

A teljes felújítás mellett tornaterem is épülhet az oviban

Sopron - A Zsilip utcai óvoda 150 milliót, a Tóth Antal utcai speciális intézmény csaknem 200 millió forintot nyert a Nemzeti Iskolafelújítási Program pályázatán.
A Nemzeti Iskolafelújítási Program pályázatának nyertesei között van a soproni Lewinszky Anna Gyakorló Óvoda is, amelynek fejlesztését mintegy 150 millió forinttal támogatja a kormányzat. Kozák Tamásné óvodavezetőtől megtudtuk, teljes körű rekonstrukcióra szánják a pénzt. Terveik szerint a tetőtől a fűtésrendszeren át minden megújul, hamarosan csinos csoportszobák várják a kicsiket, akiknek a pályázati forrásból tornatermet is kialakítanak.

A megyei önkormányzat Tóth Antal Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium és Pedagógiai Szakszolgálat is eredményesen szerepelt a pályázaton. Ők 199 millió 800 ezer forintot nyertek álmaik megvalósulásához.

– Elsősorban az épület akadálymentesítésére szerettünk volna forrást nyerni. Most elkészülhetnek a rámpák, a mozgássérülteknek WC-k, de felújítjuk az épület homlokzatát, a tetőt is.

Liftet építünk a házba és eszközbeszerzésre is fordítunk a pénzből.

Vásárolunk konyhai dolgokat, oktatást segítő tárgyakat, kollégiumi bútorzatot – mondta el a Kisalföldnek Fazekas Ferencné intézményvezető.

A siker azonban nem jelent automatikusan megvalósuló beruházást. A kedvezményezetteknek most kell megkötniük a támogatási szerződéseket, le kell folytatni a közbeszerzési eljárásokat, majd a fejlesztési folyamat során tartani kell magukat a pályázati anyagban megfogalmazott szakmai célokhoz és kiírói elvárásokhoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önnek már leverték a veséjét a kettes buszon?

Kora reggeli „volánbuszos" körútra indultunk, hogy megtudjuk, melyik járatok a legzsúfoltabbak… Tovább olvasom