Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

A tanulók ismerkednek az épülettel

Ismerkednek, szokják az új épületet a soproni Széchenyi István Gimnázium tanulói.
Nyüzsgő aula fogadott bennünket hétfő délelőtt a soproni Győri úton, a Matáv volt oktatási központjában. Szabó Miklós igazgatót keressük, jó néhány percbe telik, amíg eljutunk a lépcsőig. Pedig két méterre van tőlünk csupán. Felmegyünk az emeletre, hasonló jövés-menés, mint a földszinten. Pont olyan, mint egy átlagos iskolában.

A vidékieknek közelebb van

A fertőszentmiklósi Pintér Ramóna éppen a tantermét keresi. – Igaz, még csak egy teljes napot töltöttünk itt, de azt hiszem, nem lesz semmi gond és fennakadás a tanévben – meséli a 11. osztályos tanuló. – Az, hogy most a város szélére járunk tanulni, a vidékieknek jó, hiszen nem kell végigbuszozniuk a városon. Csak példaként: majdnem annyi idő alatt érek be az iskolába, mint a Jereván-lakótelepen élő osztálytársam.
A szintén 11. osztályos Böröndi Bence szerint is egy kis idő kell, amíg megszokják az új iskolájukat. Mint mondja, az is előfordulhat, hogy ő már itt fejezi be a gimnáziumi tanulmányait, azonban hozzáteszi, ráfért már a felújítás az iskola régi épületére.

Pozitív a költözés mérlege

– Sajnos nekem kétszer annyit kell utaznom – panaszolja a végzős Iván Brigitta. – Ismerkedünk az új tantermekkel, az épülettel. Eddig semmi rendkívüli nem történt velünk. Néhány órát osztálybontásban tartanak meg, azért jól meg kell nézni, hol is kezdődik az óra. Könnyen eltévedhetünk még az új helyünkön.
Időközben megtaláljuk Szabó Miklóst, aki elmondja, ha a serpenyő egyik felére a jó, a másikra a rossz dolgokat kellene feltenni, úgy érzi, a pozitívum felé billenne el. – Féltünk, mi lesz velünk szeptember elsején, úgy érzem, mind a diákok, mind a kollégáink jól beilleszkedtek az új környezetbe. Egy fontos és sürgető dolgot, a testnevelésórák megtartását viszont még ebben a hónapban el kell intéznünk. Reményeink szerint októbertől már fedett helyen mozoghatnak a diákok.

Két évig maradnak

Mint megtudtuk, a költözés 585 diákot, valamint 56 pedagógust, közalkalmazottat érint, akik a tervek szerint másfél-két évig tanulnak, dolgoznak a Győri úton. A Széchenyi-gimnázium belvárosi épületének felújítására már kiírták a közbeszerzési pályázatot. A munkálatokat legkésőbb jövő februárig meg kell kezdeni, ugyanis a címzett állami támogatást egy éven belül fel kell használni. Információink szerint azonban már október végén, november elején hozzáfognak a belvárosi épület teljes felújításához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újraszentelték a Hősök harangját

Ittzés János evangélikus püspök-elnök közreműködésével tegnap újraszentelték az evangélikus templom közel három és fél tonna súlyú Hősök harangját, amelyen az első világháború 216 áldozatának neve szerepel. 2005-ben karbantartás során vették észre, hogy tányérkoronája nyakán repedés keletkezett, javítása elengedhetetlen. Tovább olvasom