Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

A tábla ellen tiltakoznak a lakók

Átgondolatlan intézkedésnek minősítik levelükben a Pócsi utcai lakók a forgalmi rend megváltoztatását.
Átgondolatlan intézkedésnek minősítik levelükben a Pócsi utcai lakók a forgalmi rend megváltoztatását. Január 13-án az utca bal oldalának elejére kihelyeztek ugyanis egy megállni tilos táblát önkormányzati képviselői egyeztetés és előzetes tájékoztatás nélkül. A levél húsz aláírója azt is sérelmezi, hogy a közterület-felügyelők és rendőrök türelmi időt sem hagyva figyelmeztetés nélkül bírságolják és jelentik fel a gépkocsi-tulajdonosokat.

– Valójában nem változott meg a forgalmi rend a Pócsi utcában, a tábla kihelyezése előtt sem lehetett szabályosan parkolni az utca bal oldalán – tájékoztatott Szóka Sándor, a városüzemeltetési iroda csoportvezetője. – A KRESZ ugyanis csak akkor engedélyezi a gépjárművek járdán parkolását, ha legalább másfél méteres járdaszakasz még megmarad a gyalogos forgalomnak, illetve, ha a parkoló autók nem foglalnak el a járda felénél nagyobb területet. A keskeny utcában ez nem volt lehetséges: ha a bal oldalon parkolók szabályosan, a gyalogosforgalmat nem akadályozva állnak fel a járdára, akkor az utcában már nem férnek el a járművek. A megállni tilos tábla kihelyezésével a könyvtárba, a Kurucdombra tartó gyalogosok számára biztosítjuk a zavartalan közlekedést.

Szóka Sándor tájékoztatása szerint a Pócsi utcai problémák megoldásával is foglakozik a mai napon ülésező városfejlesztési bizottság. Az előzetes tervek szerint 2005. szeptember 1-jétől ezt az utcát is bevonják a fizetőparkolási-rendszerbe, ezt megelőzően azonban felújítják és kijelölik a parkoló helyeket is. Az önkormányzat idei költségvetési tervezetében szerepel már ez a tétel, elfogadásáról a hónap végén dönt a közgyűlés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron nagy lehetősége

Négy napot töltött Írország, azon belül is Cork városának tanulmányozásával Sopron két alpolgármestere, Hruby József és Kalmár István, valamint Tama István, a Magyar Turizmus Rt. regionális igazgatóságának vezetője, Sopron pályázatának koordinátora is. A küldöttség a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma felkérésére képviselte városunkat. Tovább olvasom