Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

A Sütő-szoborra gyűjtenek

Sütő Andrást, az egyetemes magyar irodalom kiemelkedő alakját megörökítő köztéri szobor állítását kezdeményezi Sopronban a Kálvin Kör és az Erdélyi Kör.

A mellszobrot – amely a tervek szerint a Csatkai és a Frankenburg utca sarkára kerülne – 2011 tavaszára készítené el Bocskai Vince erdélyi szobrászművész, a kolozsvári Márton Áron-szobor alkotója.

Sütő András 75. születésnapját 2002 júniusában Sopronban ünnepelte egész Magyarország. A hét évvel ezelőtti ünnepséget és a mostani szoborállítást kezdeményezők e szoborral Sütő András emberi és írói nagyságát kívánják példaként állítani a jövő nemzedékei számára. A szobor mintegy 3 millió forintból valósulhatna meg.

A kezdeményezést a rajkai takaréknál e célból nyitott 59500351-11072432-es számú ˝Soproni Kálvin Kör II˝ bankszámlára történő befizetéssel bárki támogathatja.

Olvasóink írták

 • 5. hozsuzs 2009. október 05. 09:44
  „Jött-mentek....hm....adónkból kifizetjük...még jobb. Vagy fogalmatok nincs kiről van szó, vagy csak a mostanában oly divatos sárdobálásnak lehetünk ismét tanúi. Ha veszed a fáradságot Freddy és legalább utána nézel kiről van szó, egy Kossuth és még számtalan díjas erdélyi magyar írót nem neveznél jött-mentnek...nemde....Hunnia,a te adóforintjaidból biztos nem fog ez a szobor elkészülni, lévén, adományokból fog...ha elolvastad volna a cikket...”
 • 4. hunnia81 2009. október 02. 19:05
  „Hajrá!az adónkból ezt is kifizetjük!!!!!!!”
 • 3. FREDDY/S 2009. október 02. 16:53
  „Egyszer már ki kellene alakítani a jött-mentek szoborparkját, biztosan nemzetközi sikerre számíthatna, és zarándokhely lehetne majd keletről és nyugatról is, nemde...”
 • 2. TancsKaszabell 2009. október 01. 18:32
  „Imre ! Ez a lényeglátás ismét lenyűgözött !
  Igen az érdekeket kell keresni minden ilyen megmozdulás mögött.Szörnyű,hogy hova jutott ez az ország.
  Üdv: TK”
 • 1. Nagy_Imre_Vancouver 2009. október 01. 17:49
  „En tisztelem Suto Andras munkassagat de minek Sopronban szobrot emelni neki? Inkabb a penzbol helyrehozhatnanak egy parkot es kisebb bronztablat helyezhetnenek el a parkban hogy ezt Suto Andras tiszteletre tettek rendbe. Ja hogy a szobrasz mar megvan...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Interaktív mesekönyv

A Fertő-vidék legpompásabb műemléke, a fertődi Esterházy-kastélyegyüttes múltjába kalauzolja a… Tovább olvasom