Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

A sopronkőhidai börtönből szabadult - Szombathelyen ismét lopott

Egy megélhetési bűnözőt helyeztek előzetes letartóztatásba Debrecenben. A hajléktalan M. Krisztián Szombathelyen lopott el főként élelmiszereket.


M. Krisztián idén augusztusban került a Szombathelyi Rendőrkapitányság látókörébe. A férfi ez év áprilisában a sopronkőhidai börtönből való szabadulását követően egy dunántúli hajléktalan szállót keresett fel, ahonnét helyhiány miatt Szombathelyre tanácsolták.

Az egyébként debreceni lakosú férfi elmondása szerint baráti társaság és helyismeret hiánya miatt úgynevezett megélhetési bűnözést folytatott. Főként a város környéki családi házakat, illetve azok melléképületeit szemelte ki magának.

Jellemzően az épületeken található szúnyoghálók kivágását, kiégetését követően jutott be és onnan különböző élelmiszereket (babkonzervet, vörösbort, fagyasztott húst, kolbászt), villanyborotvát, rádiós magnót tulajdonított el. Az ellopott élelmiszerek nagy részét felélte, illetőleg a hajléktalan társai között szétosztotta.

Közel 1,5 hónapos szombathelyi tartózkodás után visszament Debrecenbe, ahol tovább folytatta a bűncselekményeket. A Szombathelyi Rendőrkapitányság felderítő osztálya által folytatott nyomozási eljárás során elsődlegesen begyűjtött adatok alapján a nyomok egy H. Sándor nevű hajléktalan személyhez vezettek.

A tanúkihallgatás során azonban kiderült, hogy H. Sándor és M. Krisztián a bűncselekmények egy részét közösen követték el. Közben az is kiderült, hogy a Debreceni Rendőrkapitányságon június közepén előzetes letartóztatásba helyeztek egy M. Krisztián nevű hajléktalan férfit, akit különböző kisebb értékben elkövetett lopásokkal gyanúsítottak.

Az egyes lopások során tanúsított hasonló módszerek, magatartások arra engedtek következtetni, hogy a Debrecenben előzetes letartóztatásban lévő M. Krisztián megegyezik a Szombathelyi Rendőrkapitányság által keresett személlyel.

A nyomozás eddigi állása alapján 9 rendbeli lopás bűncselekménnyel gyanúsítható megalapozottan a két férfi - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Olvasóink írták

 • 10. SZILAJ 2010. szeptember 24. 14:14
  „Honvágya volt ... Eszem a szivit...”
 • 9. KoPi 2010. szeptember 24. 04:06
  „Ejnye Kisalföld! Kuncze elvtársnak már nem kell nyalni a hátsóját. Mi az hogy megélhetési bűnöző? Olyan nincs, csak bűnöző van és a harmadik után 30 év! Abból is kényszermunka kellene, mint Ázsiában!”
 • 8. gabor.csorba 2010. szeptember 23. 23:00
  „a cikk címéről egyből ez a régi fiat reklám jutott eszembe :)

  http://www.youtube.com/watch?v=J18cyPSWKgw”
 • 7. Mankapunka 2010. szeptember 23. 22:53
  „lacim

  Csak is a frankót!!!!! :)))”
 • 6. Argathron 2010. szeptember 23. 22:36
  „Kösz lacim6, hogy leírtad helyettem.
  Nincs olyan, hogy megélhetési bűnözés.
  Bűnözés van.”
 • 5. latakacs 2010. szeptember 23. 21:24
  „Félreértés ne essék, nem védem a tolvajokat, de! Nem csak az ő hibája, hogy megint vissza fog kerülni. Nem lett volna szabad párfogó nélkül kiengedni a börtönből. Tuti, hogy nem foglalkoztak vele odabent, ezért folytatta a börtön előtti életét.”
 • 4. engel 2010. szeptember 23. 20:33
  „Már az első esetnél a főtéren nyilvánosan levágtam volna a kezét így 2szer is meg gondolnák, hogy lopnak e.”
 • 3. bojtár 2010. szeptember 23. 20:01
  „pintér úr teszi a dolgát:)”
 • 2. Miértmagyar? 2010. szeptember 23. 17:42
  „Háromcsapást!Elsőre kicsi büntetés, másodikra pár év, harmadikra tartós bérletbe (50 év) kiadni Szibériába, az összes társadalommal együtt élni képtelen véglényt!”
 • 1. IV.Béla 2010. szeptember 23. 17:06
  „Az baj, hogyha a tizenötéves (15!!!) "nap szépére" megmozdult a "nap csúnyája"??
  Ez így rendben van, Kisalföld?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonyság - Golf a gyermekekért

Jótékonysági golfversenyt tartanak október 3-án, vasárnap Zsirán. A bevétellel a súlyosan beteg… Tovább olvasom