Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

A soproni kórházban nincs orvoshiány

Nagyon nehéz év volt, de sikeres esztendőt zár a soproni Erzsébet Oktató Kórház – összegezte 2011-et dr. Baranyai Tibor főigazgató-főorvos.

Dr. Baranyai Tibor a Corvinus Rádiónak hangsúlyozta, hogy éves szinten a járóbeteg ellátásban, mintegy 600.000 beteget látnak el, míg a fekvőbeteg ellátásban 21-22.000 beteg jelenik meg. A főigazgató-főorvos elmondta: „méltán kijelenthetjük, hogy a soproni Erzsébet Oktató Kórházban most nincs orvoshiány.

Ápolónői vonalon viszont kritikus a helyzet – fogalmazott prof. Dr. Baranyai Tibor, hisz 2011-ben több mint 100 szakember hagyta el a kórházat és távozott külföldre.

A csatolt hanganyag >>

Olvasóink írták

 • 11. c77 2012. január 05. 18:02
  „8
  Igy szól az igazság. Tudom,de.....???”
 • 10. durva 2012. január 03. 20:37
  „majd lesz!!!!”
 • 9. c77 2012. január 03. 18:02
  „A "dugpénz is kivándorolt"?”
 • 8. orchis 2012. január 03. 17:56
  „Méghogy nincs orvoshiány?
  Azt hiszem, aki az orr-fül-gége, szemészet, stb. előtti sorokat ismeri, esetleg "szerencsétlensége" is volt hozzá, az tudja, hogy ez nem igaz. Volt olyan, hogy reggel jelentkeztem az orr-fül-gégén, és rendelés végén még nem került rám a sor... AZ, akinek meg időpontja esetleg nem volt, ezzel szemben lázas betegen betámolygott, el lett küldve, mondván, kérjen időpontot. A válasz, hogy két hét múlva kapott volna, de hát most beteg, senkit se érdekelt. Ha az ember normális ellátást akar úgy, hogy ne menjen rá a napja, vagy napjai, akkor maszek rendelésre kell mennie. Ez nem is lenne baj, csak hát akkor minek fizettetetik meg még a TB-t is? Ja, arról meg ne is beszéljünk, hogy a maszek rendelésen ki hajlandó számlát adni... (a célból ugye, hogy esetleg egészségpénztárból lehessen finanszírozni)”
 • 7. Valjan 2012. január 03. 09:33
  „Az igazan jolkepzett es valoban jo munkaero,mar regen elhagyta a Magyar Egeszsegugyet.Ezert a gyalazatos berert nem szabad dolgoztatni es munkatvallalni sehol az Egeszsegugyben.Egy OKJ-s Apolonak minimum 150-180ezer netto forint fizetest kell,hogy kapjon!+egyeb juttatas pl.cafeteria rendszer visszaepitese. Ne csodalkozzek a FoOrvos,ha nincs es a jovoben nem lesz Szakdolgozo,csak seged...
  Nincs erkolcsi,anyagi megbecsulese a szakmanak.Ez persze az "erdekvedelmi" szervezetek hibaja/is/!A korhaz pedig ha nagggyon akarta volna akkor siman kigazdalkodhatna egy pici plusz penzt a betegagy mellett dolgozoknak...De a sajat es Onzoerdekek ezt nemteszik lehetove!!!”
 • 6. matuskaszilveszter 2012. január 03. 08:51
  „Orvosból lehet, hogy nincs hiány, de amiből van, az pl:

  -problémamegoldó-készség
  -udvarias viselkedés
  -odafigyelés a betegekre.

  Nem általánosítok, nem állandó problémák ezek, de sok dolgozóval kapcsolatban tapasztaltam már
  és győrben 1hónap alatt meggyógyult a kezem amit 7 hónap alatt a bénultságig gyógyítgattak sopronban minőséget csak megfelelő fizetésű, jó orvosoktól várhatunk (az ápolók akik itt maradtak erőn felül teljesítenek)de nem a létszám hanem a hozzáértés a fontos .3-mad rangú, fiatal, tapasztalatlan orvosok a sírba segítik a betegeiket jó ez nekünk?”
 • 5. Wotan01 2012. január 03. 05:20
  „Az ügyészeknek a jelenlegi helyzetben ilyen magas jutalmakat osztogatni politikai hiba volt!!!”
 • 4. zoltee 2012. január 03. 02:10
  „Orvosból lehet, hogy nincs hiány, de amiből van, az pl:

  -problémamegoldó-készség
  -udvarias viselkedés
  -odafigyelés a betegekre.

  Nem általánosítok, nem állandó problémák ezek, de sok dolgozóval kapcsolatban tapasztaltam már.”
 • 3. himbi 2012. január 02. 23:08
  „Mit ér az orvos ha nincs ápoló, műtősnő, műtőssegéd, betegszállító, stb...?”
 • 2. Kuvasz 2012. január 02. 17:33
  „Csak az a különbség, hogy az ápolónők nem tudnak koholt vádakat emelni, tehát kevésbé hasznos munkát végeznek.”
 • 1. Csetneky 2012. január 02. 13:26
  „Lehet, hogy emelni kellene a bérükön és akkor nem távoznának külföldre. Például az ügyészeknek fizetésen felül juttatott hatalmas összegnek minden bizonnyal az ápolónők is hasznát tudták volna venni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Illegális szemétlerakat Sopronban - fotók

Aki az Erdburger dűlő felé jár, megtalálhatja a kisebb szemétlerakatot. Tovább olvasom