Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

A sérültséggel élőkre irányítják a figyelmet

Lövő - Idén első alkalommal, hagyományteremtő céllal tartják meg Lövőn a kistérségi közigazgatási bált. A cél: közel hozni a támogatókat és a rászorulókat.
Nemes feladatra vállalkozott a Lövői Szolgáltató és Kulturális Központ Közhasznú Társaság. Lehetőséget teremtenek arra, hogy közel hozzák egymáshoz a közigazgatásban dolgozókat. Éppen ezért holnap a szolgáltatóházban tartják meg a kistérségi közigazgatási bált. A mulatság mellett azonban jut idő a komoly dolgokra, mint például a Fénysugár Alapítvány bemutatására. Az alapítványt szakemberek és érintett szülők hozták létre azzal a céllal, hogy a gyermekeik számára helyben is biztosítsák az érdekképviseletet, enyhítsék a sérültségből adódó speciális problémákat. A mozgásukban korlátozott gyermekek közlekedését, a 20–30 kilométerre lévő iskolába szállításukat is saját maguk oldják meg. Az adományokat az 59100102-11035154-es számlaszámra várják, de személyesen is lehet jegyet vásárolni: Szolgáltató és Kulturális Központ (9461 Lövő, Fő u. 32.).

– Az összejövetelen a hátrányos helyzetűek és fogyatékkal élők foglalkoztatási, elhelyezkedési problémáira is szeretnénk felhívni a figyelmet – mondta el Gerencsér János, a szolgáltatóház igazgatója, aki a bál főszervezője is egyben. – Emellett szó lesz még a környezetvédelemről, az ezzel járó szemléletváltásról, valamint a pályakezdő fiatalok támogatásáról is. A nyitótáncot a fogyatékkal élők alkotta Gördülő tánccsoport adja elő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét gyorsulási verseny a fertőszentmiklósi reptéren

Fertőszentmiklós - A hatsorozatosra tervezett gyorsulási szezon első fordulóját április 27-én,… Tovább olvasom