Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

A rendvédelmisekhez kerülnek a tűzoltóságok

Sopronban tartotta tanácskozását szerdán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzvédelmi Tanácsadó Testülete.
A grémium elnöke, Pesztenlehrer Lajos nyugalmazott tűzoltó ezredes, címzetes egyetemi docens érdeklődésünkre elmondta, egyik lényeges feladatuk a készülő jogszabályok véleményezése, valamint annak vizsgálata, miként értékeli a lakosság, a gazdaság és más társadalmi szereplő a tűzoltóságok, katasztrófavédelem munkáját.

– Legfontosabb teendőnk az új katasztrófavédelmi törvény kidolgozása volt – jelentette ki az elnök. – Jelenleg azokat a jogszabályokat vizsgáljuk felül, amelyek a katasztrófavédelmi törvény kapcsán módosításra szorulnak. Egyrészt a veszélyes anyagokkal kapcsolatosan iparbiztonsági hatóság létrehozása várható, másrészt a katasztrófavédelem ellenőrzési illetékessége a közúti mellett kiterjed a vasúti és a légi szállításra is.

Ugyancsak megoldandó kérdést jelent a polgári védelmi szervezetek erősítése, továbbá önkéntes mentőcsapatok létrehozása, amelyek adott esetben segíthetik a nagyobb beavatkozásokat. A tűzoltóság esetében is komoly változás várható: az önkormányzati hivatásos tűzoltóságok a rendvédelmi szervekhez fognak tartozni. Ezzel együtt központi ellenőrzés valósul meg, ami szervezeti változásokat tesz szükségessé. Mindez január elsején lép életbe.

Olvasóink írták

  • 2. matuskaszilveszter 2011. november 24. 14:03
    „Egy ideje (másfél éve) úgy érzem, mintha egy tv országban élnék. Van itt minden, Narancsvidék, Igenis Miniszterelnök Úr, Szépek és gazdagok, A hatalom hálójában, Esküdt ellenségek, Nyomorultak, Rabszolgasors, most meg kezdődik a Big Brothers, és hamarosan jön A Királyság. Mert ez a Való Világ”
  • 1. hugo 2011. november 24. 10:31
    „És még senki nem tud semmit...:S”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A GYSEV is elfogadja az otthon nyomtatott jegyet

November közepétől a GYSEV járatain is érvényesek az otthon nyomtatott jegyek. Tovább olvasom