Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

A rendszerváltás képei

Budapest–Sopron - Budapesten a Terror Háza Múzeumban nyitják meg vasárnap 15 órakor a rendszerváltás időszakát, a vasfüggöny lebontását és a Páneurópai Piknik eseményeit bemutató kiállítást. A megnyitón a Lobenwein Tamás soproni fotóriporter munkáinak felhasználásával készült albumot is bemutatják.

A megnyitó keretében jelenik meg a ˝’89–09, a rendszerváltás pillanatai˝ című album. Ebben Lobenwein Norbert ötven hazai személyiséget kért fel, mondják el, hogy mi jut eszükbe a rendszerváltásról, miként élték át hazánk e rendkívül fontos korszakát, melyik volt számukra a rendszerváltás meghatározó pillanata. A személyes emlékeket, élményeket, történeteket és elemzéseket felsorakoztató albumban publikálók névsora rendkívül színes és illusztris: találunk közöttük számos országosan ismert művészt, politikust, újságírót és olyanokat is, akik civilek, ám rendkívül fontos szereplői voltak a húsz évvel ezelőtti eseményeknek.

A kiállításon és a most megjelenő könyvben is láthatók Lobenwein Tamás felvételei.
A kiállításon és a most megjelenő könyvben is láthatók Lobenwein Tamás felvételei.

Az írások mellett most először láthatóak összegyűjtve a rendszerváltás fotósaként ismert Lobenwein Tamás (1943–2005) felbecsülhetetlen értéket képviselő, a rendszerváltó Sopront bemutató kollekciójának legfontosabb képei. Az albumot átlapozva a mai húszévesek, a rendszerváltással egyidősek is képet kaphatnak az akkori időszakról, de biztosra vehető, hogy több generáció számára hosszú időn keresztül igazán izgalmas és hasznos olvasmányt jelent majd ez az összeállítás.


Soproni fotók a kiállításon

A Terror Háza Múzeum kiállításán Lobenwein Tamás fotóriporternek a rendszerváltás soproni eseményeit bemutató egyedülálló fényképsorozata is megtekinthető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frontálisan ütközött az Audi és a kisteherautó - fotókkal

A 85-ös főút fertőhomoki leágazásánál egy kisteherautó és egy Audi ütközött össze csütörtökön kora délután. A személygépkocsi könnyebben sérült sofőrjét a mentők kórházba szállították. Tovább olvasom