Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

A rendőrségi kihallgatásuk után is lopni mentek a soproni fiatalok

Az elmúlt két hétben három, különböző betöréssorozat feltételezett elkövetőit fogta el a Soproni Rendőrkapitányság nyomozói. A gyanúsítottak egy része előzetes letartóztatásban van.


Három, egymástól független betöréssorozatnak vetettek véget a Soproni Rendőrkapitányság nyomozói. A feltételezett tettesek az elmúlt hónapokban, ahol jártak gyakorlatilag mindent magukkal vittek, ami csak mozdítható volt. Ami nem, azt lángvágóval darabolták fel.

A rendőrségi kihallgatásuk után is betörtek

Az öt 19-22 év közti soproni fiatal számlájára több betörés, illetve lopás írható. Az egyik alkalommal a Tesco bevásárlóközpontnál lévő kebaboshoz törtek be, és vitték magukkal a pénzes kazettát. Az áruházból pedig laptopot és parfümöket loptak el. Emellett, a Kiss János utcában 8-10 pincét törtek fel. A belvárosban pedig négy vörösréz ereszcsatornát tulajdonítottak el. A Lövér uszoda strandján két táskából emelték ki a pénztárcát, s egyből el is vették a benne lévő pénzt.

A fiatalokat a közelmúltban egy templomi lopással kapcsolatban is kihallgatták. Ennek lezárulta után, hazafele menet a Virágvölgy utca garázsait törték fel. A rendőrségen azt még vizsgálják, hogy velük szemben milyen más bűncselekmény hozható össze. Mint megtudtuk, ellenük a betörés és lopás mellett kábítószerrel való visszaélés gyanúja is indult eljárás. Két háznál pedig házkutatást tartottak.

Külön dolgoztak, garázst gyújtottak fel

A Tóth Antal utcában egymástól függetlenül „dolgozott" az a két - 35 és 56 éves soproni - feltételezett tettes, amikor ott négy garázs törtek fel. Sőt, az egyiket fel is gyújtották. A két gyanúsított kerékpárt, robogót, műszaki cikkeket, bélyeg gyűjteményt vitt el.

Lángvágóval darabolták a nádarató gépet

Fertőszentmiklóson, a halastónál az egyik horgásznak az tűnt fel, hogy valami nincs rendben a közeli telepen. Mint kiderült, feltételezése nem volt alaptalan, ugyanis három gyanúsított - egy személyt még keresnek - két napon át lángvágóval darabolt fel egy nádarató gépet. A rendőrök egy teherautónyi alkatrészt foglaltak le. A feltételezések szerint ezek nem csak egyetlen bűncselekményből származhatnak, így fel kell kutatni a károsultakat is.

- A három betöréssorozatnál összesen tizenegy személyt gyanúsítunk. Egy részük előzetes letartóztatásban van, a többiek szabadlábon védekezhetnek. Mindannyiuk ellen lopás és betörés miatt indult bűntetőeljárás - mondta el Aranyos Gábor alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. ruig 2012. július 22. 21:11
  „A TEK elkapta a fegyverrel rendelkező társukat a selyem házban rejtőzött.Korábban fegyveres balhé miatt már elitélték.”
 • 23. Mankapunka 2012. július 20. 17:29
  „Ki mondta,hogy egész nap itt vagyok.

  Én csak azért járok ide aludni,mert itt szabadon lehet mindent csinálni.”
 • 22. Csetneky 2012. július 20. 14:37
  „Örülök, hogy egyre többen látják, mi is itt a fő probléma. Most már a következő lépésig kellene eljutni, mert már értjük, beszélünk is róla, csak éppen nem teszünk semmit ellene. Remélem, hamarosan az az idő is eljön.”
 • 21. ruig 2012. július 20. 10:31
  „17.HarconaMarcos."Nem egyforma a kultúránk, ezért szükséges a tolerancia, hogy megértsük őket."
  Nagyon nagy szerencse,hogy nem egyforma a kultúránk!Ha ön megérti és elfogadja ezt a sajátos kultúrát ,ha lehet
  kérni Soprontól jó távol tessék propagálni,azt ami szerintem bűncselekmény és kultúrának csak a megélhetőségi áll jogvédők nevezik!! Íme a mai hír: Kegyetlen rablók támadtak egy Jánoshalmán élő német házaspárra. A férfit megverték, a nőt meg is erőszakolta az egyik férfi
  A megtámadott férfi bemenekült a tanyája udvarára, de a oda is utána mentek, tovább bántalmazták. A sértett kiabálására az otthon tartózkodó 48 éves felesége a segítségére sietett, de őt is megütötték többször, majd a támadás elől a tanya fürdőszobájába menekülő asszonyt az egyik támadó követte, lefogta és erőszakkal közösült vele.széleskörű adatgyűjtés sikerrel járt, hiszen a kiskunhalasi rendőröknek sikerült beazonosítani a személyeket.. A három elkövető közül csütörtök reggelre sikerült elfogni kettőt, egy 37 és egy 21 éves férfit, apát és fiát !
  37-21=16 az az tizenhat!”
 • 20. S.Soproni 2012. július 20. 09:25
  „Gratulálok a rendőröknek !
  Tudatosítani kellene a bűnözőkben, hogy nem ússzák meg, ha Sopronban bűncselekményt követnek el ! Akár a médiában,sőt szórólapokon hírdetőtáblákon is ! Óriási ötlet a konténer rendőrség, elkelne pár darab a városban is. Biztosan sokan adnának rá pénzt. A polgárörsének is toboroznia kellene folyamatosan.
  Az új főkapitány jól dolgozik. További sok sikert.”
 • 19. S.Soproni 2012. július 20. 09:18
  „Felháborító, hogy szabadlábon védekezhetnek! Azonnal lecsukni az ilyeneket!
  Szerintem már jogosultak a 3 csapásra! Legalább vasrúddal,ha máshogy nem megy!”
 • 18. Steve_Hufnagel 2012. július 20. 08:31
  „Én csak abban reménykedem, hogy ha már megvannak, megkapják a megfelelő büntetést. Abban a garázsban ami leégett, 10 év munkája és megspórolt pénze égett el. Meg egy élet emlékei. Az anyagi kárról inkább ne is beszéljünk.
  Ti meg, akik véditek az ilyen semmirevaló embereket, csak egyszer kerüljetek velük olyan kapcsolatba. Majd ha titeket is ér valamilyen kár miattuk, akkor ti lesztek a legjobban felháborodva. De ez így normális, nem?
  Azok az emberek meg nem azért nem dolgoznak, mert nem találnak munkát/nem értenek semmihez. Hanem azért, mert nincs rá igényük. És mi tartjuk el őket, és tőlünk lopnak, és nekünk okoznak kárt. Szerintem természetes, hogy nem örül neki az ember. Nem?”
 • 17. HarconaMarcos 2012. július 19. 23:11
  „Nem egyforma a kultúránk, ezért szükséges a tolerancia, hogy megértsük őket.
  Amúgy nyilvánvalóan hatalmas biznisz ez a vasazás. Persze nem a csóringernek, aki két napig bontja fáradalmas munkával a kombájnt, vagy éppen a hidat, hanem egy-két szinttel feljebb.
  Többször bizonyították már, hogy ha érdekükben áll, akár egy nap alatt is tudnak törvényt hozni. Két (+8, +4, +4, stb.) év alatt nem lehetett rendbe tenni ezt a dolgot? Lassan az egész országot lopják szét, és még mindig következmények nélkül. Úgy néz ki többe kerül már amit ellopnak, mint amennyit a hulladékgyűjtés ér.”
 • 16. egyharmad 2012. július 19. 21:26
  „15. myastheniagravis 2012.07.19. 20:58

  ilyen találo nick nevet még nem hallottam fideszestől!

  Jobbulást kivánok.”
 • 15. myastheniagravis 2012. július 19. 20:58
  „13. NetWorK 2012.07.19. 20:16

  7. Mankapunka 2012.07.19. 17:37
  "Igen,sajnálom,hogy ide születtem,de ellene sajnos nem tudok semmit sem tenni."

  Gyuri is megmondta pár éve:. "el lehet innen menni, csak tessék"

  Így van. Hogy hogy még itt vagy?”
 • 14. egyharmad 2012. július 19. 20:49
  „Raptor 12-nek.

  Tanmese!

  Valahol Miskolc környékén,szőrnyű dolog történt.

  Leégett 1 négyemeletes ház!

  Az első a második és a harmadik emeleten "szociális lakások voltak"rászorulóknak.

  A 4. emeleten két magyar család,akik túlélték a katasztrófát!

  Mindenki meghalt! Kivéve a 4.emeleten lakókat. Ekkor a magadfajták nyálas pofával vizsgálatot követeltek.

  ---hogy lehet ez,hogy csak a magyarok éltk túl??! nincs igazság!

  sokáig nem találtak magyarázatot a dologra, végűl megkérdezték a Tűzoltóparancsnokot,aki elmondta,hogy

  a 4. emeleti lakásokat üresen találták.A lakók a munkahelyűkön voltak!”
 • 13. NetWorK 2012. július 19. 20:16
  „7. Mankapunka 2012.07.19. 17:37
  "Igen,sajnálom,hogy ide születtem,de ellene sajnos nem tudok semmit sem tenni."

  Gyuri is megmondta pár éve:. "el lehet innen menni, csak tessék"”
 • 12. ruig 2012. július 19. 20:01
  „11.raport12.
  "egyes elemek "a választott foglalkozásuk Sopronban és Ausztriában gyakorolják. Importált" bűnelkövetők". A helyzetet tovább rontja,
  az "aranyásók" megjelenése,magukkal hozva az ország keleti részének a´ "kellemetlen és elviselhetetlen~" kultúráját! Az lehet,hogy" Con-Benditnek" tetszik,de a más értékrendhez szokott
  soproni polgároknak nagyon nem! "aranyásók" SOPRONI ÉRTELMEZÉSE:Nem tisztességes Szerencse vadász,Nem munka keresési célból látogatott városunkban, ebből kifolyólag emelkedett a bűncselekmények száma! Nem kívánjuk ezt a kultúrát ami nem a munkát helyezi a megélhetése központjában! Munka lsd.:Értelmező szótár!
  tehát a sértő: az egyes elem?Az importált bűnelkövető ?,vagy az időzőjelben tett "kellemetlen,elviselhetetlen kultúra"? Önt ez sérti akkor érdemes volt leírnom,mert van aki vállalja nyilvánosság előtt!”
 • 11. raptor12 2012. július 19. 18:07
  „hejhaj

  Köszönöm!

  Azt pedig elég sajnálatos dolog, hogy amit leírtam nagyon nem értették! (tisztelet a kivételnek!)
  Komoly szövegértési problémáik lehetnek...
  Egy szóval sem írtam arról, hogy nem kell megbüntetni az ilyen alakokat!
  De engem ne sértegessen senki a magyarságom miatt!!!!
  Ez volt a mondandóm lényege!”
 • 10. hejhaj 2012. július 19. 17:49
  „Szerintem is, Mankapunka (1), fordulj inkább Cohn -Bendithez, hogy kellemes modorában győzze meg ezeket a számára szimpatikus elemeket, hogy menjenek inkább hozzájuk, mert náluk nagyobb a tolerancia.
  És ne sírjál már légy szíves minden téma kapcsán a népszavazás miatt. Elég, ha te nem tűzöd ki március 15-én a kokárdát, aminek egyébként ehhez a témához semmi köze”
 • 9. ruig 2012. július 19. 17:39
  „5. az így van rendjén azért alkották meg a törvényt.Meg a következőt is.
  29. § (1) Nem büntethető, akinek a cselekménye a saját, illetőleg a mások személye, javai vagy közérdek ellen intézett, illetőleg ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges.
  (2) Nem büntethető az sem, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségből vagy menthető felindulásból túllépi.
  (3) A megtámadott nem köteles kitérni a jogtalan támadás elől.
  29/A. § Nem büntethető, aki a saját, illetőleg a mások személye vagy javai elleni jogtalan támadás megelőzéséhez szükséges védelmi eszközt alkalmaz, ha az az élet kioltására nem alkalmas, és annak folytán a jogtalan támadó szenved sérelmet, továbbá ha a védekező a sérelem elkerülése érdekében mindent megtett, ami tőle az adott helyzetben elvárható volt.
  Továbbá a birtok védelmi törvényt.Az élethez való jogot.stb.”
 • 8. Mankapunka 2012. július 19. 17:38
  „raptor

  Kötelességeidet is így tudod?”
 • 7. Mankapunka 2012. július 19. 17:37
  „ruig

  Igen,de ott legalább valamit tesznek. Itt ez a szomorú,hogy semmit.

  raptor Mondom,tapsikolj majd a városháza előtt,de lehet,hogy közben pont a te lakásodból mutyiznak a tesókák,és hazaérve,bonts egy üveg bort,és érezd jól magad.
  Igen,sajnálom,hogy ide születtem,de ellene sajnos nem tudok semmit sem tenni.”
 • 6. intar 2012. július 19. 17:32
  „Igazad van raptor! Nem a rablót,tolvajt kell büntetni, hanem azt aki kimondja:" Ez bizony nem tetszik!"”
 • 5. raptor12 2012. július 19. 17:25
  „Btk. 269. § Aki nagy nyilvánosság előtt a) a magyar nemzet, b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport vagy a lakosság egyes csoportjai ellen gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy kiló szárított marihuánát találtak Sopronban - fotó

Az új építésű családi ház padlásterében mindent megtaláltak a rendőrök, ami a profi… Tovább olvasom