Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

A régi diákok munkáival csábítják az újakat Sopronban

A diákok munkáiból nyílt kiállítás hétfőn a Handler Nándor Szakképző Iskola aulájában. A fás szakmák képviselőinek alkotásai éppúgy felfedezhetők a gyűjteményben, mint a divattervező vagy grafikus szakosoké.


Nagy büszkeség az intézménynek, hogy a tanulók a szabadidejükből is szívesen áldoznak az alkotásra, már ebből is látszik, hogy elhivatott szakemberek lesznek a jövőben – hangzott el a megnyitón.

– A hét első két napján van az intézmény nyílt napja, és a pedagógusok arra gondoltak, hogy ilyen formában mutatjuk be a képzési kínálatot a leendő diákoknak. Grafikustanuló vagyok, s amióta az eszemet tudom, mindig rajzolok. Több alkotásom is itt van most az aulában, büszkeséggel tölt el, hogy sokan megszemlélik a rajzaimat – mondta Nagy Csaba.

Nagy büszkeség az intézménynek, hogy a tanulók a szabadidejükből is áldoznak az alkotásra, felvételünkön a 10. N osztályos diákok munkája látható.
Nagy büszkeség az intézménynek, hogy a tanulók a szabadidejükből is áldoznak az alkotásra, felvételünkön a 10. N osztályos diákok munkája látható.

Iván Brigitta érettségi után iratkozott be a divat-stílustanácsadó szakra, ez az utolsó éve az iskolában.

– Már gyermekkoromban tudtam, hogy művészetekkel, alkotással akarok foglalkozni. Minden otthon fellelhető anyagból, terítőkből, lepedőkből varrtam valami hordható darabot. A szüleim támogattak ebben, s nagyon szeretem ezt a szakmát. Szeretnék elhelyezkedni ezen a területen, de még nem nagyon volt alkalmam a jövőmmel foglalkozni. Lelkesen készülök a vizsgáimra, s ha másutt nem, remélem, a fővárosban találok majd állást – fogalmazott a végzős diáklány, akinek egy kiállított ruháját tekinthetik meg az érdeklődők az iskolában.

Az ˝Alkotó diákok tárlata˝ november 26-ig, hétköznapokon 8–18 óráig tekinthető meg az intézmény Halász utcai aulájában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiltakozás a Facebookon a felsőoktatási vitairat ellen

A HÖOK tiltakozó akciót szervezett a Facebookon a felsőoktatási törvény egyoldalú módosítása ellen.… Tovább olvasom