Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

A pingvinek és a jegesmacik is tüntetnének

Sopron Régió - „A jegesmacik és a pingvinek is tüntetnének, ha tudnák, mi történik velük" – írta fogalmazásában egy fertődi diák. A kísérő tanár szerint hasznos volt a Kisalföld Gyerekegyetem.
– Már hazafelé a buszon is sokat beszélgettünk az előadásról, s a diákok részéről egyöntetű volt a vélemény: sokat tanultak Földünkről, környezetünkről és a globális felmelegedésről a gyerekegyetemi programon – mondta Garab Gáborné, a fertőd-süttöri diákok egyik kísérő tanára. – A lelkesedés láttán – a hozzánk tartozó agyagosszergényi iskolával együtt – úgy döntöttünk, fogalmazásórán írhatják meg élményeiket a tanulók. Ebből egyértelműen kiderül, az előadás meghozta gyümölcsét: felkeltette a gyerekek érdeklődését a Földdel kapcsolatos problémákra, mi több, aktivitásra is sarkallta őket. Azt hiszem, több célból is hasznos volt a Kisalföld Gyerekegyetem. Az iskolások megtapasztalhatták az egyetemi légkört, amely – jövőjüket tekintve – akár meghatározó élményt jelenthetett nekik, másrészt a környezettudatos magatartás kialakítása is sikerrel járt. Diákjaink írásos élménybeszámolói erről vallanak.

A fertődi és agyagosszergényi diákok számára az előadás meghozta gyümölcsét: felkeltette a gyerekek érdeklődését a Földdel kapcsolatos problémákra. Fotó: Kisalföld-archívum
A fertődi és agyagosszergényi diákok számára az előadás meghozta gyümölcsét: felkeltette a gyerekek érdeklődését a Földdel kapcsolatos problémákra. Fotó: Kisalföld-archívum

Néhány sor a diákoktól: „A felnőttek és a gyermekek is jobban vigyázzanak a Földünkre, mert katasztrófához vezet ez a pazarlás. Az állatoknak és növényeknek is rossz ez így." (Bende Dorothy)
„A jegesmacik és a pingvinek is tüntetnének, ha tudnák, mi történik majd velük. Mi lesz, ha nem lesz hol lakniuk és élniük, nem lesz mit enniük?" (Zsirai Alexandra)


Dupla DVD-vel jelenik meg a könyv

A programsorozatból színvonalas könyv készül, igazi, multimédiás kiadvány: a kötet mellé dupla DVD-n az előadásokról készült tévéfelvételeket, fotógalériát sok száz képpel, és a részt vevő, csaknem kétezer gyermek névsorát is átnyújtjuk megrendelőinknek. A könyvet a tanév vége előtt szeretnénk megjelentetni. A 06-80/504-504-es ingyenes telefonszámon megrendelhető Kisalföld Gyerekegyetem könyv nemcsak a diákoknak, hanem a felnőtteknek is érdekes olvasmány lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmincmillió a művészetre

Sopron - Több mint harmincmillió forint értékben három kortárs műalkotás elkészítésére írt ki… Tovább olvasom