Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

A panasszal a működtetőt kell felkeresni

Wittmer Lászlóné nagylózsi olvasónk okulásul osztotta meg velünk orvosi ügyelettel kapcsolatos történetét. Biztos abban is, nem ők az egyedüliek, akikkel hasonló megeshetett.
– A 77 éves férjem egyik vasárnap reggel rosszul lett. Mivel állapota nem akart javulni, hívtam az ügyeletet – fogott mondandójába. – Kérdezte a telefont felvevő nővér, mik a tünetek. A hallottakra háromféle gyógyszert mondott, miket adjak a férjemnek. Ezek nekünk nincsenek meg. „Ők nem fognak gyógyszert adni" – hangzott a felelet. „Mi megvesszük, de előbb mégis vizsgálja meg az orvos" – válaszoltam neki.

Azt mondta erre, majd délután kijönnek. Délután? Csak nehogy késő legyen! Kétszer is kértem, adja az orvost, hadd beszéljek vele. Nem adta oda, feltételezem, nem is volt benn, vagy épp betegnél lehetett. Ezek után telefonáltam Fertőszentmiklósra a lányoméknak. Megérkeztek, s a vőm hívta újból az ügyeletet. Neki is azt mondta a nővér, az orvos betegnél van, majd jönnek. De mikor? – kezdtünk el aggódni. Felhívtam a háziorvosunkat, de telefonja üzenetrögzítőre volt állítva. „Majd visszahív..." De mikor? A lányomék telefonáltak a fertőszentmiklósi orvosnak, s ő ígérte, azonnal megnézi a beteget.

A vőnk ment vissza érte. Ez a jólelkű orvos is üzenetrögzítőre állíthatta volna a telefonját, de nem tette. Segített rajtunk. Infúziót adott a férjemnek, és hívta a mentőket. Szirénázva vittek bennünket Sopronig. „Ezt a hangot nem lehetne megszüntetni, olyan idegesítő." „Nem lehet, hogy minél előbb odaérjünk." Odaértünk, fél óráig ránk se nézett senki. Akkor már nem volt sürgős? Végül a kardiológián kötöttünk ki.

A kezelések hatására sokat javult az állapota, öt nap múlva jöhetett haza, azóta is szerencsére jól van. Ezúton is nagyon köszönjük a fertőszentmiklósi háziorvos emberséges hozzáállását, az ügyeletes orvos elérhetetlenségét viszont nem tudjuk hová tenni...

A szakmai felügyeletnél megtudtuk, Sopron vonzáskörzete orvosi ügyeletének működtetője a peresztegi önkormányzat. A panaszosnak ott kell írásos bejelentést tennie, és akkor az ügyet hivatalból kivizsgálják.

Olvasóink írták

 • 9. gte325 2012. március 29. 16:01
  „2. hehe08 2012.03.28. 15:52
  Ezek ám a fontos dolgok, nem az Alekosz!!!!!!
  tévedsz barátom, alkeszkosz hozza, ezek a fránya mentősök meg háziorvosok meg csak viszik a pízt. tójadviktor, erről szólt a népszavazás... :(”
 • 8. barna_bab 2012. március 29. 11:25
  „Nem kell aggódni lesz ez még rosszabb is.Tapasztalatból beszélek. Mivel tavaly bevitt a mentő a sürgősségire reggel és dél volt mire osztályra kerültem. Rá pár hónappal később saját lábon lementem mert rosszul voltam. Vártam három órát az alatt addig jutottunk, hogy leellenőrizték érvényes a taj kártyám. Mikor másnap reklamáltam akkor több hónap után kaptam egy emailt, hogy le van szabályozva a sürgősségi ellátás és négy óra az átlagos ellátási idő. Mért nem vártam annyit. Az újságnak írtam de elutasitóta a kérésemet. Ez kérem nem hír. Csak a mutasd meg magad és a valóság show. itt tartunk. De lesz még így se és az optimizmus íratja velem ezt. Mindenkinek szép napot és hosszú egészséges életet kívánok.”
 • 7. peathon 2012. március 28. 22:06
  „Persze....menjen be a sürgősségire....ha be tud, vagy ha a hozzátartozó vállalja a szállítást Nagylózsról vagy máshonnan. És ha a szállítástól az autóban lesz rosszul mit csinál vele? Nem-nem ez nem szabad(na) hogy pénz kérdése legyen!”
 • 6. hehe08 2012. március 28. 21:53
  „A sürgősségi az ahol a szemész orvos eldönti, hogy vakbelem van-e???? :))))”
 • 5. apuka05 2012. március 28. 21:30
  „Sajnos nincs pénz benzinre....Ez az igazság. A legjobb ha az ember bemegy a sürgősségire,biztos ami biztos...”
 • 4. peathon 2012. március 28. 21:27
  „Kapaszkodjatok meg! A cikkben említett, szentmiklósi orvos, és a környező települések orvosai által jól működő orvosi ügyeleti rendszert akarják megszüntetni és a kb. 9 települést még a soproni ügyeleti körzethez akarják csatolni, gazdaságossági okból. No majd akkor mennyi idő múlva ér ki az ügyeletes orvos?”
 • 3. kisboszi 2012. március 28. 20:06
  „Hát igen,olyan ismerősnek tűnik a szitu.Azért néha vannak kivételek.Megjegyzem a gyermek ügyeleten is hasonló a helyzet,orvossal nem nagyon tudsz beszélni,majd az asszisztens ad utasítást.Ha lázas a gyerek,hűtőfűrdözd és hasonló,nem mintha a szűlőknek az lenne a legfontossabb ,hogy a gyerek láza minnél elöbb megszűnjön. <moderálva> az egész rendszerük,úgy ahogy van.A bácsinak jobbulást kívánunk.”
 • 2. hehe08 2012. március 28. 15:52
  „Talán a mentőket azért nem említette külön, mert ők a munkájukat végezték, a szentmiklósi orvos meg emberségből segített rajta.....
  Amúgy igen... a komplett soproni egészségügyi ellátás nincs a helyzet magaslatán.
  Mondjuk egy újságíró bemehetne a szülészet-nőgyógyászat részre és faggathatná az ott várakozó kismamákat, hogy milyen lett az "új rendszer"......
  A sértődött orvosok mennyire magasról tesznek a kismamákra.....
  Ezek ám a fontos dolgok, nem az Alekosz!!!!!!”
 • 1. Nanu 2012. március 28. 10:51
  „Mentőknek is megköszönhette volna azért, vagy talán a sziréna zavarta annyira hogy nem tette meg? Pedig szabályosan így működik ha hang is van és fény ! Biztos kivitték a mentőig is, ha nem akkor meg saját lábán ment ki, akkor meg nagyon beteg lehetett! Az orvosi ügyeleten sajnos fordulnak elő érdekes dolgok amik ki sem derülnek, pedig elég botrányos lenne !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ne tegye utcára, vigye a komposztálóba - Fotók

Sopronban a házak előtti falevelet az ott élőknek kell összegyűjtenie. Egy köbméterig a Harkai úti… Tovább olvasom