Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

A nemzeti park tanácsa újraalakult

Sarród - Csütörtökön tartotta alakuló ülését a Fertő–Hanság Nemzeti Park Igazgatóság Nemzeti Park Tanácsa. A tanácsok létrehozása óta 33 ökoturisztikai objektumot avattak, tavaly összesen 12,5 milliárd forint pályázati pénzt nyertek a nemzeti parkok.

Újjáalakult az ország tíz nemzetipark-igazgatósága, köztük tegnap a Fertő–Hanság Nemzeti Parké is. A megnyitóbeszédet Haraszthy László szakállamtitkár tartotta, aki a nemzetipark-tanácsok fontosságáról beszélt. – A tanácsok a természetvédelem nagyobb horderejű társadalmi kérdéseit véleményezik, illetve tanácsadással, javaslatokkal segítik a természeti értékek védelmét és bemutatását – mondta el a szakállamtitkár. Tevékenységükkel nő a természetvédelem támogatottsága, népszerűsége, elismertsége. Haraszthy László beszélt az előző hároméves ciklus tapasztalatairól is. Mint említette, a siker érdekében sok múlik az igazgató személyén, és a tanácsok tagjainak munkáján. – A tanácsok megalakulása óta összesen 33 ökoturisztikai objektumot avattak a parkok, a fertő–hansági például a Kócsagvár-látogatóközpontot és más kisebb létesítményeket.

A nemzeti parkok – köszönhetően a tanácsok aktív működésének – a tavalyi évben összesen 12,5 milliárd forintnyi pályázati pénzzel lettek gazdagabbak. Ismerve, hogy a 10 nemzeti park teljes évi költségvetése nem éri el a hatmilliárd forintot, ez nagyon komoly munkát sejtet. A mostani megalakulás tehát formális, a tényleges munka ezután kezdődik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosarasok a börtönben

Sopron - Az MKB-Euroleasing női kosárlabdacsapat tagjai látogattak el csütörtökön a sopronkőhidai… Tovább olvasom