Kisalföld logö

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 19°C | 28°C Még több cikk.

A Nemzet Tehetségeiért díj két széchenyis tanárnak

Simon György és Lang Ágota, a Széchenyi-gimnázium tanárai a tehetséggondozásban nyújtott sokéves és kiemelkedő munkásságukért Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért országos díjat vehettek át Budapesten.
 – A legjobb tanulmányi versenyfelkészítő kategóriában kaptam meg a díjat, ami számomra azért is nagyon értékes, mivel a felterjesztők volt tanítványok, illetve szülők lehettek. Az elbírálást viszont szakmai zsűri végezte – fogalmazott Simon György földrajztanár, geográfus, akit korábban Pro Geographia díjjal is kitüntettek. – Éppen tíz éve oktatok a Széchenyi-gimnáziumban. Mindig nagy gondot fordítottam a tehetséggondozásra, továbbá a földrajz természettudományi, illetve társadalom-földrajzi megközelítésének prezentálására. Az elmúlt évek során harminchat diákom jutott be országos vagy nemzetközi tanulmányi verseny döntőjébe és huszonegy tanítványom választotta a geográfusi pályát – mondta Simon György, aki az emelt szintű földrajz érettségi vizsgabizottság elnökeként, valamint a két évtizedes múltra visszatekintő Kárpát-medencei Környezetvédelmi Csapatverseny nemzetközi dön- tője zsűrielnökeként is tevékenykedik.

Ugyancsak Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért díjban részesítették Lang Ágotát, a Széchenyi-gimnázium matematika–fizika–informatika tanárát. Őt idén a Mol-MesterM tehetséggondozási díjjal is kitüntették, amit szintén egykori tanítványok javaslata alapján osztottak ki.
– Köszönettel tartozom a felterjesztőknek, és örülök, hogy elismerik a diákokért tett fáradozásaimat – nyilatkozta a Kisalföldnek a huszonhat éve a Széchenyiben oktató, Sopron kiváló pedagógusa címmel is rendelkező tanárnő. – Persze nem ez motivál elsősorban, hanem hogy a diákok maradéktalanul kibontakoztathassák tehetségüket. Például igen nagy öröm volt számomra, hogy tanítványaim nyerték meg a Hold-robot világversenyt. A jövő héten öt diákommal Londonba utazunk egy nemzetközi konferenciára, ahol beszámolunk a tavalyi norvégiai, Sajnovics János és Hell Miksa XVIII. századi csillagászati expedíciójával kapcsolatos projektünkről. Londonban bemutatjuk a bő fél év alatt készített új robotroverünket is, amely adott bolygón képes azonosítani a vastartalmú kőzeteket.

Olvasóink írták

  • 1. embertelen 2013. szeptember 13. 10:49
    „A mosonmagyaróvári oldal szerkesztői bezzeg nem tartották fontosnak megírni, hogy két mosonmagyaróvári hunyadis tanár is kapott Bonis Bona díjat. Onnan tudom, hogy megnéztem a díjazottak listáját. Én csak a mosonmagyaróváriakat nézem, de ha jól emlékszem volt csornai és győri kitüntetett is. A jelenlegi cikkel jól elkéstek, mert a díjakat már két hete átadták, a tv is foglalkozott vele. Ez a díj jelenleg az egyik legnívósabb pedagógiai kitüntetés, amit az is bizonyít, hogy 400.000 forint díjazás jár vele, ami nem semmi a mai közalkalmazotti világban!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadják a nemzetiségi központot Kópházán

Tovább olvasom