Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

A magyar kultúra napja - Programok Sopronban és környékén

A magyar kultúra napján avatják a Horváth Teri-emlékszobát a Sopronhoz tartozó Balfon. Az állandó kiállítás a Kossuth- és Jászai-díjas színésznő személyes tárgyait, levelezéseit, szövegkönyveit mutatja be.
Horváth Teri 2009 tavaszán hunyt el, hamvait szülei mellé a balfi köztemetőben helyezték el. A színésznő innen indult a fővárosba, és végül ide tért vissza - utalt az állandó kiállítás szervezője a gyűjtemény hátterére.

Január 22-én Sopronban tart előadást Náray-Szabó Gábor, az MTA rendes tagja, a Professzorok Batthyány Körének elnöke "Merre tart a magyar nemzet?" címmel. A Magyarországi Luther Szövetség Soproni Csoportja, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Soproni Csoportja és a Soproni Kálvin Kör közös estjen felszólal még Gencso Hrisztozov bolgár költő és műfordító is.

A fertődi Esterházy-kastély Télikertjében január 21-én Gárdonyi öröksége és utóélete címmel Keller Péter, Gárdonyi Géza dédunokája, valamint Cs. Varga István előadását hallgathatja meg a közönség. Az irodalomtörténész egyúttal bemutatja a nyugalmazott fertőd-süttöri kanonok, Szabó József életéről szóló könyvet is.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalmár: a szövetség képes győzelemre

Kalmár István (MSZP) szerint a létrejött ellenzéki szövetség képes arra, hogy győzni tudjon az… Tovább olvasom