Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

A környezetvédelem a neveléssel kezdődik

Sopron - A környezettudatos nevelés és az igényes hozzáállás lehet a kulcsa a sikeres helyi szintű környezetvédelemnek.

– Legfontosabbnak a környezettudatos nevelést és az igényes hozzáállást, mint általános magatartásforma kialakítását tartjuk – összegezte Sopron új környezetvédelmi programját Mágel Ágost, az önkormányzat városfejlesztési bizottságának elnöke. A négyszáz oldalas dokumentumról csütörtökön szavaz a közgyűlés. A rövidített változatot a lakosság számára is hozzáférhetővé teszik.

A környezetvédelmi program széles körű szakmai hálózat közös munkájának eredménye. Közel ötven civil szervezet – köztük a Castanea Környezetvédelmi Egyesület – formált véleményt a szakterület időszerűségeiről, s csaknem húsz egyetemi oktató foglalta össze a város előtt álló teendőket. A programba a környezetvédelemmel összefüggésben így bekerült a közlekedés, az energiatermelés, a lakosság egészségügyi helyzete, a vízfelhasználás, a táj- és területvédelem, a hulladékkezelés is. Az anyag összeállítói ugyanakkor nem söpörték szőnyeg alá a problémákat sem. Így például azt, hogy a családi házas övezetekben – a gázáremelkedésekkel párhuzamosan – ismét egyre nagyobb teret nyer a szilárd tüzelőanyagok felhasználása. A jövő egyik nagy kihívásának tartják a szakemberek, hogyan lehetne ösztönözni a megújuló energiaforrásokkal – így a nap-, a szél- vagy a földből nyerhető energiaforrásokkal – kapcsolatos beruházásokat, illetve azok igénybevételét Sopron térségében.

A jövő egyik nagy kihívásának tartják a szakemberek, hogyan lehetne ösztönözni a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos beruházásokat.

Olvasóink írták

  • 2. pistika 2010. március 01. 09:33
    „Miért csak a tömörített változat érhető el. Közpénzből gyártott szakvélemény, közérdeklődésre tarthat számot, a neten elfér a 400 oldal is.”
  • 1. FREDDY/S 2010. február 27. 05:21
    „"A jövő egyik nagy kihívásának tartják a szakemberek, hogyan lehetne ösztönözni a megújuló energiaforrásokkal - így a nap-, a szél- vagy a földből nyerhető energiaforrásokkal - kapcsolatos beruházásokat, illetve azok igénybevételét Sopron térségében. "
    Van ahol már régóta hasznosítják, nincs új a nap alatt, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villanyoszlopnak ütközött Nagycenknél

Szerencsés kimenetelű baleset történt kedden Fertőboz és Nagycenk között a kisvasúti átjárónál. Tovább olvasom