Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

A Jereván lakótelep iskolásainak adventvárása

A soproni Lackner-iskolában hétvégi kézműves-foglalkozással és -vásárral kezdődött az adventi időszak.
 Az intézményben minden nap nyitnak egy ablakot az adventi kalendáriumban, ahol naponta egy-egy olyan diák 
fotója tűnik elő, akire büszke az iskola. Majd a karácsonyi szünet előtt egy közös ünnepségen megajándékozzák egymást a tanulók – mondta el Forrás Béla, az intézmény igazgatója.
Az első adventi tvégét követően különleges ünnepi hangulatban kezdődött a t a Szent Imre templomban tartott adventi ünnepséggel: az iskola tanulóinak műsorával, dalokkal, versekkel és bibliai idézetekkel, közben orgonamuzsikával.

Az adventre és a közelgő karácsonyra való hangolódás eseményén részt vett a Jereváni Részönkormányzat elnöke, Tóth Éva önkormányzati képviselő is, aki örömmel osztozott a Lackner-os diákok, szülők és pedagógusok ünnepi készülődésében. Ezúttal elmondta:a Jereván lakótelep Részönkormányzata adventi rendezvényeinek évről-évre jótékonysági célja is van minden alkalommal. Idén a Lackner-iskola tanulóinak és 
családjainak jut majd ajándék a részönkormányzat és az adományokat kezelő civil szervezetek - Máltai Szeretetszolgálat Soproni Csoportja, Határok Nélkül Alapítvány - együttműködésének köszönhetően.
Advent első vasárnapját követően, amikor a lakótelep történetében először gyújtottak szabadtéren adventi gyertyát, öröm látni , hogy a Lackner-iskola is az egész közösség ünnepévé teszi adventját. A kisdiákok a többi Jereván lakótelepi közösséghez hasonlóan folyamatosan hozzáadják értékeiket a lakótelep életéhez - tette hozzá 
Tóth Éva, a Lackner-iskola Szent Imre templomban tartott ünnepségén. Szép és örömteli karácsonyt ígér egy ennyire meghitt és bensőséges adventi tkezdés, amit minden, a városrészben élőnek szeretettel kívánt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évfordulós ünnep - Száz éve fogadta be Sopron az egyetemet

Évfordulós ünnep - Száz éve fogadta be Sopron az egyetemet
A Soproni Egyetem és a selmeci örökséget őrző utódintézmények, együttműködve Sopronnal, jövő év… Tovább olvasom