Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 12°C Még több cikk.

A Hotel Saphir nem lesz hotel többé?

Röviden: ezer, a költséget kifizető, de károsult vendég, a tulajdonos szerint mintegy 30 millió forint kár érte őt. A régi bérlő azt mondja 100 millió forint a vesztesége. Újabb perek várhatók.

A jelek szerint nagyon úgy tűnik, hogy az immáron hónapok óta zárva lévő soproni Hotel Saphir a jövőben hotelként nem fog üzemelni. Portálunk, a tulajdonosi körből úgy értesült, a helyi önkormányzatnál kezdeményezik: a szállodai besorolást nevezzék át társas appartmanházzá. Ez azért lényeges, mert így más adózási kategóriába esik a létesítmény, továbbá más funkciót kap.

Információink szerint a tulajdonosoknak közel harmincmillió forint a kinnlevősége. Az épületet eddig nem értékesítették, az eladási szándékról viszont továbbra sem tettek le. Úgy tudjuk, appartmanházként akár bérbe is adnák. Amennyiben sikerül, akkor egyben értékesítenék.

Mint arról a nyugatmagyar.hu beszámolt, július elején bezárt a soproni Saphir Aqua Apartman Hotel.

Júliusra és augusztusra mintegy 1800 előfoglalás érkezett, a vendégek hiába is jöttek, nem volt, aki fogadja őket. Több károsult feljelentésére a Soproni Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett csalás gyanúja miatt folytat nyomozást. Mindezt annak megállapításáért, hogy történt-e bűncselekmény.

A rendőrség könyvszakértő bevonásával azt vizsgálja, a szálloda üzemeltetője milyen pénzügyi kondícióval rendelkezett a szolgáltatás teljesítésére a megrendelés felvételekor.A helyzetet némileg másként látja az egykori bérlő. Az illetékes az közölte portálunkkal, hogy perre készül, ugyanis szerintük jogtalan volt a szerződés felbontása. 100 millió forintos veszteségről beszélnek. Úgy vélik, a kártérítések ügyében meg kell várni a bírósági ítéletet. Az épületet üres állapotban vették át, ők bútorozták be, s futtatták fel egy jól menő hotellé.

Az ügyben egy dolgot továbbra sem szabad kifelejteni, mégpedig a szállási költséget kifizető, a szobákat lefoglaló, de pihenésüktől megfosztott vendégekről. Mint azt egy egyik károsult portálunknak elmondta, ő addig ütötte a vasat és jártatta a száját, amíg szállást kiközvetítő vállalkozás nem kárpótolta őt. A többi, mintegy ezer, a városba érkező turista nem ennyire szerencsés.

Egy másik hoppon maradt vendégtől megtudtuk, a rendőrségen már tett tanú vallomást. Újabb fejleményről azonban ő nem tud. Azt viszont fontosnak tartotta megjegyezni, Sopronnal kapcsolatban nincs benne rossz emlék, ezt egy egyedi esetnek tartja. S nagyon bízik benne, hogy szép és szerethető a város.

Olvasóink írták

 • 4. orion1 2011. december 05. 09:14
  „A Hotel Saphir nyaralási prospektusába beleirattam volna rögtön az első oldalra azt, hogy "Figyelem! A Hotel Saphir épülete nem a miénk, csak béreljük!" És ebből a nyaralni szándékozó majd levonja a kellő következtetéseket.”
 • 3. matuskaszilveszter 2011. december 05. 08:00
  „egyeseknek mindent lehet A"baráti társaság elég nagy és mindennap zártkörű rendezvény van " Adómentessen!!!!!!!!!”
 • 2. Tonxy 2011. december 04. 11:06
  „Én csak azt nem értem ha zárva van miért állnak állandóan más és más autók a parkolóban és égnek a lámpák az apartmanokban?”
 • 1. lin.FCB 2011. december 03. 10:34
  „Sajnos még mi is várjuk, hogy visszaadják a pénzünket... jól átvertek minket. Szabadságon voltunk elúszott 5 ember nyaralása...köszönjük!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tuti nem bukik le a trafinál! Lézerérzékelő és ülésfűtés nyerhető ma az Ajándékosztásban!

Ha december, akkor karácsonyi ajándékosztás a nyugatmagyar.hu-n. Idén sincs ez másképp. Jöjjön,… Tovább olvasom