Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -5°C | 2°C Még több cikk.

A holding beperelte az állatvédőket

Jó hírneve megsértése miatt indított pert a Sopron Holding Zrt. a soproni állat- és természetvédők ellen.

Utóbbiak hajlanának az egyezségre, azzal védekeznek, nem a saját álláspontjukat találta sértőnek a felperes.

A Soproni Állat- és Természetvédők Egyesülete munkakapcsolatban áll az Animal Life osztrák állatvédő szervezettel, akiknek állítása szerint a soproni gyepmesteri telep fertőzött, az onnan kikerülő kutyák betegek. Az ausztriaiak ezen álláspontját a soproni természetvédők feltették az egyik közösségi portál üzenőfalára, amivel kivívták a holding haragját. A Sopron Holding Zrt. pert indított a soproni egyesület ellen a jó hírnevükhöz fűződő személyiségi jogaik megsértése miatt. A tárgyalást február 18-ra tűzték ki, az érintettektől az ítéletről érdeklődtünk.

– Elfoglaltságaink miatt nem tudtunk megjelenni az ügy győri tárgyalásán – kezdte Szakonyi Imre, a Soproni Állat- és Természetvédők Egyesületének elnöke. – Kezdeményeztük a per elhalasztását és annak Sopronban való tárgyalását, de nem kaptunk választ – tette hozzá.

Az elnök portálunk kérésére kifejtette, nem akartak megsérteni senkit és nem a saját véleményüket közölték az üzenőfalon. Továbbra is készek a város segítségére lenni az állatvédelemmel kapcsolatos kérdésekben. A per szerintük nem visz közelebb a megoldáshoz, éppen ezért ők nyitottak a megegyezésre.

Információink szerint a pert elnapolták, mivel az alperes, az egyesület képviselője nem jelent meg a tárgyaláson. Úgy tudjuk, a holding nem áll el a pertől, megvárják a bíróság döntését. Azt sérelmezik, a soproni állatvédők civil egyesületként a társaságuknál évtizedek óta dolgozó szakemberek munkáját kérdőjelezték meg a rágalmazó írásban.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. otromba 2010. február 27. 14:44
  „Ntimi.
  Egyszer az enyém is megszökött,és hasonlóan mint a >33-as<ezt tapasztaltam.
  A munkájával kapcsolatba meg annyit,hogy a kőműves,a cipész,az orvos,stb ezt a szakmát választotta,azzal keresi a kenyerét!Az Ön apja meg ezt választotta,és Ő meg ezzel!Nem kell sajnálkozni senki nehéz feladatai,és
  munkája után!”
 • 35. életmüvész 2010. február 27. 08:36
  „Tisztelt Zetor Zita!

  Ha az emberek tisztában lennének a felelös állattartásról nem kerülnének kölyök kutyák a gyepmesteri telepre. Sőt még felnöt sem. Ha valakiről véleményt mondasz tedd a neved hozzáadásával ,én tudom hogy ki vagy és hogy voltál a korházban alkohol problémákkal kezelve söt azota is gyogyszeres kezelés alatt állsz. Nem is irtam volna ha nem olyan ír aki nem külömb a másiknál.NEM mások lejáratásával kéne foglalkozni,szerintem mindenkinek van elég baja.
  Tisztelettel:életmüvész”
 • 34. Ntimi 2010. február 26. 21:13
  „Tisztelt Mindenki!

  Felháborítónak tartom, ami ezen a fórumon folyik. Édesapám helyett válaszolok mindegyikteknek. Névtelenség mögé bújva rágalmaztok másokat, hallomásból lévő dolgokat írogattok. Szégyelljétek magatokat! De ezt is csak azért így, mert szemtől- szemben kis nyuszik vagytok, nem merítek vállalni szavaitok súlyát.
  Édesapám lakására bárki feljöhet, és a saját szemével nézhet körül, hogy milyen tisztaságba ragyog minden. Nyitva az ajtó minden rágalmazó előtt, sőt ha feljössz, még leszünk olyan kedvesek, hogy megkínálunk egy csésze kávéval is.
  A gyepmesteri feladat is egy munkakör, amit valakinek el is kell látni. Sajnos, a trehány kutya tulajdonosok, miatt nem egy öltönyös munka. A kidobott, ázott sovány, döglött állat tetemeket, kutyákat két kis újjal nem lehet a kocsiba tenni, Akaratlanul is piszkos lesz a ruhája az embernek. Bárkinek javaslom a kipróbálását, és akkor majd beszélhetünk a többiről is. Mind ez a koszos munka mellett is lelkiismeretesen végezte a munkáját a nap 24- órájában., holott neki is csak 8 órából állt a munkaideje. A telefonját a 15 év alatt egyszer nem kapcsolat ki, ha kellett éjszaka is kiment mikor a rendőrök ide, oda hívták hogy itt ott egy kutya riogatja az embereket. Na és hogy került oda a kutya? Hát nem a felelősség teljes kutya tulajdonosok miatt.?? Ha vigyáznának az értékeikre, nem is kellene a városnak gyepmester , hiszen nem lenne kóborló kutya. Minden kutyát pórázon kellene sétáltatni, akkor nem szökne el a szeretett gazditól, A házaknál rendesen megcsinálnák a kerítés, hogy ne tudjon kiszökni és akkor nem kellene a gyepmesternél keresni!! Nem de?? Inkább örültél volna neki, hogy nála megtaláltad, és nem pedig az útszélén kinyuvasztva..
  Zsebre dolgozásról annyit, ha ez így lett volna, akkor nem egy Jereváni lakásban lakna

  Nagy Timea”
 • 33. villámcsapás 2010. február 25. 11:13
  „ZetorZita!
  A Dénes higéniájával kapcsolatba!Ő saját maga is mentes a higéniától!Igénytelen,mint az oda szállított ebek!
  Az én kutyámat egyszer befogta,mert megszökött!Azt mondta amikor szóltam neki,hogy majd szól amikor beke-
  rül a telepre.Bekerült amikor befogta,de nem is szólt!3 nap után érdeklődtem nála,hát ott volt a kutyám!Kimen-
  tem a telepre,amikor megláttam a kutyám?!Olyan volt mint a Dénes!˝GEBE˝!Ennyit a gyepmesterről.
  Állítólag a lakásába is lükvercbe lehet bemenni!Én csak úgy hallottam!Az osztrákokkal is nagy kapcsolatban volt
  a Dénes úgy tudom!Zsebre ment a móka!Jóóó!”
 • 32. ZetorZita 2010. február 25. 00:32
  „Tisztelt Mindenki!
  A soproni gyepmesteri telepen katasztrofális állapotok uralkodnak amiota az "új gyepmester" van szolgálatban... Mig az elözö gyepmester (Dénes) rendesen végezte a munkáját, együtt müködött az állatvédökkel, fertötlenitette a ketreceket, tálakat..., addig ez az uj semmit sem csinál. Sajnos volt már szerencsém vele mind személyesen, mind telefonon beszélnem. Inkább nem részletezem, mert nem érdemes vele nagyon foglalkozni, szánalmas. Tenni semmit nem tesz, kosz, mocsok uralkodik, és közben azt mondogatja, hogy ö mennyit dolgozik. Ha-ha-ha....Mennyit iszik!!!!..... Szoval a higiénés körülményekröl annyit, hogy már nyáron, azaz 2009 nyarán Parvo-s kutyát hozott el egy jo barátom, sajnos el is pusztult 1 hét mulva a kutyus, minden orvosi kezelés ellenére. Papirok szerint a kutya egészséges volt, állatorvosi vizsgálat igazolta, illetve be lett oltva Parvo ellen. Na már most a Parvo teszt a lappangási idöszakban nem mutatja ki a virust, vagyis negativ lett a teszt, gyorsan beoltották, és már kész is. Csakhogy az oltás ilyenkor már nem segit, a kutya fertözött, virus hordozo. Ki kellene várni a lappangási idöt. Mert a ugyanis a vakcina elnyomja a virust kb. 5 napig. Aztán kezd lefolyni a szörnyü betegség.
  Szoval ennyit a higiénés körülményekröl. És most már 2010 februárját irjuk.....szomoru. Ez Magyaroszág...”
 • 31. villámcsapás 2010. február 24. 17:31
  „Moderálva voltam!Azért azt még megírom,hogy jereván szolgáltató háznál,ahol többek között gyermek orvosi
  rendelő,patika,üzlet,fodrászat,stb.van,a beűvesített részen a kutyaszartól vigyorog,és fertőzi a környéket
  a dícső ebtartók hátrahagyott büdöskéje!Aki otthagyja NYALJA FEL!Undorító az egész látvány,nem csak itt,
  hanem ahol a kutyákat ezek a trehány kutyások húzkodják!
  RÁJUK NÉZVE SZÉGYEN!”
 • 30. MotorosPista 2010. február 23. 20:51
  „"Egyrészt sokszor nagyon kiváncsi lennék, hogy akik a legnagyobb hangon nyomják ,,az én adóforintjaimból" félefajta szöveget, azok ténylegesen mennyi adót fizetnek... :-))))"

  Nyugi okostojás, fizet rendesen, ismerem :))))
  Ebből nem fogsz jól ki jönni :)))”
 • 29. Szuszu 2010. február 22. 19:06
  „Kedves jóska!

  A személyeskedő résszel nem kívánok foglalkozni.

  Kikezdeni? Az hogy az iwiw-en valaki ír valamit, az manapság valami?

  Az autómba ha beletolat valaki, akkor azt a biztosító fizeti.

  A témára visszatérve, ha minden olyan szuper rendben van a holdingnál, miért nem azt válaszolták, mondjuk az iwiw-en, hogy : gyertek kedves állatorvosok vizsgáljátok meg a telepet, gyertek kedves állatvédők, győződjetek meg róla, hogy minden rendben!

  Illetve továbbra is gusztustalannak tartom, hogy a holding beperel ilyesmiért egy kicsi szervezetet. Írtak ettől jóval csúnyábbakat is már.”
 • 28. okos_jóska 2010. február 21. 23:01
  „Re: 24. hozzászólás Szuszu 2010.02.21. 14:22

  Tisztelt ,,Szuszu"!

  Amit írt, az a legközismertebb demagóg szövegféleség. Mármint hogy szemét önkormányzat, ajóédesannyát, az én pénzemből pereskedik.

  Egyrészt sokszor nagyon kiváncsi lennék, hogy akik a legnagyobb hangon nyomják ,,az én adóforintjaimból" félefajta szöveget, azok ténylegesen mennyi adót fizetnek... :-))))

  Másrészt szerintem éppen hogy akkor vannak értünk, akkor képviselik a ,,lakók" érdekeit, ha egyebek mellett pl. megvédik magukat az igaztalan támadásoktól, nem hagyva, hogy az önkormányzat respektjét meg a sajátjukét (vagyis mindannyiunkét) bárki rongálja.

  Harmadrészt öntöl is megkérdezem, hogy ki az, aki ebben az ügyben kikezdett a másikkal?

  Negyedrészt, mondjuk, ha az ön autójába ész nélkül beletolat valaki, akkor aszerint tart igényt a kártérítésre, hogy egy nagy gyár főmérnöke vagy egy incifinci szeretetszolgálat ügyintézője volt a károkozó?

  Üdvözlettel:
  OkosJóska”
 • 27. valakivalaki 2010. február 21. 21:04
  „Az osztrákok inkább foglalkozzanak a napjainkban is habzó Rábával!”
 • 26. okos_jóska 2010. február 21. 16:07
  „Re: 19. hozzászólás egysoproni_ 2010.02.21. 11:19

  Tisztelt ,,egysoproni"!

  Amit a 25. hsz-ban írtam, önnek is figyelmébe ajánlom.
  Kicsit sumák a szöveg, amit írt. Ne haragudjon, de mégis ki keresett hibát és kiben?
  Nem a SÁTE kezdte el ...... a Holdingot megalapozatlanul?

  Üdvözlettel:
  O.J.”
 • 25. okos_jóska 2010. február 21. 16:02
  „Re: 14. Bokk 2010.02.20. 19:50

  Tisztelt "Bokk"!

  Teljesen egyetértek Önnel.
  Nem is tudtam mire vélni Szakonyi Imre elnök panaszkodását. Úgy csinál, mintha őket támadta volna meg valaki, miközben csupán az történt, hogy az általuk megtámadott védekezni kezdett. Jó vicc. Ez olyan, mintha provokálnék valakit, hogy jöjjön ki a kocsma elé egy jó nagy pofonra, aztán felháborodottan és megsértődve reklamálnék, hogy én kaptam egy tockost.
  Szakonyi úr logikájába teljesen beleszédül az ember. Nem azt mondja, hogy böszmeséget csináltunk és bocsánat. Hanem tulajdonképpen azt állítja, hogy az önkormányzat akkor tenne hitvallást a civil szervezetek fontossága és támogatása mellett, ha arra utasítaná a megrágalmazott cégét, hogy igyekezzen elveszíteni a megtámadója elleni pert. Maaaaaargit...
  Mi nem világos abban, hogy aki egy tulajdonos cégének a rossz hírét kelti, az magát a tulajdonost keveri rossz hírbe?
  Teljesen igaza van Sz.I. elnök úrnak abban, hogy a dolgokat többféleképpen lehet kezelni vagy megbeszélni. Csakhogy éppen ők voltak azok, akik nem a megbeszéléssel és normális problémakezeléssel kezdték. Amit most a másik félen kérnek számon.
  Lehet, hogy sokaknak nem tetszik, hogy egy kis egyesület szívja most meg.
  Lehet, hogy sokaknak az sem tetszik, hogy valaki pert indít valaki ellen.
  Csakhogy egy ideje nagy divat lett mindenféle megalapozatlan rágalmakkal nekimenni valaminek meg valakinek. A sajtó meg nyilván szereti, ha balhé van. De ha nincs lecke (hát most az ,,állatvédőkkel", istenem), akkor nincs mit megtanulni.
  Aki meg a Holdingot gyalázza, az gondoljon bele, hogy ő maga mit csinálna, ha a szomszédja széltében-hosszában azt híresztelné róla, hogy esténként lopni jár. Mosolyogva dobálná neki a csókokat, amikor csak meglátja az ablakból? És elfogadná védekezésnek, hogy ő nem a saját véleményét mondta, hanem a második szomszédét?

  Üdvözlettel:
  O.J.”
 • 24. Szuszu 2010. február 21. 14:22
  „Amit a Holding meg az önkormányzat csinál, az tipikus erőfitogtatás. Az általam és általatok befizetett pénzekből könnyen pereskedik, könnyen kikezd egy kicsi civil szervezetet.

  Nem értünk vannak? Nem a lakók érdekeit kellene képviselni?”
 • 23. Csodabimbó 2010. február 21. 13:46
  „Mikor volt a holdingnak jó hírneve? Sopronban foglalkoztak valaha is a befogott kutyákkal? Pár hétig etetik őket, aztán ha nem jelentkeznek értük elaltatják szegényeket. Az osztrákok segítenek, új szerető gazdákat találnak nekik, mi meg gyűlölködve támadjuk őket... ez már nem a régi soproni szellemiség. <moderálva.....>

  A holdig ezzel az okos húzásával a saját fejére szart egy nagyot.
  .....”
 • 22. coolzsu 2010. február 21. 13:40
  „ha a kutyatulajdonosoknak csak a fele gondozná és etetné olyan szinten, ahogyan a városi gyepmester teszi ezt a kidobott, eldobott, megunt, elütött, megmérgezett stb. kutyákkal, akkor szükség se lenne az állatvédőkre! 24 órás munkaidőben dolgozik, és az eszetlen sógor csak bántani tudja... vegye át a munkáját egy-két hétre, aztán kétszer is meggondolja majd, mit nyilatkozik (hogy ezeknek nincs jobb dolga, mint a magyarokat fikázni folyton...)”
 • 21. Orfeusz 2010. február 21. 13:22
  „Hajrá Holding! Nem kell minden mocskolódást lenyelni! A célpont lőjön vissza!
  .... Aki leírja kedves fcsopron60. Nem árt elballagni az Erzsébet Kórházba ... Gyalázkodni azt jól
  megtanultak! 1. SAmunak is jó a híneve.... Kiváltképp a potyázásban.....
  Osztrákok? Mi magyarok és soproniak vagyunk. A "sógorok" - már akinek... - le vannak sz....! Az összes sumákságukkal és határlezárásukkal.”
 • 20. villámcsapás 2010. február 21. 11:27
  „moderálva”
 • 19. egysoproni_ 2010. február 21. 11:19
  „Hála az égnek, hogy egy újabb per is van! Már aggódtam, hogy valahol valakiben nem találnak semmi hibát.”
 • 18. tódi 2010. február 21. 07:50
  „Nem vitatva a jó szándékot .

  Tanulság ,hogy a sötétzöldek sem írogathatnak - vádaskodhatnak összevissza .
  Sokszor átesnek a ló túlsó oldalára .”
 • 17. MotorosPista 2010. február 21. 06:37
  „Húúúha”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rovatok között vándorló tízmilliók

Sopron - A Pro Kultúra juttatásánál idén 30 millióval megemelték a színházi támogatást, míg három… Tovább olvasom