Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

A fertőszéplaki tájházak infrastrukturális fejlesztése

A fertőszéplaki tájházak a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében mintegy 42 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el.

A projekt keretében a volt szolgálati lakás és használaton kívüli pajta átalakításával három oktató-foglalkoztató helyiséget, egy kemencével, csikótűzhellyel felszerelt foglalkoztatókonyhát, valamint egy-egy korongozó, csuhézó foglalkoztatótermet alakítanak ki. Lehetőség nyílt ezenkívül arra is, hogy létrehozzanak egy olyan mosdórészt, amit a kerekes székes látogatók is használni tudnak.

Az építési munkálatok március 26-án kezdődtek meg a közbeszerzési eljárás nyertese, a Sopépszolg-Egresits Konzorcium kivitelezésében.

Wellner Andrea, a fertőszéplaki tájházakat üzemeltető Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Általános Művelődési Központjának igazgatója elmondta, hogy régi álmuk teljesül ezzel a kivitelezéssel. A tájházak 2007-ben kerültek az intézmény kezelésébe (akkor még Porpáczy Aladár ÁMK volt az intézmény neve), és már akkor megfogalmazódott fejlesztési célként: erősíteni kell a muzeális kiállítóhely közművelődési, oktatási szerepkörét. A formális és informális tanuláshoz kapcsolódó oktatási programok kidolgozása már ebben az időszakban elkezdődött, csak hiányoztak az infrastrukturális feltételek hozzá.

Az intézmény fenntartója, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat ugyan minden támogatást megad a fejlesztéshez, de a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben pénzzel nem tudta támogatni a terveiket. Ekkor jelent meg a TIOP pályázati kiírása, amely keretében elnyerték az átalakításhoz szükséges pénzt. A projekt eredményeként létrejövő oktató-foglalkoztató terek lehetővé teszik, hogy a tájházak egész évben lehetőséget nyújtsanak múzeumpedagógiai foglalkozások lebonyolítására.

Mint megtudtuk: a fejlesztés eredményeként növelni szeretnék az intézmény térségben betöltött, az élethosszig tartó tanulást elősegítő szerepét is.

Olvasóink írták

  • 1. c77 2010. június 12. 13:38
    „Sok-sok sikert Andrea!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

100 éves Irma néni – túlélt két háborút és a spanyolnáthát

A soproni Horváth Ferencné csütörtökön ünnepelte századik születésnapját. A nagy családi… Tovább olvasom