Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

A diákok dolgoztak meg a vízi bázisért

Összehozta a siker a diákokat, új célokról beszélgetnek a napokban a széchenyisek. Miután az iskola nyerte az Élő bolygónk klímavoksgyűjtő akcióját, s ezzel hatmillió forintot, itt az új feladat: mire használják? Már tudják...
Természetközeli élményeket nyújtó bázist építenek a széchenyisek a klímavoksokból nyert hatmillióból. A Fertő- parti terület vízi sportokra is lehetőséget ad majd. Mindezt a széchenyis versenyt koordináló tanárnő, Kiss-Huszta Pálma már az ünnepélyes díjátadón is bejelentette...

– A klímavoksversenyben nagyon lelkesek és nyitottak voltak a diákok – mondja Kiss-Huszta Pálma tanárnő, aki rendkívül büszke az elért eredményre. A Széchenyiben osztályok közötti versenyt is hirdettek, amit a 11. d nyert meg. Ők egyedül több voksot gyűjtöttek, mint az országos verseny második helyezettje.

Kaptak is egy szabadnapot az iskolától, kirándulni mennek. A 9. d lett a második, a harmadik helyen pedig holtversenyben végzett a 8. a és a 9. b osztály. A dicsőségen túl mindnyájan nyertek: egy helyet a természetben, ami csak az övék.

A dicsőségen túl mindnyájan nyertek: egy helyet a természetben, ami csak az övék.
– Hogy értsük ennek a jelentőségét, vissza kell mennünk kicsit az időben, egészen addig, míg bevezették a mindennapos testnevelést. Ennek szellemében jött létre ugyanis a Garabonciás Diáksport Egyesület – indítja az előzményeket az iskola testnevelője, Nyikos Tivadar.

Az önkormányzattól kapott területen alakítottak ki vízisport-bázist az egyesület égisze alatt, hajókat vásároltak, fesztivált szerveztek, a diákokat szinte kiszoktatták a víz partjára. Egyszer költözniük is kellett, de igazán bajba akkor került az egyesület, amikor az önkormányzat felbontotta a szerződésüket (Előzmény: Felbontották a szerződést a garabonciásokkal, 2015. november 9., Kisalföld). Közel ötven hajó, mentőmellények, evezők tárolása vált kérdésessé.

– Ahogy megjelent a Kisalföld, felhívott Magyar Géza, a Donáció Szövetkezet elnöke és felajánlott egy háromhektáros területet a Fertő partján, Virágosmajorban. A fertőrákosi polgármester pedig összehozott a jachtklub üzemeltetőjével, aki megengedte, hogy használjuk a kikötőt. Most pedig nyertek a gyerekek hatmilliót, úgyhogy ki tudjuk építeni a saját vízi bázisunkat, lesz helye a hajóknak, délutánonként kiköltözhetünk a természetbe – foglalta össze a lényeget Nyikos Tivadar.

Nem fukarkodik a diákokat dicsérő jelzőkkel, s mutatja azt a százezer forintból vásárolt csillagászati távcsövet is, amire a pénzt a Galaktika Klub tagjai süteményakciókkal, teavásárral gyűj- tötték össze.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni Nyugdíjasegyetem - Útjára indult a XI. szemeszter

Soproni Nyugdíjasegyetem - Útjára indult a XI. szemeszter
A madártan nemzetközi tekintélyű tudósáról, a másfél évszázada született Chernel (ejtsd: Csernel)… Tovább olvasom