Kisalföld logö

2019. 03. 18. hétfő - Sándor, Ede 4°C | 17°C Még több cikk.

A Deep Purple is büszke fanatikus rajongójára, Tiborra - fotók

A sopronhorpácsi Regényi Tibor immáron negyvenegy éve gyűjti a Deep Purple együttessel kapcsolatos tárgyakat. Volt, hogy a zenekart is meglepte a felkészültsége.

Nagy megtiszteltetés érte a sopronhorpácsi Regényi Tibort. A csütörtöktől négy napon át tartó székesfehérvári Fezen napokon külön Deep Purple múzeumot alakíthat ki.

– Az álmaim álma válik valóra – mesélte nagy lelkesedéssel portálunknak a fanatikus rajongó. – A zenekar fennállása óta, immáron negyvenegy éve gyűjtöm a számomra kedves együttessel kapcsolatos emlékeket, tárgyakat. Az is nagy büszkeség számomra, hogy néhány év alatt szó szerint megduplázódott a gyűjteményem.

Regényi Tibor fanatikus Deep Purple rajongó


Regényi Tibor szenvedélyének híre az elmúlt időben külföldre is eljutott. Megtörtént, hogy postai csomagot kapott. Egy gitárpengetőt küldtek neki. A feladó szűkszavúan annyit írt neki, hogy Tibornál jobb helyen lesz a pengető.
Az illetőnél csak elkeveredne.

– Megható pillanat volt az is, amikor személyesen is megismerkedhettem a zenekar tagjaival – folytatta Regényi Tibor. – Mindez három éve Győrben történt. Jon Lord is elérzékenyült, amikor megtudta, milyen sok emléket gyűjtöttem össze róluk. Nagy becsben tartom azt a gitáromat, melyet az orgonista írt alá.

Regényi Tibor nem ismeretlen olvasóink előtt, hiszen többször beszámoltunk már különleges szenvedélyéről. Az egyik, róla és az "ereklyékről" készült fotó is szerepet kapott. A helyszín még mindig Győr, ütősfesztivál. – A fényképet felnagyíttattam és arra kértem a zenekart, hogy lássák el kézjegyükkel – tette hozzá. – Talán ez volt az utolsó ilyen autogram osztásuk, mert rövid idő múltán John Lord elhunyt.

– Arra a pillanatra is szívesen emlékszem vissza, amikor néhány szót válthattam a dobossal Ian Paice-el, aki meghívott az öltözőjébe is – említi Regényi Tibor.

– Három dobverőt írattattam alá vele. Meg is lepődött, hogy tizenhét évvel ezelőtt az egyiken játszott. A fa doberő ugyanis sokkal rövidebb volt, mint a mostaniak, s ehhez nagyobb erőt kellett kifejteni.

Regényi Tibor most abban bízik, hogy Székesfehérváron is tud majd pár szót váltani a tagokkal. A Deep Purple ugyanis szombaton lép fel a megyeszékhelyen.

– A gyűjteményemtől nem válnék meg semmi pénzért sem – tette hozzá zárásként. – Többen megkerestek már, hogy szívesen megvásárolnák. Ám számomra mindennél többet ér, az, amikor ránézek a négy évtized alatt "összeszedett" dobverőkre, gitárpengetőre, eredeti bakelitlemezekre, ruhákra, és az ezekhez kapcsolódó sok szép emlékekre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Burgenlandot elérte a vihar - fák dőltek ki

A heves hétfő esti vihar Burgenland egyes részein okozott károkat. Harminc riasztást kaptak a… Tovább olvasom