Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

A büntetés nem rettent el

170-es tempóval kapcsoltak le egy magyar autóst az osztrák rendőrök az S31-es főúton.

SMS
„ Jó, hogy egyre többet bünteti a rendőrség a gyorshajtókat. Akik azonban Ausztriában 70 km/h-val száguldoznak a belvárosban, egy időre biztos, hogy elköszönhetnek a jogosítványuktól! Minek vannak zebrák Sopronban, amikor senki nem áll meg előttük? Sopron a büdös levegő és az ámokfutók városa! További eredményes munkát a rendőröknek (sajnos akad bőven)!"

A KRESZ értelmében lakott területen belül 50 kilométer per órás sebességgel közlekedhetnek az autósok, ha nincsen helyi korlátozás az adott szakaszon – mondta el Bognár László rendőr alezredes. – Amennyiben a megengedett sebesség felénél többel lépi túl a közlekedő a korlátozást (100 kilométeres sebesség alatt), akkor feljelentésre kerül sor és a jogszabályok értelmében egy hónaptól egy évig terjedő jogosítványbevonás szabható ki.

„ Ha Sopronban lakott területen 30-as tábla mellett 47 kilométer per órával halad egy autó, akkor feljelentést teszünk ellene és 2-től 5 hónapig terjedően bevonjuk a sofőr jogosítványát."

Ausztriában akkor tesz feljelentést a rendőr, ha a gépjárművezető a megengedettnél 25 kilométer per órával nagyobb sebességgel közlekedik – akár lakott területen, akár autópályán. Ez a kihágás egyben a jogosítvány több hétre, illetőleg hónapra szóló bevonását is jelentheti. A helyszíni bírság összege a sebesség függvényében nő: tíz kilométer per órás túllépésnél húszeurós, 20–25 kilométer per órásnál harminceurós bírságot szab ki az osztrák rendőrség. Magyarországon megengedett sebesség túllépésekor a helyszíni bírság ezertől tízezer forintig terjedhet, a körülmények függvényében. Ez arányaiban az osztrákhoz hasonló tételt jelent, de az átlagfizetéseket nézve a magyar díjszabás szigorúbbnak bizonyul.

Palágyi Pál, a megyei rendőr-főkapitányság nemzetközi referense szerint a rendszeres hatósági ellenőrzés nem riasztja el a gyorshajtókat: – Külföldi tapasztalatok alapján a sebességet túllépők ellen technikai eszközökkel lehet hathatósan védekezni. Az önkormányzattal összefogva a város veszélyes szakaszain az autóút szűkítésével, sebességkorlátozó táblával és a forgalmat lassító fekvőrendőr elhelyezésével kellene megoldani a kérdést.

170-nel a 80-as zónában

170-es tempóval kapcsoltak le egy magyar autóst az osztrák rendőrök az S31-es főúton Vulkapordány (Wulkaprodersdorf) közelében, ahol 80 kilométer per óra a legmagasabb sebesség. Az 52 éves férfit 500 euróra büntették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Megalázó, hogy így bánnak velünk''

Tárgyhó 15-ig fel kell adni csekken a lakbért a soproni Újteleki utca egy bérházában, különben… Tovább olvasom