Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 29°C Még több cikk.

A biztonságot ismerték el

CSR Hungary (Magyar Üzleti Felelősség) Díjat kapott a VELUX Magyarország Kft. Biztonsági Kiválóság programja ,,Közös ügyek, közös felelősség" kategóriában.
A díjazott program sikerét jól bizonyítja, hogy a 2014-es évet munkanapkieséssel járó baleset nélkül teljesítette a több mint ezer főt foglalkoztató magyar gyártóbázis. A „Közös ügyek, közös felelősség" kategória jelöltjeinek összetett szempontrendszernek kellett eleget tenniük.

Többek között igazolni kellett, hogy projektjük modell lehet mások számára is, illetve hogy egyaránt alkalmas a vezetőség és minden munkatárs bevonására. Az elismerést Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. kereskedelmi és marketingirodájának ügyvezetője vette át.
A felvételen Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezetője, Kárpáti Marianna és Varga Lajos a CSR Hungary Díjjal.

„A VELUX Cégcsoportnál a munkabiztonság évek óta kiemelt terület. Cégünk az erre fordított időt és energiát befektetésnek tekinti" – mondta el Őz Beáta. „Fontosnak tartottuk, hogy a balesetek meg-
előzését ne egyfajta direktívaként értelmezzék a dolgozók, és hogy felismerjék, testi épségük megóvása mellett egymás iránt is felelősséggel tartoznak.

A programban a hangsúly a helyes hozzáálláson, a biztonsági irányításon, illetve a felelősségteljes dolgozói szerepvállaláson van. Mindez teljesen új szemléletmódot és munkakultúrát tesz szükségessé a vezetőség, a munkavállalók és a biztonsági szakemberek részéről egyaránt" – tette hozzá az ügyvezető.

A díjnyertes program öt alapelvet fogalmaz meg a balesetmentesség eléréséhez:

1. A biztonságos munkavégzés a foglalkoztatás feltétele.

2. A vezetés felelős a balesetek és sérülések megelőzéséért.

3. Mindig elég időt kell szánni a munkahelyi biztonság biztosítására.

4. Minden munkavállaló felelős saját és kollégái biztonságáért is.

5. Gondoskodni kell minden dolgozó bevonásáról.

Ezek teljesülését különböző kezdeményezésekkel támogatja a vállalat, amelyek közül az egyik legfontosabb az úgynevezett Biztonsági Bejárások Rendszere. Az általános havi egy gyárbejárás helyett a VELUX Magyarország Kft.-nél minden hónapban hetven vezetőségi tag tart két alkalommal biztonsági szemlét a gyártóbázisokon. Ez lehetővé teszi a működésből eredő valamennyi problémás terület felderítését.

A Biztonsági Kiválóság program sikerét bizonyítja, hogy bevezetése óta folyamatosan csökkent a gyártóbázisokon a munkanapkieséssel járó balesetek száma. 2015-ben a programot egy magasabb szintre emelték, melynek célja a biztonsággal kapcsolatos eredmények fenntartása, a dolgozói elkötelezettség erősítése és a munkahelyi ergonómia fejlesztése.

Az új koncepció már kitér a beszállítókra is, akiket a vállalat biztonsági teljesítményük javítására ösztönöz. Az elismeréssel együtt a VELUX Magyarország Kft. két évig használhatja a CSR Hungary Díj védjegyeit.
 

 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban fehér port is találtak a rendőrök drogozó fiataloknál - fotó

Sopronban fehér port is találtak a rendőrök drogozó fiataloknál - fotó
Újabb rendőrségi drograzzia Sopronban. Tovább olvasom