Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

A bíróság tárgyalja: halálos baleset Nagycenk és Kópháza között - A sofőr 46 éves családapa nem élte túl az ütközést

Halmazati büntetésül akár több mint tíz év börtönt is kaphat az a férfi, akinek veszélyes előzési manővere halálos kimenetelű balesetet idézett elő tavaly februárban Kópháza és Nagycenk között.
Több mint tíz év halálos balesetért?

A baleset során egy 46 éves családapa veszítette életét. A tettes segítségnyújtás nélkül elszáguldott. Tanulságos büntetőper kezdődött a Soproni Járásbíróságon.

Tragikus nap volt a Fejér megyéből származó, Nagycenken építkező háromgyermekes családnak 2017. február 11., szombat: a Sopronba tartó férj Suzukiját az útpadkára, s részben azon túlra szorította le egy Sopronból Mihályiba haladó férfi veszélyes előzési manővere. A jobb kerekeivel már a földes részen gurult Suzuki a hirtelen visszakormányzástól irányíthatatlanná vált, keresztbe fordult az úttesten, és egy szabályosan közlekedő, osztrák rendszámú kocsihoz csapódott. A Suzukit vezető 46 éves családapa nem élte túl az ütközést.
Dr. Berecz Róbert ügyész segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével is vádolta a férfit.

Ha beigazolódik bűnössége, halmazati büntetésül akár több mint tíz év börtönt is kaphat.

A karambolt okozó férfi nem állt meg, hogy elsősegélyben részesítse a bajbajutottakat, hanem nagy sebességgel – a tanúk szerint legalább 120–130-as tempóval – elviharzott. Vesztére, mert pár kilométerre ő is az árokban landolt. A szemtanúk elmondásából kirajzolódott a két baleset összefüggése a rendőrök előtt.

A vádlott büntetőperét dr. Király Réka bíró és tanácsa tárgyalta a Soproni Járásbíróságon. Dr. Berecz Róbert, a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség ügyésze halált okozó közúti veszélyeztetés bűntettével és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolta a férfit, aki – ha beigazolódik bűnössége – halmazati büntetésül akár több mint tíz év börtönt is kaphat. A per során tagadta, hogy tudott volna az általa okozott balesetről.

Ugyanakkor a tanúk egybehangzóan állították, „ámokfutóként" vezetett a vádlott az úton, s érezni lehetett, hogy ennek nem lesz jó vége. Volt olyan is, akit annyira felháborított a rendkívül veszélyes helyzeteket teremtő autós „ilyet még nem láttam" vezetési stílusa, hogy mobiljával videót készített a felelőtlenül cikázó járműről. A felvétel – amelyek eleve alátámasztják a vádat – a rendőrség, majd az ügyészség birtokába került. Egy másik tanú a Kópháza–Nagycenk közötti szakaszt nemes egyszerűséggel „jó rutinpályának" nevezte, mondván: szinte rendszeresek ott az olyan előzések, amelyeket nem kellene bevállalni. Ezt az esetet kirívónak ítélte: úgy vezetett a balesetet okozó férfi MG típusú személyautójával, hogy „én most jövök, a többiek nem érdekelnek"; míg másvalaki „pökhendi vezetési stílusnak" nevezte ezt az agresszív magatartást. Egyöntetűen állapították meg, hogy „idegből jövő előzések voltak lesz, ami lesz alapon". A többieknek csak az jutott osztályrészül, hogy igyekezzenek elkerülni az ütközést.

A bíró a szakértői vélemények és további tanúk meghallgatása miatt júniusra napolta el a büntetőpert.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Égett egy kisbusz Sopronban

A tűzoltók elfojtották a lángokat. Tovább olvasom