Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

A beteljesülés, az öröm napja

A Nyugat-magyarországi Egyetemen diplomaosztót tartottak pénteken. A szokatlan időpont a bolognai rendszerre való átállásnak köszönhető, a többség az alapképzés befejeződése után most vehette át oklevelét.

Az erdőmérnök-hallgatók közül 52-en, a faipari mérnöki karon 28-an, a közgazdaság-tudományi kar hallgatói közül 150-en kaptak oklevelet. Bár valamennyi karon és szakon többen jelentek meg a záróvizsgán, de 142 tanuló nyelvvizsga hiányában diplomát nem, csak igazolást kapott elvégzett tanulmányairól. Ennek ellenére a fiatalok örömmel jöttek el ünnepelni, boldogan nyugtázták, hogy teljesítették az egyetemi követelményeket.

– Ez a beteljesülés és az öröm napja – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Faragó Sándor, az egyetem rektora.

Pénteken az NYME diplomaosztóján 230-an vehették át oklevelüket, köztük az ipari termék- és formatervező szakon végzett Olasz Orsolya. Fotó: Magasi
Pénteken az NYME diplomaosztóján 230-an vehették át oklevelüket, köztük az ipari termék- és formatervező szakon végzett Olasz Orsolya. Fotó: Magasi

– A beteljesülésé, mert ezt az alkalmat várta valamennyi hallgató azóta, mióta kitöltötte a jelentkezési lapot. Az út nehéz volt, de ha a végén ott a siker, megérte a fáradozást. Eljött hát az eskü ideje, ami kicsit más, mint a többi ígéret. Itt a szakma szeretetére, a hivatástudatra, az alma materre esküszünk, és arra, hogy az iskola hírnevét megőrizve végezzük majd a mindennapi munkát. Azt kérem a fiataloktól, hogy tanuljanak, lássanak, tapasztaljanak másutt is, de jöjjenek vissza, mert hazánknak nagy szüksége van az okos, jól képzett szakemberekre – mondta dr. Faragó Sándor rektor útravalóul. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetnének a gondozásért

Az Animal Life ausztriai állatvédő Egyesület és a Soproni Állat- és Természetvédő Egyesület… Tovább olvasom